net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Διακρίνονται ξεκάθαρα ο ηλεκτροκινητήρας, αλλά και το πλαίσιο και το ψαλίδι αλουμινίου.

Η SORA σε δράση! Προσέξτε το ιδιαίτερα ισορροπημένο στυλ της.

Αρκετά έως πολύ όμορφη, δεν νομίζετε;

'Ρεύμα' επιδόσεων και στυλ!

Μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα επιδόσεων από την LITO, η οποία είναι κατασκευασμένη με στόχο τις επιδόσεις, αλλά και την στυλάτη εμφάνιση της και φέρει τεχνολογία αιχμής.

 
Η ανάπτυξη των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών είναι ραγδαία. Πολλές εταιρείες πειραματίζονται είτε με λύσεις για εύκολες μετακινήσεις στην πόλη και οικονομία χρήσης, είτε με κατασκευές επιδόσεων που στόχο ε΄χουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης. Η ηλεκτρική Sora, που θα δούμε σήμερα, ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη κατηγορία! 

Το μοντέλο αρχικά ξεχωρίζει από το ισορροπημένο στυλ του, που θυμίζει ρετρό μοτοσυκλέτα επιδόσεων! Στρογγυλό φανάρι, χαμηλά clip on, χαρακτηριστικό βάψιμο και κομψό καμουφλάρισμα των μηχανικών της μερών συνθέτουν ένα σύνολο που δεν ξενίζει στο μάτι και προσελκύσει αμέσως την προσοχή. 

Κατασκευαστικά, η μοτοσυκλέτα φέρει υλικά τελευταίας τεχνολογίας. Το πλαίσιο της είναι κατασκευασμένο από αεροδιαστημικής ποιότητας αλουμίνιο, το ίδιο και το ψαλίδι, με σκοπό το ελάχιστο βάρος και την μέγιστη απόδοση. Ο ηλεκτροκινητήρας της SORA μπορεί να την επιταχύνει από στάση στα 100 χμ/ώρα, μέσα σε 4,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 188 χμ/ώρα! 

Η μπαταρία, που καταλαμβάνει τον κυριότερο χώρο στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης της ισχύος και είναι χωρητικότητας 12 kWh. Με μία φόρτιση, η SORA μπορεί να διανύσει 192 χιλιόμετρα, ενώ η γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει σε 3 ώρες, με την φόρτιση πλήρους κύκλου να χρειάζεται 9. 

Τα φρένα της μοτοσυκλέτας προέρχονται απευθείας από sport εφαρμογές και αποτελούνται από 2 δίσκους 310 χιλιοστών εμπρός,, με ακτινικές δαγκάνες, και έναν δίσκο 250 χιλιοστών πίσω! Επιπλέον, η μοτοσυκλέτα έχει το πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της επαναφόρτισης μέσω της πέδησης, αφού ο κινητήρας της μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ηλεκτρικό φρένο-γεννήτρια, γεμίζοντας τις μπαταρίες εν κινήσει και αυξάνοντας περαιτέρω την αυτονομία! 

Η μοοσυκλέτα είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά και στοιχίζει το…διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 77.000 δολαρίων! Μπορεί για τους περισσότερους να είναι απρόσιτη, ωστόσο είναι ένα ακόμα σημάδι, για την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης. 

 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ