net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στον προϋπολογισμό σου για την αγορά μοτοσικλέτας θα πρέπει να βάλεις και τον εξοπλισμό. Κράνος, μπουφάν, γάντια και ένα ζευγάρι μποτάκια είναι απαραίτητα.

Οδηγίες προς αρχάριους

Πήρες επιτέλους το πολυπόθητο δίπλωμα και ψάχνεσαι να επιλέξεις και να αγοράσεις την πρώτη σου μοτοσικλέτα. Τι πρέπει να προσέξεις ως αρχάριος στον κόσμο των δύο τροχών;

 
Σαφώς, κανείς μας δε γεννήθηκε έμπειρος μοτοσικλετιστής και μόνο η τριβή με τη μοτοσικλέτα (και όχι με την άσφαλτο – μακριά από εμάς!) μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη εμπειρία, η οποία θα βελτιώσει τις ικανότητές μας. Αλλωστε, όσα μαθήματα κι αν κάναμε, ουσιαστικά μάθαμε πώς να περάσουμε τις εξετάσεις και όχι τόσο πώς να οδηγούμε σε κανονικές συνθήκες.

Μερικές απλές συμβουλές, λοιπόν, θα φροντίσουν ώστε να επιβιώσεις άθικτος από τα πρώτα αυτά χιλιόμετρα και να θέσεις τις βάσεις για τη βελτίωσή σου στην οδήγηση.
  • Η επιλογή του πρώτου σου δικύκλου είναι ζωτικής σημασίας. Θα πρέπει να επιλέξεις ένα με το οποίο νιώθεις άνετα και μπορείς να οδηγήσεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Κανείς δεν ξεκίνησε τη μοτοσικλετιστική του καριέρα με superbike του λίτρου. Με λίγα λόγια, φρόντισε να επιλέξεις ένα μοντέλο μικρού ή μεσαίου κυβισμού, το οποίο δε θα είναι ιδιαίτερα βαρύ και θα μπορείς να το κουμαντάρεις με την ελάχιστη εμπειρία σου.
  • Προτίμησε ένα μοντέλο με ABS. Ένα από τα συνηθέστερα λάθη των αρχαρίων είναι το απότομο φρενάρισμα, με αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα των τροχών και την πτώση. Ένα μοντέλο με ABS θα βγάλει από τη μέση έναν σημαντικό και δύσκολο τομέα μάθησης.
  • Στον προϋπολογισμό σου για την αγορά μοτοσικλέτας θα πρέπει να συμπεριλάβεις και την απόκτηση εξοπλισμού. Πρόκειται για έναν αδιαπραγμάτευτο τομέα! Κράνος, μπουφάν, γάντια και ένα ζευγάρι μποτάκια είναι απαραίτητα.
  • Μην υπερεκτιμάς τις ικανότητές σου. Η ώρα που θα πιεις το αίμα του δικύκλου σου αργεί ακόμη και θα πρέπει να είσαι μετρημένος και εξαιρετικά προσεκτικός στην αρχή.
  • Οδήγησε αμυντικά. Πρόκειται για μια συμβουλή που ισχύει για κάθε αναβάτη, ανεξαρτήτως εμπειρίας. Ειδικά τον πρώτο καιρό, κατά τον οποίο οι αντιδράσεις σου δε θα είναι όσο γρήγορες πρέπει, καλό είναι να ακολουθήσεις κατά γράμμα τη μέθοδο αυτή.
  • Τον πρώτο καιρό καλύτερα να αποφεύγεις τις βροχερές ημέρες. Το βρεγμένο οδόστρωμα δυσκολεύει περαιτέρω την οδήγηση και ίσως δυσκολευτείς ακόμη περισσότερο να αντιμετωπίσεις κάποιες καταστάσεις. Ασε που στη βροχή πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων τρελαίνονται και γίνονται πιο επικίνδυνοι.
  • Απέφυγε τον πρώτο καιρό να μεταφέρεις συνεπιβάτη. Δεύτερο άτομο στη σέλα σημαίνει μεγαλύτερο βάρος και αλλαγή της συμπεριφοράς του δικύκλου, λόγω μετατόπισης του κέντρου βάρους.

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ