net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Rossi πέταξε την καυτή πατάτα στους δικαστές του CAS και την Παρασκευή περιμένουμε μια πολύ σημαντική πρώτη ετυμηγορία.

Ο Rossi προσέφυγε στο CAS!

Μετά την απόρριψη της ένστασής του από τους αγωνοδίκες των MotoGP, ο Valentino Rossi προσέφυγε στο ανώτατο ευρωπαϊκό αθλητικό δικαστήριο προκειμένου να διεκδικήσει ακύρωση της ποινής του.

 
Η νέα κίνηση στη σκακιέρα της διαβόητης πλέον ιστορίας μεταξύ των Valentino Rossi και Marc Marquez από τη Sepang έγινε με προσφυγή του Ιταλού πρωταθλητής στο Court of Arbitration for Sports (CAS), τον ανώτατο θεσμό όσον αφορά στα αθλητικά δρώμενα.
Η ανακοίνωση του CAS αναφέρει πως "κατά το αίτημά του προς το CAS, ο κύριος Rossi ζητά την ακύρωση της ποινής του ή, τουλάχιστον, τη μειωσή της σε έναν βαθμό."

Αυτό θα σήμαινε πως ο Rossi θα πήγαινε στη Valencia με δύο συνολικά βαθμούς ποινής στο ενεργητικό του κι έτσι δε θα ήταν υποχρεωμένος να ξεκινήσει τελευταίος τον αγώνα. Ωστόσο αυτή η κίνηση δεν αναμένεται να έχει κάποιο άμεσο αποτέλεσμα καθώς οι υποθέσεις του CAS εκδικάζονται συνήθως 6 ως 12 μήνες αργότερα, οπότε και θα είναι πλέον πολύ αργά για να αλλάξει κάτι. Η ουσία όμως δεν είναι εδώ...

Παράλληλα, ο Rossi ζήτησε με κατεπείγον αίτημα να τεθεί σε αναστολή η εφαρμογή της ποινής του, κάτι που νομικά δικαιούται να ζητήσει και έχει συμβεί στο παρελθόν σε υποθέσεις που παραπέμφθηκαν στο CAS.

Αυτό θα σήμαινε πως αναστέλλεται η ποινή του μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του στο ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο και, όταν θα υπάρξει τελεσίδικη απόφαση, τότε θα τιμωρηθεί με τους βαθμούς ποινής που θα αποφασίσει το δικαστήριο στον αμέσως επόμενο αγώνα από την επίσημη ανακοίνωσή της απόφασης. Έτσι ο Rossi θα μπορέσει να τρέξει κανονικά στη Valencia από τη θέση που θα κατακτήσει στις κατακτήριες δοκιμές. 

Η απόφαση του CAS σχετικά με το αίτημα αναστολής της ποινής θα εκδοθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, δύο μόλις μέρες πριν τον τελευταίο αγώνα της Valencia και, όπως αντιλαμβανόμαστε, όλοι αυτή τη στιγμή κάθονται στην άκρη του καθίσματός τους περιμένοντας με αγωνία την ετυμηγορία.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ