net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Χυλόπιτα σε δελτίο Τύπου. Απόλαυση.

Παρέμβαση Lorenzo κατά Rossi στο CAS

Ο Jorge Lorenzo κατέθεσε επίσημο αίτημα να παρέμβει εκπροσωπώντας τον εαυτό του στην εκδίκαση της έφεσης του Valentino Rossi στο CAS. Η αίτησή του απορρίφθηκε χτες.

 
Μερικά πράγματα είναι αδιανόητα. Ο Jorge Lorenzo μέσω των δικηγόρων του κατέθεσε επίσημο αίτημα στο Διαιτητικό Δικαστήριο των Σπορ (Court of Arbitration for Sports, CAS) ώστε να παρέμβει στη διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης του Valentino Rossi, δηλαδή το αίτημά του για έκπτωση ή μείωση της ποινής του.
Χτες το απόγευμα το CAS ανακοίνωσε πως η αίτηση του Ισπανού αναβάτη δεν έγινε δεκτή και πως η υπόθεση του Rossi παραμένει μεταξύ αυτού και της FIM.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργη η στάση του Lorenzo. Εδώ δεν έχει να κάνει με το φλέγον ζήτημα της ισχύος της τιμωρίας στη Valencia, αφού αυτή η ιστορία θα αποφασιστεί χωριστά ως την Παρασκευή, μα η επιχειρούμενη παρέμβαση του Lorenzo είχε να κάνει με τη γενικότερη τιμωρία του Rossi, δηλαδή δείχνει ξεκάθαρα πως υπάρχει σοβαρό θέμα (και) μεταξύ τους.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην διαβόητη αυτή υπόθεση δεν είναι καθόλου καλές. Αφενός έρχεται το πρώτο λάθος από πλευράς FIM και Dorna, οι οποίες ακύρωσαν τη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης στη Valencia. Περίμεναν πως στη συνέντευξη αυτή θα έβλεπε ο κόσμος τον Rossi και τον Marquez να δίνουν τα χέρια, ωστόσο για τους δύο αναβάτες αυτό προς το παρόν αποκλείεται, έτσι οδηγηθήκαμε στην ακύρωση της εκδήλωσης.
Δηλαδή, αντί δούμε πώς θα λύσουμε το πρόβλημα, ας τους κρατήσουμε μακριά (και μακριά από τις κάμερες, πρωτίστως) και θα κάνουμε πως τίποτε δε συμβαίνει. Οπότε αν είναι να έχουμε μια εκτόνωση, ας πούμε, αυτή να μη γίνει στη συνέντευξη Τύπου, αλλά κατευθείαν μέσα στην πίστα. Όμορφη λογική.

Μετά έχουμε ένα νέο επεισόδιο με τη Movistar, η οποία (ως ισπανική εταιρεία) ακύρωσε το πάρτι που είχε κανονίσει για μετά τον τελευταίο αγώνα λόγω των πρόσφατων εξελίξεων. Θυμίζουμε πως Yamaha έχει ήδη πάρει όλους τους φετινούς τίτλους, Κατασκευαστή, Ομάδας και φυσικά Αναβάτη, αφού μόνο ένας εκ των Rossi ή Lorenzo μπορεί να το κατακτήσει.
Ωστόσο φαίνεται πως κανείς στη Yamaha δεν έχει διάθεση για πάρτυ, ειδικά αν είναι να πρέπει να βρεθεί ο Rossi και ο Lorenzo υποχρεωτικά στον ίδιο χώρο και μάλιστα με τη Movistar να παίρνει εμμέσως πλην σαφώς θέση υπέρ του Ισπανού αναβάτη.

Ο Lorenzo είχε τη χρυσή ευκαιρία να αφήσει τον ομόσταυλό του και μεγάλο του αντίπαλο να ξεκατινιαστεί με έναν άλλο μεγάλο αντίπαλο, τον Marc Marquez, και αυτός απλά να δρέψει τους καρπούς της διαμάχης. Όχι όμως, έπρεπε να χώσει τη μούρη του στην υπόθεση και μάλιστα σε βαθμό υστερίας, παρότι ο ίδιος δεν έχει καμιά εμπλοκή - μόνο όφελος. Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει κάτι άσχημο στον χαρακτήρα του. Η αίτησή του στο CAS μάλλον μαυρίζει περαιτέρω την εικόνα του.

Θυμίζουμε πως το αγγλικό κανάλι BT Sport και δη ο παλιός πρωταθλητής WSBK Neil Hodgson, που βρισκόταν έξω από το κτίριο των αγωνοδικών ζωντανά την ώρα του αγώνα στη Sepang, πρώτοι μετέδωσαν πως ο Lorenzo όρμηξε σε έξαλλη κατάσταση στην αίθουσα της Race Direction μόλις τερμάτισε τον αγώνα και ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα, απαιτώντας την καρατόμηση του Rossi.
Αργότερα η πλευρά του Lorenzo διέψευσε πως κάτι τέτοιο έγινε, ατυχώς όμως γι αυτόν τον είδε κόσμος. Μάλιστα όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα μέσω του αγγλικού δικτύου ενημερώθηκαν για το συμβάν σε ζωντανό χρόνο, οπότε τα κροκοδείλια δάκρυα του κυρίου Lorenzo μόνο (κι άλλο) κακό κάνουν στην υπόληψή του.

Οι γελοιότητες συνεχίζουν δηλαδή και πλέον έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε με ποιον τρόπο η Yamaha δε θα έρθει σε σύγκρουση με τον Rossi (ή τον Lorenzo). Έχει έναν χρόνο συμβόλαιο ακόμη, αλλά δύο αναβάτες αυτού του βεληνεκούς έτοιμους να σκοτωθούν δύσκολα θα τους (ξανα)χωρέσουν μέσα στο ίδιο γκαράζ.
Ήδη οι αντεγκλήσεις έχουν αναχθεί στο επίπεδο Honda εναντίον Yamaha, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του HRC μέσω του αντιπροέδρου, Shuhei Nakamoto, και την κοφτερή απάντηση της Yamaha.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ