net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Θα ήταν πολύ ωραίο να έπαιρνε μαθήματα από το AMA SX, όσον αφορά στα βίντεο, η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MX.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX. Κατάρ

Σε αντίθεση με το AMA SX, το MXGP -το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross- είναι χαμηλότερων τόνων, και μικρότερου budget, και αυτό φαίνεται παντού. Δείτε για παράδειγμα τα highlights από τον αγώνα του Κατάρ.

 
Το ταλέντο μπορεί να ξεχειλίζει από τους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ, αλλά το χρήμα δεν έχει σχέση με εκείνο που ρέει στο αμερικάνικο SX. 
Επαναλαμβανόμενες γωνίες λήψης, λίγες κάμερες, ανύπαρκτο σπικάζ, ελάχιστοι θεατές, μακριά από τους αγωνιζόμενους, και εκνευριστική μουσική, είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο επίσημο βίντεο της διοργάνωσης. Καμία σχέση με το βίντεο του AMA SX, κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό, καθώς όπως βλέπουμε, οι ταλαντούχοι αναβάτες είναι σε δική τους κλάση. Αυτό φάνηκε και με τα αποτελέσματα των πρώτων 2 σκελών του πρωταθλήματος, όπου ο Ryan Villopoto, για χρόνια απόλυτος άρχοντας του AMA SX, που αποφάσισε για φέτος να μετρήσει τις δυνάμεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από μια 9η και μια 8η θέση!

Στο Κατάρ (που λόγω χρήματος έχει αγώνα, αλλά δεν έχει... θεατές να ενδιαφερθούν να τον παρακολουθήσουν), απόλυτος πρωταγωνιστής της έναρξης του πρωταθλήματος του 2015 ήταν ο Max Nagl της Husqvarna που πήρε 2 νίκες στα 2 σκέλη. Δεύτερος και στα 2 σκέλη ήταν ο Clement Dessale της Suzuki, ενώ ο Antonio Cairoli ήταν 3ος στο πρώτο σκέλος, με τον Paulin Gautier να συμπληρώνει το βάθρο στο 2ο σκέλος. 

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ