net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Red Bull KTM Factory Team πανηγυρίζει για τον πρώτο της τίτλο 450SX.

Ο Ryan Dungey και ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας του, Pit Beirer, εκπλήρωσαν ένα όνειρο στο Houston SX.

Ο Ryan Dungey πάνω στην KTM 450 SX-F Factory Edition μοτοσυκλέτα του είχε μια κακή εκκίνηση, αλλά γρήγορα ανέβηκε στη δεύτερη θέση

Ο Dungey πανηγυρίζει ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2015 AMA 450 Supercross

Ο Ryan Dungey Παγκ. Πρωταθλητής SΧ 2015

Ο αναβάτης της Red Bull KTM, Ryan Dungey, κέρδισε για πρώτη φορά τον τίτλο 450 SX για την ομάδα του, Red Bull KTM, στον 14ο γύρο του Monster Energy Supercross Series του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FIM.

 
Με τρεις αγώνες να απομένουν ως τη λήξη της αγωνιστικής σεζόν, στο Χιούστον ο Ryan Dungey είχε την ευκαιρία να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SX στην κατηγορία των 450 κ.εκ., ωστόσο ο αγώνας δεν του ξεκίνησε καλά. Εκτοπίστηκε στην εκκίνηση και πήρε ανοιχτά την πρώτη στροφή, μακριά από την πρώτη δεκάδα. Στη συνέχεια έπιασε καλό ρυθμό και με συνεχείς προσπεράσεις έφτασε ως την έκτη θέση στα μισά του αγώνα. Οδηγώντας ακόμη πιο επιθετικά ο Dungey σκαρφάλωσε ως τη δεύτερη θέση και εκεί διατήρησε τον ρυθμό του ως τον τερματισμό, αποφεύγοντας πια να ρισκάρει καθώς από τη θέση αυτή εξασφάλιζε τον πολυπόθητο τίτλο. Είναι ο δεύτερος προσωπικός για τον Αμερικανό αναβάτη στην κατηγορία των 450 κ.εκ. του Supercross, μα το σημαντικότερο είναι πως είναι ο πρώτος τίτλος της ΚΤΜ στην πιο δημοφιλή αυτή κατηγορία, γεγονός που πανηγυρίστηκε δεόντως από την ομάδα του Red Bull KTM.

«Η ομάδα κι εγώ δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε ως εδώ,» είπε ο Dungey πάνω στο βάθρο.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το πόσο ωραία νιώθω. Υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην πορεία, αλλά η ομάδα μου, μου στάθηκε σε όλα και μου παρείχε την καλύτερη μοτοσυκλέτα. Είμαι τόσο χαρούμενος για αυτό το Πρωτάθλημα και ανυπομονώ για τον επόμενο στόχο. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.»

Ο Stefan Pierer, CEO της ΚΤΜ, σχολίασε:

«Το να κερδίσεις το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι μια εξαιρετική επιτυχία και έχει πολύ μεγάλη σημασία για την KTM. Ο τίτλος του US Supercross, είναι πολύ ξεχωριστός και τονίζει την μεγάλη δέσμευσή μας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε όλο τον κόσμο. Με επιμονή φτάσαμε στην κορυφή αυτού του αθλήματος, κάτι που προκαλεί πολλά συναισθήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό  project και, φυσικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ryan που είχε μια πάρα πολύ καλή σεζόν για το 2015.»

Την επόμενη μέρα του μεγάλου του θριάμβου ανακοινώθηκε η επέκταση του συμβολαίου του με την ΚΤΜ για άλλα δύο χρόνια, έτσι ο Dungey θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το ΚΤΜ 450 SX-F Factory Edition στα πρωταθλήματα 450 Supercross και 450 Motocross της AMA για το 2016 και 2017.

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ