net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H "Δίχρονη Επίθεση" δεν είναι μόνο όνομα, το εννοεί κιόλας.

Αυτά τα vintage racers είναι όλη η μόδα τώρα.

Απειλητικό από όποια γωνία κι αν το δεις.

Χειροποίητη αλουμινένια ουρά.

Ένα μπρούτζινο ταμπελάκι υπενθυμίζει ότι έχουμε πέσει θύματα μιας 2 Stroke Attack.

Αγωνιστικές ζάντες μαγνησίου με μια δαγκάνα από τη λίστα των επίσημων αξεσουάρ της Roland Sands Design.

Ξηροκάμπανο. Φυσικά.

Ακόμη και ημιτελές πανέμορφο ήταν.

Το αγωνιστικό ΤΖ πριν αρχίσουν να μπαίνουν τα vintage εξαρτήματα, όπως το πιρούνι.

Roland Sands 2-Stroke Attack RDTZ

Η πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση Born Free ήταν για τον Roland Sands μια ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα από τα όνειρά του, δηλαδή να φορέσει ένα δίχρονο μοτέρ δρόμου σε ένα δικό αγωνιστικό πλαίσιο GP250.

 
Φιλοξενούμενη για 7η χρονιά στο Silverado της California, η έκθεση Born Free περισσότερο μια συγκέντρωση σε οικογενειακό κλίμα παρά μια οργανωμένη εκδήλωση με την όποια ταμπέλα θέλει κανείς να της προσάψει. Αυτό που έχει σημασία ωστόσο είναι πως οι επίσημοι καλεσμένοι ήταν δεκάδες από τους πιο φημισμένους κατασκευαστές custom των ΗΠΑ και μεταξύ αυτών ένας από τους πιο διάσημους, ο Roland Sands.

Ο Καλιφορνέζος - την ίδια περίοδο που βρισκόταν υπό πίεση προετοιμάζοντας το Project 156 με τη Victory Racing εν όψει Pikes Peak - κατασκεύαζε παράλληλα και τη δική του κατασκευή που θα παρουσιαζόταν στο Born Free 7. Γνωρίζοντας πως εκεί θα συναντούσε τις παραδοσιακές στρατιές από καστομαρισμένα Harley-Davidson ή εν γένει αμερικάνικα V2, γύρισε λίγο πιο πίσω στις ρίζες του ως παλιός αγωνιζόμενος για να βρει τον τρόπο να ξεχωρίσει.

Έβγαλε λοιπόν από τα βάθη της αποθήκης του ένα πλαίσιο από παλιό αγωνιστικό Yamaha TZ 250, βρήκε ένα μοτέρ από ένα Yamaha RD 400 του 1974 και αποφάσισε να τα παντρέψει. Το καλό για τον Sands είναι πως διαθέτει ένα δικό του απόθεμα αγωνιστικών εξαρτημάτων για το ΤΖ από την εποχή που έφτιαχνε και έτρεχε με τη δική του μοτοσικλέτα σε αγώνες, ενώ ό,τι επιπλέον χρειαζόταν μπορούσε να το αναζητήσει στις αποθήκες της Team Roberts, ενός άλλου θρύλου από τις δίχρονες θρυλικές εποχές της Yamaha και προσωπικού του φίλου.

Το αποτέλεσμα το βάφτισε εύγλωττα RDTZ και ξεχωρίζει από όπου κι αν το πιάσει κανείς. Ο κινητήρας δέχθηκε τις περιποιήσεις ενός φημισμένου μηχανικού με τεράστια αγωνιστική εμπειρία από δίχρονα GP, του Ed Erlenbacher. Η μοτοσικλέτα διαθέτει ξηρό συμπλέκτη, πιρούνι Ohlins με αγωνιστικές τιμονόπλακες της Team Roberts και ζάντες μαγνησίου της Performance Machine που βγήκαν κατευθείαν από το πρώην αγωνιστικό ΤΖ250 του ίδιου του Sands. Το ρεζερβουάρ προήλθε από ένα στοκ κομμάτι εμπορίου, η ουρά της μοτοσικλέτας φτιάχτηκε στο χέρι από αλουμίνιο, ενώ το φέρινγκ είναι επίσης χειροποίητο του Sands από ανθρακόνημα με αλουμινένιες βάσεις. Τα ιαπωνικά γράμματα στα πλαϊνά του φέρινγκ αναγράφουν “Two Stroke Attack”, δηλαδή "Δίχρονη Επίθεση". Σαφέστατο.

Ακούστε περισσότερα από τον ίδιο τον Roland Sands καθώς, στο δεύτερο μισό του βίντεο, μας ξεναγεί στο εργαστήριό του ενόσω κατασκευάζει το RDTZ.


 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ