net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο νέος πρόεδρος του HRC, Yoshishige Nomura -στα αριστερά- με τον άνθρωπο που αντικαθιστά, Tetsuo Suzuki -στα δεξιά.

Νέος πρόεδρος στο HRC

Μετά από πέντε χρόνια στο τιμόνι του HRC, ο Tetsuo Suzuki παρέδωσε τα ηνία στο νέο πρόεδρο του Honda Racing Corporation, τον Yoshishige Nomura.

 
Ο Τetsuo Suzuki δήλωσε: "Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο HRC, είχα πάντα στο μυαλό μου τη φιλοσοφία του αγωνιστικού τμήματος της Honda. Tο συναίσθημα των αγώνων είναι η χαρά της νίκης, η χαρά της εκπλήρωσης του στόχου σου, και η χαρά της συμμετοχής. Πιστεύω πως ο αντικαταστάτης μου, κ. Yoshishige Nomura, θα συνεχίσει με τις ίδιες αξίες."

Το ιστορικό του νέου προέδρου, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό! Ο Yoshishige Nomura ξεκίνησε την καριέρα του στο R&D των κινητήρων της Honda το 1985, δουλεύοντας πάνω στις θρυλικές NR 750, RC30 και RC45, ενώ έκανε τη μετάβαση στο HRC το 1994, όπου για 8 χρόνια ήταν ο Project Leader για τους κινητήρες των RVF και RVT, ενώ δούλεψε και στο RC211V, ως Τεχνικός Διευθυντής κινητήρα.

Μετά από απουσία 12 ετών, ο Nomura επιστρέφει στο HRC, για να τεθεί επικεφαλής της εταιρείας, στη θέση του Suzuki. "Με τιμά το ότι διαδέχομαι τον Tetsuo Suzuki, που άφησε εποχή στο HRC. Τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών μιλάνε μόνα τους, και είμαι εδώ για να υποστηρίξω και να κατευθύνω το HRC στη συνέχιση αυτής της επιτυχημένης, νικηφόρας πορείας. Θα εστιάσω στο να βελτιώσω την παρουσία και την ανάμιξη του HRC στους αγώνες εκτός δρόμου, στο Παγκόσμιο ΜΧ, και στο Moto3, και φυσικά και στους υπόλοιπους αγώνες πίστας, και να αναπτύξουμε τις αγωνιστικές μας δραστηριότητες στην Ασία, μέσα από το Asia Talent Cup. 

"To 2013 ήταν μια εκπληκτική χρονιά για τη Honda. Γιορτάσαμε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστή, τον 62ο στην ιστορία μας, και είμαι περήφανος που παίρνω τα ηνία από μια τέτοια φανταστική ομάδα. Ο rookie Marc Marquez είχε μια απίστευτη σεζόν, με τον Dani Pedrosa να έχει την ατυχία να τραυματιστεί στο Sachsenring. Τώρα ξεκινήσαμε το 2014 σε φανταστική φόρμα, με διπλή παρουσία στο πρώτο βάθρο -ο Marc πρώτος, και ο Dani τρίτος. Ελπίζω πως αυτό είναι ένα οιωνός όσων πρόκειται να ακολουθήσουν."

Ο κ. Nomura μίλησε και για τον κύριο χορηγό του HRC στο MotoGP, τη Repsol. "Αυτή τη σεζόν γιορτάζουμε την 20η επέτειο συνεργασίας μας με τη Repsol. Αυτή η μακρόχρονη και διακεκριμένη συνεργασία, δίνει καρπούς κάθε χρόνο, και είμαστε ευγνώμονες για αυτή. Θα δουλέψουμε σκληρά για να κρατήσουμε τον τίτλο μας στο MotoGP, και το 2014."

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ