Η διαδικασία ελέγχου και συμπλήρωσης του παραφλού είναι πανεύκολη.

Πώς συμπληρώνουμε παραφλού στη μοτοσυκλέτα;

Η θερμοκρασία του κινητήρα της μοτοσικλέτας είναι μια σημαντική παράμετρος, που ποτέ δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη της.

Για το λόγο αυτό, ο έλεγχος και το συμπλήρωμα του παραφλού είναι απαραίτητα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ειδικά όταν μιλάμε για κίνηση το καλοκαίρι ή για τις δύσκολες συνθήκες του κέντρου της πόλης. Επιπλέον, καλό είναι να γίνεται ένας έλεγχος πριν κάθε μεγάλο ταξίδι, το οποίο μπορεί να καταπονήσει τη μοτοσικλέτα.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να έχετε κι ένα μπουκαλάκι μαζί σας, για καλό και για κακό. Κατά κανόνα, η συμπλήρωση του παραφλού δεν είναι μια διαδικασία που πρέπει να πραγματοποιείται συνέχεια, καθώς η στάθμη στο ειδικό δοχείο αργεί να πέσει, εκτός κι αν τίθεται θέμα διαρροής. Η τελευταία περίπτωση, βέβαια, είναι σχετικά σπάνια, ωστόσο, ο έλεγχος είναι καλό να πραγματοποιείται σε διαστήματα που μπορεί να ορίσει ο αναβάτης.

Η διαδικασία ελέγχου και συμπλήρωσης του παραφλού είναι πανεύκολη. Το μόνο σημείο που μπορεί να παρουσιάσει πρόκληση είναι, σε κάποια μοντέλα, το να φτάσετε στο ψυγείο, καθώς ενδέχεται να χρειαστεί η αφαίρεση κάποιων πλαστικών ή μέρους του φέρινγκ.
 
1. Σε περίπτωση που για να φτάσετε στο ψυγείο είναι απαραίτητη η αφαίρεση κάποιου πλαστικού τμήματος, βρείτε τις βίδες που το σταθεροποιούν και αφαιρέστε τις.
 
2. Αφαιρέστε το κομμάτι του φέρινγκ που κρύβει το ψυγείο, ώστε να μπορέσετε να ελέγξετε τη στάθμη του παραφλού και, αν χρειαστεί, να συμπληρώσετε. Προσέξτε τον τρόπο που ήταν τοποθετημένο το κομμάτι που αφαιρέσατε, ώστε να το ξαναβάλετε πίσω εύκολα.
 
3. Ελέγξτε τη στάθμη για να κρίνετε αν χρειάζεται συμπλήρωμα. Αν δεν υπάρχουν βλάβες ή διαρροές, το παραφλού χρειάζεται αντικατάσταση κάθε δύο περίπου χρόνια, αλλά αν δείτε τη στάθμη να είναι σε χαμηλό σημείο, συμπληρώστε.
 
4. Αφαιρέστε το καπάκι και συμπληρώστε το υγρό προσεκτικά, μέχρι να φτάσει στα τρία τέταρτα περίπου του δοχείου. Αν βάλετε περισσότερο, υπάρχει περίπτωση να υπάρξει αργότερα διαρροή από την υπερχείλιση. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται να προκύψει κάποιο πρόβλημα.