net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στα τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα έφτασε ο μεγάλος Τούρκος αναβάτης.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα supersport ο Kenan Sofuoglu για το 2015 με Kawasaki ZX-6R.

Οι πρωταθλητές της Kawasaki για φέτος. Από αριστερά: Jonathan Rea, Kenan Sofuoglu, Toprak Razgatlioglu.

Πρωταθλητής WSS ο Kenan Sofuoglu

Το δικό του ρεκόρ επέκτεινε το Σαββατοκύριακο ο μεγάλος τούρκος αναβάτης Kenan Sofuoglu κατακτώντας για τέταρτη φορά τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport.

 
Μακράν ο πιο πετυχημένος αναβάτης της κατηγορίας είναι ο Sofuoglu μετά και τον τέταρτο τίτλο που κατέκτησε, κάνοντας ντεμπούτο στο WSS το 2003.

Την Κυριακή σε έναν αγώνα που διεκόπη και δόθηκε εκκίνηση για δεύτερη φορά, ο Τούρκος αναβάτης δεν χρειάστηκε να πιέσει για τη νίκη και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. Αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος του Sofuoglu με το Kawasaki Ninja ZX-6R έχοντας μετακομίσει στο πράσινο στρατόπεδο το 2012.

Στα του αγώνα ο Sofuoglu έχοντας ανοίξει διαφορά πέντε δευτερολέπτων από τον δεύτερο προηγούνταν με άνεση στον αγώνα μέχρι που το σπάσιμο ενός κινητήρα γέμισε με λάδια την πίστα με αποτέλεσμα να έρθει η διακοπή. Στην επανεκκίνηση ο πολύπειρος Τούρκος αναβάτης κατάφερε πάλι να βρεθεί στην κορυφή για τρεις γύρους με τον διεκδικητή του τίτλου, PJ Jacobsen, να τον προσπερνά.  Ωστόσο, η δεύτερη θέση αρκούσε για να στεφθεί ξανά πρωταθλητής και χωρίς να απειλείται από τον τρίτο Mahias, ο Sofuoglu απλά έφτασε μέχρι την καρό σημαία.

Ο φετινός 4ος τίτλος του Sofuoglu έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τον 31χρονο αναβάτη. Δείχνοντας το σπάνιο κράμα του ο Τούρκος συνέχισε να προσπαθεί σκληρά για να την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρά την τραγική απώλεια του νεογέννητου παιδιού του, λόγω αρρώστιας, το καλοκαίρι.

Kenan Sofuoglu: «Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τον τίτλο, όχι να κερδίσουμε τον αγώνα. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό για εμάς. Όλοι ξέρουν πως οι συνθήκες στην πίστα ήταν δύσκολες. Στον πρώτο αγώνα ήταν εύκολο να ξεφύγω μπροστά. Στον δεύτερο αγώνα ήταν διαφορετικά και είχα διαφορετικό ελαστικό, αλλά είχα ένα στόχο – να πάω πολύ γρήγορα στην αρχή και να μείνω κοντά στον Jacobsen, να πάρω τη δεύτερη θέση και τον τίτλο. Όταν η διαφορά μας ήταν δύο δευτερόλεπτα με τον αναβάτη που με ακολουθούσε απλά σκέφτηκα ότι έπρεπε να μείνω πάνω στη μοτοσικλέτα μου, να μην πέσω και να πάρω τον τίτλο. Το σχέδιο δούλεψε σωστά. Είμαι χαρούμενος γιατί δεν έκανα λάθη και η ομάδα δεν έκανε λάθη. Νομίζω όλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά. Θέλω να ευχαριστήσω την Puccetti Racing , έκαναν απίστευτη δουλειά και φυσικά μας βοήθησε και η Kawasaki πολύ για να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο. Στο τέλος πήραμε τον πρωτάθλημα.»

Πέρα από τα τέσσερα παγκόσμιο πρωταθλήματα ο Sofuoglu μετρά 32 νίκες σε 103 αγώνες και 68 συνολικά βάθρα. Έχει επίσης κερδίσει 22 pole positions ενώ στο όνομά του έχει και 25 ταχύτερους γύρους. Νούμερα ρεκόρ για την κατηγορία. 

Τους τρεις προηγούμενους τίτλους του τους κατέκτησε το 2007, το 2010 και το 2012, ενώ οι δύο πρώτοι ήρθαν με την Hannspree Ten Kate Honda. Το 2010 και το 2011 ο Sofuoglu έτρεξε και στο Moto2 με καλύτερη εμφάνιση τη δεύτερη θέση που κατέκτησε τη δεύτερη χρόνια στο Assen πίσω από τον Marc Marquez!

Δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές για την Kawasaki φέτος που πήρε το πρωτάθλημα αναβατών και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Superstock 600 με τον 19χρονο Toprak Razgatlioglu, να κυριαρχεί στην κατηγορία με πέντε νίκες και δύο δεύτερες θέσεις σε οχτώ συνολικά αγώνες.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ