net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Θεαματική η πίστα για τον αγώνα Red Bull X-Fighters του Μονάχου, πάνω στη λίμνη του Ολυμπιακού πάρκου της πόλης.

Μεγάλη νίκη πήρε ο Αυστραλός Josh Sheehan, με το διπλό backflip του να πιάνει τόπο. Πλέον βρίσκεται μόλις 5 βαθμούς πίσω από τον πρώτο Sherwood!

Αποκάλυψη του αγώνα ο 16χρονος Γερμανός Luc Ackermann, που έκανε απίστευτη εμφάνιση, κατακτώντας την 4η θέση!

Με την τρίτη θέση που κατέκτησε στο Μόναχο, ο Sherwood κατάφερε να διατηρηθεί -μόλις- στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο περυσινός πρωταθλητής Pages ήταν άτυχος στη Γερμανία, αφού ένα λάθος στην εκτέλεση του Bikeflip τον οδήγησε σε πτώση και στην 5η θέση.

Πρώτος στο Μόναχο ο Josh Sheehan, δεύτερος ο Taka Higashino, και τρίτος ο Levi Sherwood.

Red Bull X-Fighters, Μόναχο 19/7/2014

Ο Josh Sheehan και το απίστευτο διπλό backflip του βρήκαν τον δρόμο για μία εντυπωσιακή νίκη στην στάση του Red Bull X-Fighters στο Μόναχο, ενώ μια πτώση στο bikeflip στέρησε στον Pages κάποια διάκριση.

 
Ο Αυστραλός Josh Sheehan επικράτησε του Ιάπωνα Taka Higashino σε έναν τελικό γεμάτο δράση στο Red Bull X-Fighters του Μονάχου, το περασμένο Σάββατο. 

Οι μάχες στο Μόναχο διεξήχθησαν μπροστά σε 18.000 ενθουσιασμένους θεατές σε μία πρωτοποριακή πίστα freestyle motocross που είχε χτιστεί επάνω στην λίμνη δίπλα από το Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης. O Sheehan ήρθε με φόρα για να κατακτήσει την δεύτερη νίκη της καριέρας του, την πρώτη του μετά το 2011, με τρία άψογα εκτελεσμένα διπλά backflip, τα οποία και έφεραν το κοινό της Γερμανίας στις μύτες των ποδιών του να παρακαλά για λίγη ακόμη καλοκαιρινή δράση.

Η νίκη του Sheehan, η οποία του χάρισε 100 βαθμούς, μείωσε την διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας στο ελάχιστο, με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, τον Νεοζηλανδό Levi Sherwood να απέχει μόλις πέντε βαθμούς εν όψει του μεγάλου τελικού στην Pretoria της Νότιας Αφρικής, στις 23 Αυγούστου. O Sherwood, που ηγείται του πρωταθλήματος με 265 βαθμούς από τον Sheehan που έχει 260 βαθμούς, περιορίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην τρίτη θέση, με τον τοπικό ήρωα Luc Ackermann, μόλις 16 ετών, να γεμίζει χαρά και ικανοποίηση το κοινό της πατρίδας τους που παρακολουθούσε από τις όχθες της γραφικής λίμνης και να κατακτά την τέταρτη θέση στο πρώτο Red Bull X-Fighters της καριέρας του. Ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για Γερμανό αναβάτη, κάτι που έδωσε μια κάποια συνέχεια στους πανηγυρισμούς των Γερμανών μετά και την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου.

"Το να εκτελέσω αυτό το διπλό backflip ήταν πραγματικά κάτι τρομακτικό", δήλωσε ο Sheehan, ο οποίος γιόρτασε τη νίκη του με μία εντυπωσιακή βουτιά backflip χωρίς την μοτοσυκλέτα του από την κορυφή μίας χωμάτινης ράμπας επάνω στην λίμνη όπου και είχε στηθεί η πρώτη πλωτή πίστα FMX στον κόσμο, στηριζόμενη σε 260 φουσκωτά σκαφίδια που επέπλεαν. «Είναι απίστευτο να κερδίζεις μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό», πρόσθεσε ο Sheehan, ο μόνος ενεργός αναβάτης που εκτελεί άρτια το απίστευτο διπλό backflip, ένα τρικ που επίσης πέτυχε στα προκριματικά της Παρασκευής, κατά τη νίκη του στα προημιτελικά το πρωί του Σάββατου αλλά και στην κόντρα του με τον Sherwood στην ημιτελική φάση. «Είναι κρίμα που ο Sheehan πήρε τη νίκη από εμένα στα ημιτελικά», δήλωσε ο Sherwood. 

Μία γλυκόπικρη γεύση άφησε η μέρα στον περσινό πρωταθλητή Thomas Pages, ο οποίος είχε ανέβει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κερδίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο τον Sheehan στον τελικό της Μαδρίτης τον περασμένο μήνα. Όμως ο Pages, που κέρδισε τα προημιτελικά της Παρασκευής, είδε τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα να εξανεμίζονται όταν εν μέσω πτήσης κατά την διάρκεια εκτέλεσης του περίφημου bike flip που έκανε για πρώτη φορά επιτυχημένα στην Μαδρίτη, αναγκάστηκε να αφήσει την μοτοσυκλέτα του στον αέρα. Ο Γάλλος έπεσε με φόρα στο έδαφος, τραυματίζοντας τον ώμο του, με την μοτοσυκλέτα των 100 κιλών να προσγειώνεται ελάχιστα εκατοστά δίπλα του.

Αποτελέσματα Μονάχου: 1. Josh Sheehan (Αυστραλία), 2. Taka Higashino (Ιαπωνία), 3. Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία), 4. Luc Ackermann (Γερμανία), 5. Thomas Pagès (Γαλλία), 6. Dany Torres (Ισπανία), 7. Rob Adelberg (Αυστραλία), 8. Clinton Moore (Αυστραλία), 9. Adam Jones (ΗΠΑ), 10. Rémi Bizouard (Γαλλία), 11. Brody Wilson (ΗΠΑ)

Συνολική κατάταξη: 1. Sherwood 265 βαθμοί, 2. Sheehan 260, 3. Pagès 190, 4. Torres 185, 5. Higashino 150, 6. Adelberg 120, 7. Bizouard 110, 8. Jones 75, 9. Rebeaud 70, 10. Melero 60

Φωτογραφίες: Sebastian Marko, Andreas Langreiter, Daniel Grund

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ