net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οριστικά τελευταίος θα εκκινήσει ο Rossi στον κρίσιμο αγώνα.

Κρατούσε χρόνια αυτή η κολόνια μα, μετά τη συμπεριφορά του Lorenzo, η Sector τον αδειάζει οριστικά.

Ο Rossi ξεκινά τελευταίος στη Valencia

Η επείγουσα προσφυγή του Rossi στο CAS απορρίφθηκε, η Honda δεν δίνει στη δημοσιότητα την τηλεμετρία του Marquez και η Sector ακυρώνει τη χορηγία του Lorenzo. Το δράμα συνεχίζεται.

 
Με ανακοίνωσή του χτες το απόγευμα το Διαιτητικό Δικαστήριο των Σπορ (CAS) ανακοίνωσε πως δεν κάνει δεκτή την αίτηση του Valentino Rossi να ανασταλλεί η ποινή του μέχρι να εκδικαστεί η έφεση που έχει καταθέσει. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Rossi μένει με τους τρεις βαθμούς ποινής που του επιβλήθηκαν από την Αγωνιστική Διεύθυνση των GP και συνεπώς θα εκκινήσει από την τελευταία θέση στο κρίσιμο τελευταίο GP της Valencia.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση του CAS γίνεται λόγος για την αίτηση συμμετοχής του Jorge Lorenzo στην εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία και απορρίφθηκε πριν λίγες μέρες. Η υπόθεση είχε και συνέχεια, καθώς οι δικηγόροι του Ισπανού κατέθεσαν μια επιστολή στην οποία εξηγούνται οι θέσεις του αναβάτη και την οποία το Δικαστήριο δήλωσε πως θα λάβει υπόψην του.

Η περίφημη διαμάχη του Marc Marquez με τον Valentino Rossi συνεχίζεται πλέον σε όλα τα επίπεδα, με το θέμα να έχει μπλέξει μέσα τις Honda και Yamaha, αλλά και τους χορηγούς των ομάδων και των αναβατών. Πρόσφατα η Honda, μέσω του Livio Suppo, προσκάλεσε τα ενδιαφέρομενα μέρη να δουν τα δεδομένα τηλεμετρίας του Marquez από τη Sepang, σύμφωνα με τα οποία το HRC επιμένει πως ο λόγος πτώσης του Ισπανού είναι ότι η κίνηση του Rossi με το πόδι πίεσε τη μανέτα του φρένου του Marquez και προκάλεσε μπλοκάρισμα. Στη θέση αυτή μάλιστα επέμεινε σε έντονο ύφος ο αντιπρόεδρος του HCR, Shuhei Nakamoto, σε πρόσφατη συνέντευξη, προκαλώντας μια απάντηση σε ανάλογο ύφος από τη Yamaha.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στην πρόσκληση της Honda για τα δεδομένα της Sepang το αποτέλεσμα ήταν ένας ολικός πανικός, με κάθε μέσο ενημέρωσης του πλανήτη να αιτείται πρόσβασης. Χτες λοιπόν ο Livio Suppo σε επίσημη δήλωσή του υπαναχώρησε της αρχικής του θέσης, ανακοινώνοντας πως τα συγκεκριμένα δεδομένα τηλεμετρίας δεν είναι τελικώς διαθέσιμα, καθώς η Honda "δεν επιθυμεί να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά". Είπε πως αν τα δώσουν στη δημοσιότητα θα είναι αφότου έχει εκδικαστεί η υπόθεση του Rossi στο CAS, δηλαδή καλό 2016 και βλέπουμε.

Το γεγονός φυσικά μάλλον έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού πλέον πολλοί είναι αυτοί που υποψιάζονται πως ο λόγος είναι ότι δε θα έδειχναν αυτό που θέλει να ισχυριστεί ο Marquez και ενόψει του μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος προτίμησαν να τα κρατήσουν κρυφά. Αντί να ρίξουμε λάδι στη φωτιά ρίχνουμε βενζίνη;

Όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς εκ του μακρόθεν, τα δεδομένα καθαυτά δύσκολα θα προσέφεραν απάντηση στα καυτά ερωτήματα. Ακόμη κι αν φαίνεται το μπλοκάρισμα του μπροστινού, γιατί αυτό να είναι αποτέλεσμα του ποδιού του Rossi και όχι ένα οδηγικό λάθος του Marquez; Δεν ξεχνάμε πως οι αγωνιστικές MotoGP φορούν υποχρεωτικά προστατευτικό στη μανέτα του φρένου ακριβώς για τον λόγο αυτόν, οπότε ακούγεται μάλλον αδύνατον να πιεστεί από το γόνατο του Rossi η μανέτα του Marquez.

Περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε να δούμε αν ο Marquez όντως κρατούσε τους χρόνους του για να καθυστερεί τον Ιταλό αντίπαλό του, γεγονός το οποίο επίσης δεν είναι αυταπόδεικτο βάσει αριθμών, καθώς κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα για ποιον λόγο κάποιος μπορεί σε ένα σημείο του αγώνα να χάνει μερικά δέκατα ανά γύρο. Τελικώς όλες οι απαντήσεις είναι μέσα στα μυαλά των κ.κ. Rossi και Marquez - δηλαδή δε θα τις μάθουμε ποτέ.

Σε ένα άλλο μεδίο της διαμάχης, μετά τις απειλές Repsol για αποχώρηση από τα MotoGP και την ακύρωση του πάρτυ της Movistar, ήρθε ένα ακόμη χορηγικό χτύπημα.
Η Ιταλική Sector ανακοίνωσε πως στο τέλος της χρονιάς θα σταματήσει την χορηγία της προς τον Jorge Lorenzo. Η επίσημη ανακοίνωση λέει πως "η Sector No Limits ανέκαθεν εξέφραζε τις αξίες του αθλητισμού, της πρόκλησης, του υγιούς ανταγωνισμού και της ακεραιότητας. Αυτές πλέον δεν συμβαδίζουν με όσα έχουν συμβεί στις τελευταίες εβδομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP." 
Ο βασικότερος λόγος για τη Sector έχει φυσικά να κάνει με την όλη συμπεριφορά του Lorenzo, ξεκινώντας από τη χειρονομία του στο βάθρο την ώρα που ο Rossi παρελάμβανε το έπαθλό του, αλλά και την αντίδρασή του με τις φωνές στην Αγωνιστική Διεύθυνση και τις παρεμβάσεις στο CAS.
Ο Lorenzo χτες έκανε επίσημη ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη για τη συμπεριφορά του βάθρο της Sepang, ωστόσο είναι αργά για τα χρήματα της Sector. Ως Ιταλική εταιρεία ενδεχομένως θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση με το κοινό της πατρίδας της αν συνέχιζε να γεμίζει τους δρόμους με διαφημίσεις με τον άνθρωπο που εμφανίζεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με το απόλυτο αθλητικό είδωλο της χώρας.

Παράλληλα, μετά τις συγγνώμες ο Lorenzo ξεκαθάρισε πως θέλει και ελπίζει να παραμείνει στη Yamaha μέχρι να αποσυρθεί από τους αγώνες, ενώ δεν εξέφρασε καμιά ευθεία αντίθεση στο να τρέχει και του χρόνου δίπλα στον Rossi - έχουν και οι δύο συμβόλαιο για το 2016 - λέγοντας πως "έχουμε ένα από τα καλύτερα δίδυμα στον κόσμο και δεν έχω αλλάξει γνώμη για αυτό".
Εδώ πρέπει να προσθέσουμε την αποκάλυψη πως ο Lorenzo δεν είχε ενημερώσει την ομάδα του για την πρόθεσή του να παρέμβει στο CAS, γεγονός που σίγουρα θα προκάλεσε ενδοεταιρικές προστριβές πίσω από κλειστές πόρτες.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ