net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Δημήτρης Καρακώστας κατάφερε να τερματίσει στη 18η θέση στον πρώτου αγώνα στο EJC.

O Δημήτρης Καρακώστας.

Στην 23η θέση μεταξύ 30 αναβατών τελείωσε τον αγώνα του ο Νίκος Καρακώστας.

Ο Νίκος Καρακώστας.

Νίκος & Δημήτρης Καρακώστας στο EJC!

Την ευκαιρία να συμμετέχουν για πρώτη φορά στο European Junior Cup, με την υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας της Honda, Αδελφοί Σαρακάκη, είχαν οι αναβάτες Νίκος & Δημήτρης Καρακώστας.

 
Ειδικότερα, τα αδέλφια Δημήτρης (Νο 45) και Νίκος (Νο 97) Καρακώστας συμμετείχαν στο πρώτο αγώνα του ενιαίου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Pata European Junior Cup (EJC), στις 12 Απριλίου. 

Το κύπελλο πραγματοποιείται με ειδικά προετοιμασμένα CBR650F και αποτελεί αγώνα υποστήριξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike, ενώ το μεγάλο έπαθλο για τον νικητή του θεσμού είναι η δωρεάν συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Superstock 600! 

To Πρωτάθλημα για το 2015 περιλαμβάνει οκτώ αγώνες που διοργανώνονται σε μερικές από τις πιο θεαματικές και απαιτητικές Ευρωπαϊκές πίστες: Motorland Aragon, Assen 19/4/2015, Imola 10/05/2015, Donington Park 24/5/2015, Portimao 7/6/2015, Misano 21/6/2015, Jerez 20/9/2015 και Magny Cours 4/10/2015Στους αγώνες του EJC συμμετέχουν συνολικά 32 αναβάτες ηλικίας 14-19 ετών.

Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, οι αδελφοί Καρακώστα έχοντας ήδη μία σημαντική πορεία στους αγώνες μοτοσικλέτας στην Ελλάδα με συμμετοχή στην ενιαία κατηγορία 125/250 Racing, με Honda RS125 και στο θεσμό του Mini GP Cup με Honda NSF100, «άνοιξαν τα φτερά τους» με την υποστήριξη της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε και λαμβάνουν μέρος στον Ευρωπαϊκό θεσμό του European Junior Cup. 

Λίγο πριν την εκκίνηση του πρώτου αγώνα στο Aragon της Ισπανίας, την Κυριακή του Πάσχα, όλοι οι συμμετέχοντες αναβάτες ακολούθησαν ένα διήμερo πρόγραμμα εκπαίδευσης με τη νέα μοτοσικλέτα του θεσμού στην πίστα Calafat της Ισπανίας.
 
Κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά και των δοκιμαστικών στην πίστα Motorland Aragon και τα δύο αδέλφια έδειξαν σημαντική βελτίωση και εξοικείωση με τις μοτοσικλέτες τους βελτιώνοντας σημαντικά τους χρόνους γύρο με το γύρο. Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος και του αγώνα τα αδέλφια Καρακώστα είχαν την υποστήριξη του Javi Acuna μάνατζερ της DMC Racing Team που αγωνίζεται στο Ισπανικό Πρωτάθλημα και του πατέρα τους αλλά και έμπειρου αναβάτη αγώνων μοτοσικλέτας Γιώργου Καρακώστα, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το δύσκολο ρόλο του μηχανικού και προπονητή ταυτόχρονα και για τους δύο νεαρούς αναβάτες. 

Την Κυριακή του Πάσχα και πριν την εκκίνηση του αγώνα οι αναβάτες του EJC είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες Superbike και Super Sport και να δουν από κοντά την προσπάθεια των αναβατών σε μία πίστα όπου σε λίγη ώρα θα αγωνίζονταν και οι ίδιοι.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση στις 16:52 εξαιτίας ατυχήματος που είχε συμβεί στην προηγούμενη κατηγορία, γεγονός που ανέβασε κατακόρυφα την αγωνία των νεαρών αναβατών.

Ο Δημήτρης (Νο 45) και ο Νίκος (Νο 97) Καρακώστας έκαναν ένα πολύ καλό αγώνα τερματίζοντας στην 18 και 23 θέση αντίστοιχα με πρώτη προτεραιότητά τους την ολοκλήρωση του αγώνα και την περαιτέρω εξοικείωση με τη μοτοσικλέτα τους

Μετά τον τερματισμό του αγώνα ο Δημήτρης Καρακώστας (Νο 45) δήλωσε: «Νιώθω πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό όπως το European Junior Cup που έχει υψηλό επίπεδο συναγωνισμού. Το γεγονός ότι μπορώ να αγωνίζομαι μαζί με αθλητές από όλο τον κόσμο σε πίστες παγκοσμίου είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ο πρώτος μου αγώνας στην Aragon ήταν δύσκολος γιατί έπρεπε να προσαρμοστώ σε μια μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα που δεν είχα οδηγήσει ξανά. Η Aragon είναι μια γρήγορη πίστα με χασίματα και συνεχόμενα εσάκια. Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι από τους 30 αναβάτες, εκκίνησα 25ος και κατάφερα να τερματίσω 18ος. Ευχαριστώ την εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκης για την υποστήριξή τους.»

Ο Νίκος Καρακώστας (Νο 97) δήλωσε: «Η συμμετοχή μου στο European Junior Cup με την υποστήριξη της εταιρίας Αδελφοί Σαρακάκη είναι μια μεγάλη ευκαιρία και νιώθω τυχερός που μου δόθηκε. Είναι ένας θεσμός με πολύ συναγωνισμό και γρήγορους αναβάτες σε πίστες άγνωστες σε εμένα. Ο πρώτος μου αγώνας στην Aragon δεν ήταν εύκολος αλλά με ικανοποίησε το γεγονός ότι στην πρώτη μου επαφή με μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού σε μία πίστα παγκοσμίου τερμάτισα 23ος στους 30 συμμετέχοντες. Σκοπός μου είναι να αποκτήσω εμπειρία και να έχω το πετύχω το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.»

Επόμενος αγώνας για το EJC στο Assen της Ολλανδίας την ερχόμενη Κυριακή 19 Απριλίου 2015.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου είναι τα εξής:

Θέση/Αναβάτης/Διαφορά από 1ο

1. Javier Orellana
2. Paolo Grassia-0.028
3. Emanuele Pusceddu-0.127
4. Mika Perez-0.206
5. Hannes Soomer-0.666
6. Matteo Ciprietti -0.740
7. Guillaume Raymond-0.807
8. Illan Fernandez -11.142
9. Alfonso Coppola-11.149
10. Dorian Laville -15.073
.
18. Dimitris Karakostas-55.906
.
23. Nikos Karakostas-1'34.549

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ