net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

8 στα 8 από τον Marquez, με πανηγυρισμούς στην γραμμή του τερματισμού

Το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα "μάζεψε" ο Andrea Dovizioso τερματίζοντας 2ος πάνω στην Ducati του

Αναποφάσιστος ο καιρός στο Assen το περασμένο Σάββατο. Ευκαιρία για τους αναβάτες των μικρών ομάδων να συλλέξουν πόντους

Κάμποσες ήταν οι μάχες μεταξύ Dani Pedrosa και Aleix Espargaro, με τον πρώτο να αρπάζει το 3ο σκαλί του βάθρου από τον κάτοχο της pole position

Με slick ελαστικά ήθελε να ξεκινήσει τον αγώνα ο Rossi, κάτι που μετάνιωσε λίγα λεπτά πριν τον αγώνα αναγκάζοντάς τον να εκκινήσει από την 12η θέση

Πιο κοντά στον τίτλο!

Διανύοντας την 2η μόλις χρονιά του στα MotoGP, o νεαρός Ισπανός είναι ο πρώτος που καταφέρνει το σερί των οκτώ συνεχόμενων νικών, μετά από τον Giacomo Agostini που κέρδισε τους πρώτους οκτώ γύρους του πρωταθλήματος το 1971.

 
Ο Andrea Dovizioso της Ducati, σημείωσε ένα από τα καλύτερα προσωπικά αποτελέσματα τερματίζοντας στην δεύτερη θέση, κρατώντας πίσω του τον Dani Pedrosa.

Αν υπήρχε κάποια πιθανότητα για τους υπόλοιπους αναβάτες να δώσουν ένα τέλος στο σερί του Marquez, ήταν στο Assen. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξωφρενικά ασταθείς, με την βροχή να πέφτει κατά διαστήματα σε διάφορα σημεία της πίστας πριν από την έναρξη του αγώνα. Οι αβέβαιες διαθέσεις του καιρού ανάγκασαν τους διοργανωτές να καθυστερήσουν τον αγώνα, αφότου οι αναβάτες έκαναν δύο αναγνωριστικούς γύρους για να αξιολογήσουν τις συνθήκες και να αποφασίσουν το στήσιμο των μοτοσικλετών τους. Πολλοί οδηγοί δοκίμασαν βρόχινα και slick ελαστικά πριν την εκκίνηση και όλοι, εκτός από τον Valentino Rossi, αποφάσισαν να κρατήσουν τα βρόχινα. Ο Γιατρός άλλαξε γνώμη λίγα λεπτά πριν τη σχάρα, κάτι που τον ανάγκασε να εκκινήσει από την τελευταία θέση..

Με το που έσβησαν τα φώτα ο Dovizioso κατάφερε να μπει μπροστά με τους Marquez, Aleix Espargaro και Pedrosa να τον ακολουθούν. Η βροχή άρχισε να γίνεται πιο έντονη στους αρχικούς γύρους, όμως δεν έδωσαν και μεγάλη σημασία στα καιρικά φαινόμενα οι πρωτοπόροι, με τους Marquez και Dovizioso να πιέζουν ο ένας τον άλλον για την πρώτη θέση. Πίσω τους οι θέσεις ανακατεύονταν διαρκώς μεταξύ των αναβατών, με μοτοσικλέτες της κατηγορίας Open να προσπερνούν τις εργοστασιακές προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τις δύσκολες συνθήκες.

Έπειτα από πέντε γύρους η βροχή είχε σχετικά σταματήσει, με αποτέλεσμα οι ομάδες να είναι έτοιμες να εξοπλίσουν τις μοτοσικλέτες με slick λάστιχα για τους οδηγούς τους. Ο Marquez και ο Dovizioso ήταν από τους πρώτους που άλλαξαν μοτοσικλέτες, με την κατάταξη εντός αγώνα να ανακατεύεται ακόμα περισσότερο όσο οι υπόλοιποι αναβάτες άλλαζαν μηχανές. Ο Jorge Lorenzo οδήγησε πρώτος για λίγο, όπως επίσης και ο Hiroshi Aoyama της Drive M7 Aspar.

Οι Dovizioso και Marquez δεν έχασαν και πολύ χρόνο με τις αλλαγές τους και σύντομα βρέθηκαν να ακολουθούν τον Aoyama για την πρώτη θέση. Και οι δύο προσπέρασαν τον αναβάτη της Honda με ευκολία καθώς οι θέσεις άρχισαν κάπως να ξεκαθαρίζουν, 18 γύρους πριν το τέλος. Ο άσος της Ducati συνέχισε να κρατιέται στη πρώτη θέση, έχοντας κερδίσει ένα προβάδισμα δευτερολέπτων αφότου άλλαξε μοτοσικλέτα, όμως ο Marquez είχε ξεκινήσει το κυνήγι, μαζεύοντας όλο και περισσότερο την διαφορά σε κάθε γύρο. Η μάχη για την τρίτη θέση μαινόταν μεταξύ των A. Espargaro και Pedrosa με τους δύο οδηγούς να ανταλλάσσουν θέσεις πολλές φορές. Πολύ πιο πίσω, ο Alvaro Bautista της Go & Fun Honda Gresini έτρεχε στην πέμπτη θέση με τους Broc Parkes, Cal Crutchlow, Andrea Iannone και Stefan Bradl να τον απειλούν. Λίγο αργότερα μπήκε και ο Rossi στο παιχνίδι, έχοντας σκαρφαλώσει σιγά σιγά θέσεις από τους πρώτους γύρους. Η μάχη μεταξύ των έξι αναβατών για την πέμπτη θέση κράτησε μέχρι τους τελευταίους γύρους. 

Με 14 γύρους να απομένουν, οι σημαίες για την βροχή άρχισαν να ανεμίζουν για μια ακόμα φορά όμως, οι αναβάτες παρέμειναν στα slick ελαστικά. Στην κορυφή ο Dovi βρισκόταν υπό την έντονη πίεση του Marquez, καθώς οι δυο τους περνούσαν το εσάκι πριν την ευθεία του τερματισμού στον 16ο γύρο, ο Ισπανός έκανε την κίνησή του και πέρασε στην πρώτη θέση. Ο Dovizioso προσπάθησε να κρατηθεί όμως δεν κατάφερε να ταιριάξει με τον ρυθμό του Marquez. Ο οδηγός της Repsol Honda έπειτα προχώρησε ακάθεκτος χτίζοντας μια διαφορά έξι δευτερολέπτων από τον Ιταλό, πριν την καρό σημαία.
 
Ο Pedrosa, έχοντας κερδίσει την μάχη με τον Espargaro, ξεκίνησε να μεγαλώνει την διαφορά ανάμεσά τους, αφήνοντας τον κάτοχο της pole position να τερματίσει τέταρτος. Ο Rossi ξέμεινε από χρόνο πριν καταφέρει να πλησιάσει την κορυφαία τετράδα και τερμάτισε πέμπτος, μπροστά από τους Iannone και Bautista. Ο Bradley Smith πήρε την όγδοη θέση και την δεκάδα έκλεισαν ο Cal Crutchlow και ο Stefan Bradl. Ο Parkes κατάφερε να διατηρήσει τον ρυθμό του και να σημειώσει το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα στην 11η θέση.

Ιδιαίτερα δύσκολος ήταν αυτός ο αγώνας για τον Lorenzo, ο οδηγός από την Μαγιόρκα έπεσε εκτός 15άδας αφότου άλλαξε μοτοσικλέτα και πάλεψε πολύ για να βρει τον ρυθμό του και να καταφέρει να τερματίσει στην 13η θέση…

Ο Marc Marquez φεύγει από την Ολλανδία με πλεονέκτημα 72 βαθμών! Από την άλλη, οι Rossi και Pedrosa ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης με τον Dovi 4ο και τον Lorenzo 5ο. 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ