net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η βασική έκδοση του BMW R 1200 R κοστίζει στη χώρα μας 14.100 ευρώ.

Η βασική έκδοση του BMW R 1200 RS κοστίζει στη χώρα μας 14.700 ευρώ. Εδώ φορτωμένο με αρκετά από τα επίσημα αξεσουάρ της BMW.

Μια γυμνή street μοτοσικλέτα, με τον δικύλινδρο Boxer του R 1200 GS, 125 άλογα, και όμορφη, ξεχωριστή εμφάνιση.

Το RS είναι ένα κλασικό all-rounder σε υπέρ-σύγχρονη εκδοχή. Θέλει να τα κάνει όλα, και να τα κάνει καλά.

Το γραφείο του αναβάτη του R 1200 R.

Το γραφείο του αναβάτη του R 1200 RS.

Οι τιμές των BMW R 1200 R & R 1200 RS

Δυο street μοτοσικλέτες στην ίδια βάση, μια γυμνή και μια ελαφριά ντυμένη, με boxer κινητήρα, φρέσκο design, προσοχή στη λεπτομέρεια και εκτενές ηλεκτρονικό οπλοστάσιο. Ιδού οι επίσημες τιμές τους για την Ελλάδα.

 
Ο δικύλινδρος Boxer κινητήρας των 125 ίππων που φοράνε οι 2 μοτοσικλέτες προέρχεται από το R 1200 GS, έχει δεχθεί μικρές αλλαγές για ελαφρώς βελτιωμένη ροπή στις χαμηλές στροφές, ενώ διαθέτει διαφορετικό φίλτρο αέρα, νέες εισαγωγές αέρα, και κεντρικά τοποθετημένο ψυγείο, για μια πιο λεπτή, sport σιλουέτα.

Στα βοηθήματα του αναβάτη, συμπεριλαμβάνονται το ABS -φυσικά-, το ASC (Automatic Stability Control), που αποτρέπει το σπινάρισμα κατά την επιτάχυνση, και δύο χάρτες ανάφλεξης, οι «Road» και «Rain». Στον προαιρετικό εξοπλισμό, το πακέτο Riding mode Pro περιλαμβάνει το DTS (Dynamic Traction Control), που υπολογίζει ακόμα και την κλίση της μοτοσικλέτας, για βέλτιστο αποτέλεσμα, 2 ακόμη χάρτες (Dynamic και User) αλλά και η τελευταία γενιά ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αναρτήσεων Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment), με δύο διαφορετικά σετάπ, Road και Dynamic.

Νέο είναι το σωληνωτό πλαίσιο που χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως φέρον τμήμα του. Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα ανάποδο πιρούνι μπροστά, και EVO Paralever πίσω, ενώ στα φρένα έχουμε ακτινικές δαγκάνες μπροστά. Στα όργανα, το κοντέρ είναι αναλογικών ενδείξεων, ενώ δίπλα του υπάρχει ψηφιακή οθόνη TFT(!) που παρέχει πληθώρα πληροφοριών.

Η BMW λανσάρει το RS ως την τέλεια all-rounder μοτοσικλέτα, ένα δίτροχο πασπαρτού δηλαδή, που τα κάνει όλα. Τουρισμός, προστασία από τα στοιχεία, σβέλτη οδήγηση, αλλά και καθημερινή μετακίνηση περιλαμβάνονται στο μενού, ενώ αντικειμενικά η εμφάνιση του είναι όμορφη, και θα ταιριάξει σε πολλά γούστα. Παράλληλα, διατίθεται και το εντελώς γυμνό R ως μια πιο επιθετική έκδοση του R nine T, με άλλα λόγια ένα γυμνό Roadster για όσους δεν ασπάζονται τη μόδα των retro / νέο-κλασικών μοτοσικλετών.

Οι διχρωμίες στις οποίες θα διατίθεται το RS είναι 2, μπλε / γκρι και γκρι μεταλλικό ματ.

Οι χρωματικοί συνδυασμοί  στους οποίους θα διατίθεται το R είναι 3, ο βασικός Cordoba Blue, το σπορ «Style1» σε λευκό μη μεταλλικό φινίρισμα, με κόκκινο πλαίσιο, και το «Style2», σε γκρι μεταλλικό χρώμα, με το πλαίσιο βαμμένο σε διαφορετική απόχρωση του γκρι.  

Φυσικά, όπως θα περίμενε κανείς, τα επίσημα αξεσουάρ είναι πολλά και για τις 2 μοτοσικλέτες, από ψηλότερη ζελατίνα στο RS, βαλίτσες, τσάντες κλπ., μέχρι shifter στο κιβώτιο αλλά και Keyless εκκίνηση!

Οι τιμές των δύο μοτοσικλετών (βασικές εκδόσεις) στην Ελλάδα διαμορφώνονται ως εξής: BMW R 1200 R - 14.100 ευρώ, BMW R 1200 RS - 14.700 ευρώ.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4T, 2Κ, Υ/Ψ,4Β/Κ, EEK
Ισχύς (ίπποι/σ.αλ.): 125/7.750
Βάρος (κιλά, γεμάτο):236

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ