net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η διαμόρφωση του χώρου μόλις έχει ξεκινήσει.

Έρχεται, στις 12 Ιουνίου. Πήρες εισιτήριο;

Η πίστα του αγώνα να απασχολήσει τα τρία πρώτα επίπεδα, άρα οι θεατές δε θα είναι μακριά από τους αθλητές αλλά ανάμεσα στα άλματα!

Ένα ιστορικό event σε ένα ιστορικό λατομείο.

Οι σκαλωσιές που θα χρησιμοποιηθούν για να στηθεί ο χώρος του X-Fighters πρέπει να είναι πρωτοφανείς σε αριθμό.

Ο χώρος βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία απομάκρυνσης των ανεπιθύμητων υλικών, πριν αρχίσουν να καταφτάνουν τα χιλιάδες κυβικά μέτρα χώματος για τα άλματα.

Πρώτη επαφή με την πίστα του X-Fighters

Η Red Bull χτες μας ξενάγησε για πρώτη φορά στον χώρο του ιστορικού λατομείου μαρμάρου στον Διόνυσο Αττικής όπου θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά ο παγκόσμιος θεσμός των X-Fighters.

 

Η επαφή με το λατομείο είναι από μόνη της εντυπωσιακή. Διασχίζοντας την απόσταση από την πύλη ως τη δεύτερη μεγάλη λεκάνη του λατομείου, όπου και θα διεξαχθεί ο αγώνας, τα εμπλεκόμενα μεγέθη εντυπωσιάζουν. Φτάνοντας στον χώρο που ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες για τη δημιουργία της πίστας καθίσταται προφανές σε όλους πως η Red Bull θα στήσει ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα event.

Ίσως μάλιστα να είναι πρωτοφανές και για τα παγκόσμια δεδομένα. Όπως μάθαμε από τους ανθρώπους της Red Bull, είναι η πρώτη φορά που η πίστα του X-Fighters θα απλώνεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα, γεγονός που έχει προκαλέσει τον θαυμασμό και την περιέργεια των αναβατών που θα λάβουν μέρος. Όλοι ζήτησαν να λάβουν τα σχέδια της πίστας για να τα μελετήσουν παρέα με μηχανικούς ώστε να μπορέσουν να σχεδιάσουν τα προγράμματά τους. Η καινοτομία αυτή που θα εισαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους δίνει την ευκαιρία να σχεδιάσουν κόλπα που ενδεχομένως να μην έχουν ξαναγίνει πουθενά αλλού, απλά και μόνο διότι προσφέρεται η γεωγραφία της πίστας.

Τριγύρω από τις διαδρομές της πίστας θα προστεθούν θέσεις καθήμενων και όρθιων θεατών που θα φτάνουν τις 10.000, ένα νούμερο που από μόνο του είναι εντυπωσιακό. Ακόμη πιο εντυπωσιακό δε είναι το γεγονός πως όλα αυτά θα δημιουργηθούν μέσα στις επόμενες 10 μέρες σε έναν χώρο που στη διάρκεια όλων αυτών των προετοιμασιών συνεχίζει να λειτουργεί ως λατομείο!

Αναμένοντας λοιπόν τα χιλιάδες κυβικά μέτρα χώματος που θα έρθουν για να φτιάξουν τα άλματα της πίστας, τις αμέτρητες σκαλωσιές και καθίσματα που θα ορίσουν τους χώρους των θεατών, αλλά και όλη τη γιγάντια διοργάνωση που θα περιλαμβάνει μέχρι και οχήματα για να μεταφέρουν τους θεατές από τα πάρκινγκ ως τον χώρο του αγώνα, δε μπορούμε παρά να δηλώσουμε τουλάχιστον ενθουσιασμένοι με το γιγάντιο εγχείρημα της Red Bull. Η βραδιά της 12ης Ιουνίου θα είναι ιστορική για την ελληνική μοτοσικλέτα.

 

MX - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ