net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Απίστευτα όμορφη αλλά και ιδιαίτερη!

Απίστευτα όμορφη αλλά και ιδιαίτερη!

Απίστευτα όμορφη αλλά και ιδιαίτερη!

Απίστευτα όμορφη αλλά και ιδιαίτερη!

Απίστευτα όμορφη αλλά και ιδιαίτερη!

Απίστευτα όμορφη αλλά και ιδιαίτερη!

Απίστευτα όμορφη αλλά και ιδιαίτερη!

Ριζική μεταμόρφωση

Μία Ducati 900SS σώζεται από την λήθη και μεταμορφώνεται σε ένα αριστούργημα, τόσο εμφανισιακά, όσο και μηχανικά, με τεράστιες μετατροπές.

 
Η εκπληκτική μοτοσυκλέτα των φωτογραφιών είναι –ή μάλλον ήταν- μια Ducati 900SS. Με τις φροντίδες από τα χέρια των CC Racing Garage, το μοντέλο, το οποίο είναι ιδιοκτησία του Marco Graziani, πήρε αυτή την μορφή και κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο customizing στην World Ducati Week!
 
Η εργασία στην μοτοσυκλέτα ξεκίνησε, δύο χρόνια, πριν, το 2014. Τότε, ο Marco Graziani, καθώς δεν είχε καθόλου χρόνο να οδηγεί το 900SS του στην πίστα, αποφάσισε να το τροποποιήσει σε café racer, με αρχικό σκοπό να την… πουλήσει, κερδίζοντας λίγα παραπάνω χρήματα, από την αξίατης μοτοσυκλέτας στην αγορά. Για αυτό τον λόγο, επισκέφτηκε τον builder Simone Conti, ο οποίος δημιούργησε την μοτοσυκλέτα που βλέπετε και τον οδήγησε στο να το ξανασκεφτεί! 

Η δουλειά ξεκίνησε με τροποποίηση στο πλαίσιο, το οποίο κόπηκε στο πίσω μέρος του, για να υποδεχθεί το νέο custom υποπλαίσιο που στηρίζει την μικρή σέλα της μοτό. Όλο το fairing της μοτοσυκλέτας έκανε… φτερά και το μοντέλο δέχθηκε αυτόν τον έντονο πορτοκαλί χρωματισμό. Το τεπόζιτο είναι ενιαίο με ολόκληρη την υπερκατασκευή της μοτοσυκλέτας, καθώς ενσωματώνει την ουρά αλλά και την σέλα σε ένα μοναδικό κομμάτι αλουμινίου!

Μηχανικά, το πιρούνι της Showa δέχθηκε ανακατασκευή αλλά και ανοδίωσε σε μαύρο και χρυσό, ενώ η πίσω ανάρτηση αντικαταστάθηκε με μία πλήρως ρυθμιζόμενη μονάδα της Ohlins. Εκεί όμως που πραγματικά έγιναν… πράγματα και θάματα, είναι εντός του κινητήρα, ο οποίος ανακατασκευάστηκε από το μηδέν. Ενδεικτικές μετατροπές από μία τεράστια λίστα, μια ροϊκή εξέλιξη στις κεφαλές, νέος συμπλέκτης, ηλεκτρονικά από Ducati 916, νέα ρουλεμάν και ζυγοστάθμιση όλων των κινούμενων μερών, από το μηδέν! 
 

 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ