net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η εντυπωσιακή Norton V4 1200 δεν προορίζεται για τον μέσο μοτοσικλετιστή, αλλά για εκείνον που θεωρεί "βασική έκδοση" αυτή που κοστίζει 40 χιλιάρικα και "καλή" αυτή που κάνει τα διπλά.

Οι σημειώσεις της Norton αποκαλύπτουν μια συλλογή περιφερειακών από τα ψηλότερα ράφια, όλα με στόχο την πίστα. Χάνουμε το μέτρημα πόσες φορές συναντάμε τη λέξη "GP".

Το πλαίσιο περιγράφεται ως "ελαφρύ billet σωληνωτό αλουμίνιο αεροπορικών προδιαγραφών, πανέμορφα συγκολλημένο και βουρτσισμένο στο χέρι".

Το μονόμπρατσο ψαλίδι δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι από ανθρακόνημα ή από billet αλουμίνιο.

Ο μικρών εξωτερικών διαστάσεων V4 1200 κ.εκ. με περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων 72 μοίρες θα αποδίδει πάνω από 200 ονομαστικά άλογα.

Norton V4 1200: οι πρώτες εικόνες

Σε συνέντευξή του σε αγγλική ιστοσελίδα, στέλεχος της Norton έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα τεχνικά σχέδια της υπό εξέλιξη νέας τετρακύλινδρης superbike που σχεδιάζει η εταιρεία. Τα σχέδια στο χαρτί είναι συναρπαστικά.

 
Πριν λίγες μόλις μέρες λέγαμε για τη συμφωνία χρηματοδότησης που εξασφάλισε η Norton από την αγγλική κυβέρνηση. Μερικά εκατομμύρια στερλίνες είναι ό,τι χρειάζεται για στηθεί η πλατφόρμα παραγωγής δύο νέων κινητήρων και παράλληλα μια ακαδημία μηχανικών που θα εξελιχθεί μαζί με την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Norton σχεδιάζει έναν V4 72 μοιρών στα 1.200 κ.εκ. με απόδοση άνω των 200 ίππων και υψηλότατες προδιαγραφές. Δίπλα θα ανοίξει μια δεύτερη γραμμή παραγωγής πάνω σε έναν νέο δικύλινδρο σε σειρά 650 κ.εκ., ο οποίος προφανώς θα είναι ο αιμοδότης της εταιρείας καθώς προφανώς θα απευθύνεται σε μεγαλύτερο κομμάτι του αγοραστικού κοινού.

Όπως απεκάλυψε στο Bike Social ο Διευθυντής Σχεδιασμού της Norton, Simon Skinner, η νέα V4 μοτοσικλέτα θα είναι μια ιδιαίτερα εκλεκτή κατασκευή, απευθυνόμενη σε λίγους. “Ο κοντινότερος ανταγωνιστής που βλέπουμε είναι η Ducati 1299 Panigale,» λέει ο Skinner. “Θα φτιάξουμε μια νορμάλ έκδοση που θα πουλιέται γύρω στα 40-43.000 ευρώ και μετά μια πολύ υψηλών προδιαγραφών στο επίπεδο της Ducati Superleggera, αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο. Αυτό το επίπεδο τιμής πάντως.”  ¶ρα μιλάμε για τη γειτονιά των 80.000 ευρώ. Όχι για όλους.

"Φανταστείτε ότι το R1 είναι το Nissan GT-R και ο τύπος παίρνει το φυλλάδιο και αμέσως γυρνά πίσω να δει τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο τύπος που αγοράζει την Aston απλά κοιτά το εξώφυλλο και σκέφτεται 'να πάρει, τι όμορφο αυτοκίνητοΆ. Εκεί πρέπει να βρεθούμε."

Μαζί με τις πρώτες εικόνες, η Norton έδωσε στη δημοσιότητα και ένα σχέδιο με τα βασικά χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας. Μπορούμε να μιλάμε για μια συλλογή από τα αναμενόμενα κορυφαία εξαρτήματα πίστας, δηλαδή Brembo Monobloc, Ohlins TTX, ανθρακονημάτινες ζάντες και κοστούμια, εξάτμιση κάτω από τη κάρτερ εξ ολοκλήρου από τιτάνιο, LED φώτα παντού και ηλεκτρονικά επιπέδου GP.
Μιλώντας για αυτά, ο Skinner ξεκαθάρισε πως, “χρειάζεται το απαραίτητο επίπεδο τεχνολογίας, έτσι θέλουμε ABS, θέλουμε traction control, αλλά δε χρειαζόμαστε πέντε επίπεδα wheelie control.”

Τα δομικά στοιχεία της μοτοσικλέτας επίσης είναι μάλλον τα αναμενόμενα: Αλουμινένιο σωνηλωτό πλαίσιο, μονόπρατσο ψαλίδι (που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα είναι από αλουμίνιο ή ανθρακόνημα) και ρεζερβουάρ κάτω από τη σέλα.

Ημερομηνίες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς η Norton βρίσκεται σε μια διαδικασία μόνιμου αναβρασμού. Με τον κύκλο εργασιών της να αναπτύσσεται σε έναν ρυθμό της τάξης του 50% τα τελευταία χρόνια, η προσθήκη δύο νέων γραμμών παραγωγής σημαίνει την επέκταση του εργοστασίου στο Donington Hall. Η εξέλιξη των κινητήρων πλέον θα γίνει με μια νέα συνεργάτιδα, τη Ricardo Motorcycles – μια εταιρεία που δουλεύει με πολλούς μεγάλους κατασκευαστές ως outsourcing συνεργάτης και η πιο πρόσφατη δουλειά της είναι με τη BMW στους εξακύλινδρους των K1600GT.
Μάλιστα η Norton αυτήν την εποχή προσλαμβάνει κόσμο διότι θα βρεθεί ξαφνικά με τρεις κινητήρες και ποιος ξέρει πόσα μοντέλα στην παραγωγή, δίπλα δηλαδή στην τρέχουσα ανθίζουσα δουλειά με τους δικύλινδρους 961 των Commando και Dominator. Αν ενδιαφέρεστε, κάντε μια βόλτα από την ιστοσελίδα της Norton.

Πηγή: Bike Social

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ