net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Mike Di Meglio πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού

Τα αποτελέσματα του αγώνα

Νίκη της Yamaha στο Le Μan

Μετά τις καλές εμφανίσεις σε τεστ και δοκιμές, ήρθε και η νίκη στον αγώνα ως φυσικό επακόλουθο μιας καλά προετοιμασμένης ομάδας.

 
Στις 13-16 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι 24 ώρες του Le Μan. Είναι ένας αγώνας που παραδοσιακά συγκεντρώνει αρκετούς θεατές, αλλά φέτος και λόγω του καλού καιρού οι επισκέπτες έφθασαν τους 74.500 που είναι το μεγαλύτερο νούμερο των τελευταίων πέντε ετών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, υπήρχε πολύ έντονος συναγωνισμός για τη νίκη μεταξύ των ομάδων της Yamaha GMT 94 με τους αναβάτες David Checa, Niccolò Canepa και  Mike Di Meglio και YART Υamaha με τους Broc Parkes, Marvin Fritz και Kohta Nozane. Η μάχη μαινόταν για 24ωρες αλλά τη γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτη η ομάδα της GMT 94 με διαφορά 19.819 δευτερολέπτων. Αυτή είναι και η μικρότερη διαφορά που έχει καταγραφεί στον 24ωρο αγώνα. Ένα ακόμη ρεκόρ για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι οι 860 γύροι που κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι δύο πρώτες ομάδες λόγω του ρυθμού που είχαν αναπτύξει.

Η ομάδα της YART ήταν πρώτη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά τρεις ώρες πριν το τέλος το προβάδισμα πήρε η ομάδα της GMT 94 και ο πρώην αναβάτης Moto Gp Mike Di Meglio κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη σε 24ωρο αγώνα.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου με 12 λιγότερους γύρους ανέβηκε η ομάδα SRC Kawasaki με αναβάτες τους Randy de Puniet, Fabien Foret και Mathieu Gines. Για να το καταφέρει αυτό έδωσε μάχη με την SERT Suzuki και με τους αναβάτες Vincent Philippe, Etienne Masson και  Alex Cudlin που παρά την πτώση που τους κόστισε χρόνο στην αρχή του αγώνα, κατάφεραν να τερματίσουν στην τέταρτη θέση 45 δευτερόλεπτα μακριά από το βάθρο.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ