net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το ηλεκτρικό OSET ΜΧ-10 είναι το πρώτο ΜΧ της εταιρίας και απευθύνεται σε παιδιά 4-7 ετών.

Σχεδόν τα πάντα ρυθμίζονται πάνω στο MX-10 για να ταιριάζει με την ανάπτυξη του παιδιού.

Η OSET κάνει λόγο για περιφερειακά υψηλών προδιαγραφών στο ΜΧ-10.

Το ηλεκτρικό μοτέρ του ΜΧ-10 είναι ισχύος 1200 Watt.

Στο λαιμό βρίσκεται το σημείο φόρτισης για τις μπαταρίες του ΜΧ-10.

OSET MX-10: Ένα MX για το μωρό!

Αν ψάχνετε για την πρώτη μοτοσικλέτα του παιδιού σας δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στο νέο ηλεκτρικό MX-10 της βρετανικής OSET που αποτελεί σπεσιαλίστα του είδους! Και βίντεο.

 
Θα αρχίσουμε λίγο ανάποδα αυτό το άρθρο καθώς πιστεύουμε ότι η ιστορία της OSET έχει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον όσο και το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο MX-10. Μια ιστορία που θα τη βρουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα οι γονείς που ψάχνουν το πρώτο δίκυκλο για το παιδί τους χωρίς πετάλια.

H OSET Bikes ιδρύθηκε από τον Ian Smith σχεδόν από χόμπι, όπως διαβάζουμε στην ιστορία της εταιρίας.  Στις αρχές της προηγούμενης 10ετίας ο Smith, που ασχολείτο εκείνον τον καιρό με την παραγωγή video για αγώνες Trial στις Η.Π.Α., έβλεπε τη… μανία που είχε ο μόλις έξι μηνών γιός του, Oliver, με τους δύο τροχούς. Ο γιός του αποτέλεσε τελικά και τη μεγάλη έμπνευση του Ian πίσω από την OSET

Ο Ian βλέποντας τον γιό του να ασχολείται με τα δίκυκλα σκέφτηκε να του φτιάξει ένα μικρό μοτοσικλετάκι. Ωστόσο, ως καλός πατέρας, φοβόταν το τι μπορεί να κάνει μια καυτή εξάτμιση –και κατ΄ επέκταση ένα μοτέρ εσωτερικής καύσης-στο παιδί του. Για αυτό το λόγο έψαξε να βρει εναλλακτικές λύσεις για να δώσει «φτερά» στα όνειρα του Oliver. Έτσι, στις αρχές του 2004, συναντήθηκε με τον Mike Buchholz, πρώην αναβάτη Trial και μηχανικό. Οι δύο τους σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα ηλεκτρικό mini Trial το οποίο βασιζόταν σε ένα ηλεκτρικό scooter εκείνης της εποχής! Ο Oliver, σε ηλικία τριών ετών και τριών μηνών πλέον, ήταν ο… επίσημος δοκιμαστής του πρωτότυπου και σύμφωνα με τον Smith το concept στέφθηκε από επιτυχία, από την πρώτη κιόλας βόλτα! Έπειτα από πολλές βελτιώσεις στο αρχικό σχέδιο και όλη τη νομική δουλειά που χρειάζεται, ιδρύθηκε η OSET, η οποία το 2010 μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο και εξάγει πλέον τα προϊόντα της σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία διαθέτει μια πλήρη γκάμα από ηλεκτρικά Trial για παιδιά και το MX-10 (για να επιστρέψουμε και στο κυρίως θέμα μας!) είναι το πρώτο μοτοσικλετάκι της για baby MX και enduro. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-7 ετών και σε γονείς με περιβαλλοντική συνείδηση που θέλουν να βάλουν το παιδί τους από την αρχή σε σωστές βάσεις.

MX-10: «Μεγαλώνει» μαζί με το παιδί
Αυτό που κάνει το ηλεκτρικό MX-10 να ξεχωρίζει είναι τα υψηλών προδιαγραφών περιφερειακά του αλλά και το γεγονός ότι η απόδοση του ηλεκτρικού μοτέρ αλλά και ολόκληρη η μοτοσικλέτα παραμετροποιούνται ανάλογα με την ηλικία, το επίπεδο εμπειρίας και την ανάπτυξη του παιδιού!

Το «χρυσό» ανεστραμμένο πιρούνι με τις τεράστιες, για τα δεδομένα της μοτοσικλέτας, αλουμινένιες πλάκες στήριξης, είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της OSET. Ρυθμίσεις φέρει και το κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ, αν και δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς είναι αυτές. Παράλληλα ο γονιός μπορεί να επέμβει και στον τρόπο που αποδίδει ο κινητήρας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και με μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με ένα μοτέρ εσωτερικής καύσης. Έτσι μπορεί να αλλάξει ξεχωριστά τη μέγιστη ισχύ του ηλεκτρικού μοτέρ των 1200 Watt, την τελική ταχύτητα αλλά και την απόκριση του γκαζιού!

Ρυθμιζόμενο σε τρεις θέσεις είναι το ύψος του τιμονιού ( 715, 750, 770 χλστ.), η ελάχιστη απόσταση του MX-10 από το έδαφος (145, 175 και 202 χλστ.) και το ύψος της σέλας (495, 520, 550 χλστ.)! Τα δισκόφρενα είναι υδραυλικά διαμέτρου 160 και 140 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα και οι μανέτες είναι επίσης ρυθμιζόμενες. Προαιρετικά μπορείτε να προμηθευτείτε και τροχούς «supermoto» για διασκέδαση σε πίστα καρτ. Το ΜΧ-10 θα είναι διαθέσιμο την ΄Ανοιξη του 2015 με τιμή κοντά στα 3.000 ευρώ.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ