net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Jorge Lorenzo δεν θα δοκιμάσει την νέα Desmosedici GP17 όσο θα ήθελε η ομάδα και ο ίδιος...

Όχι σε δοκιμές με Ducati!

O Jorge Lorenzo δεν θα έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει την νέα Ducati Desmosedici GP17 όσο θα ήθελε ο ίδιος, στο τέλος της σεζόν, αφού η Yamaha φαίνεται να κάνει χρήση όλων των όρων του συμβολαίου!

 
Η ένταση μεταξύ της Yamaha και του Jorge Lorenzo φαίνεται να μην έχει τελειωμό και μάλιστα να παίρνει μια δραματική τροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ιταλικού τύπου, η Yamaha δεν θα επιτρέψει στον Jorge Lorenzo να δοκιμάσει πλήρως την νέα Ducati μοτοσυκλέτα, παρά μόνο για δύο ημέρες μετά τον αγώνα της Valencia!
 
Στον χώρο των Moto GP, τα συμβόλαια ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους υπογραφής. Ωστόσο, υπάρχει μια άτυπη συμφωνία η οποία επιτρέπει στους αναβάτες να δοκιμάζουν την μοτοσυκλέτα της επόμενης ομάδας τους, αν έχουν υπογράψει άλλο συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά, φορώντας όμως μονόχρωμα «δέρματα», χωρίς λογότυπα εταιρειών και χορηγών.

Ο Jorge Lorenzo λοιπόν, ο οποίος θα μεταβεί στην Ducati στο τέλος της σεζόν, φαίνεται να μην έχει λάβει άδεια να οδηγήσει την Desmosedici GP17, παρά μόνο για δύο ημέρες και μετά τον αγώνα της Valencia! Υπό «κανονικές» συνθήκες, ο Lorenzo θα συμμετείχε και στις ιδιωτικές δοκιμές της ομάδας τον Νοέμβριο, στο Jerez.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Δύο είναι τα σενάρια που αναφέρονται: Πρώτον, η σχέση της Yamaha και του Jorge Lorenzo είναι πλέον τόσο κακή, ώστε η ομάδα θέλει να τον κρατήσει εκτός της ανταγωνιστικής μοτοσυκλέτας για όσο περισσότερο χρειάζεται. Δεύτερον, η Yamaha φοβάται ότι ο Jorge θα αποδειχθεί εξαιρετικά γρήγορος, αν έχει χρόνο με την μοτοσυκλέτα στη διάθεσή του!

Να σημειώσουμε ότι η μόνη φορά που έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, είναι το 2003, όταν ο Valentino Rossi αποχώρησε από την Honda σε πολύ άσχημο κλίμα και η ομάδα δεν τον άφησε να πραγματοποιήσει δοκιμές, με την M1…

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ