net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Rosetta έφτασε τον κομήτη 67P και ετοιμάζεται για... απόβαση! Εντυπωσιακό το γεγονός της κίνησης του διαστημικού σκάφους με ηλιακή ενέργεια.

Rosetta: Το πρώτο ηλιακό διαστημικό σκάφος

Το διαστημόπλοιο Rosetta, που θα στείλει στην επιφάνεια του κομήτη 67P το ερευνητικό όχημα Philae, κινείται με ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ισχυρή ένδειξη για το πράσινο μέλλον των διαστημικών αποστολών!

 
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δυσάρεστες συνέπειες της πυρηνικής ενέργειας; Το Τσερνομπίλ και η Φουκουσίμα είναι μόνο δύο από τα πυρηνικά δυστυχήματα των τελευταίων δεκαετιών, τα επακόλουθα των οποίων επηρεάζουν ακόμα τη ζωή στη Γη.

Τι γίνεται με την ατομική ενέργεια που χρησιμοποιείται στις διαστημικές αποστολές; Οι ΗΠΑ και η Ρωσία χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας για τις συμπαντικές εξερευνήσεις τους κατά κόρον την ατομική. Σαφώς κι εκεί τα ατυχήματα δεν λείπουν.

Τα παραπάνω οδήγησαν τους επιστήμονες που σχετίζονται με τις διαστημικές αποστολές στην επανεξέταση της χρήσης των πυρηνικών. Η αποστολή Rosetta, χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια στο διαστημικό σκάφος της, αποδεικνύοντας πως η ηλιακή ενέργεια είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση και στο διάστημα.

 

??????? ????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ