net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στα αριστερά ο απερχόμενος Takanobu Ito, και στα δεξιά ο νέος Πρόεδρος και CEO της Honda, Takahiro Hachigo. Η διαδοχή θα γίνει τον Ιούλιο του 2015.

Νέος πρόεδρος στη Honda

Η Honda Motor Co. στις 23 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την αλλαγή προέδρου και CEO. Νέος ισχυρός άνδρας του ιαπωνικού κολοσσού θα είναι ο Takahiro Hachigo, που θα διαδεχθεί τον Takanobu Ito στα τέλη Ιουλίου.

 
Ο Takanobu Ito θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο και θα αναλάβει τη θέση του Διευθυντή και Σύμβουλου της Honda Motor. Η διαδοχή θα γίνει μετά την τελική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η οποία θα ληφθεί στην ετήσια συνάντηση των μετόχων στο τέλος του Ιουλίου.

Ο Takahiro Hachigo προσελήφθη στη Honda το 1982, και ξεκίνησε την καριέρα του στο R&D του αυτοκινήτου, κυρίως ως μηχανικός στον τομέα σχεδίασης πλαισίων. Ο Hachigo ήταν επικεφαλής της ομάδας που σχεδίασε την πρώτη γενιά του Odyssey minivan, που βγήκε στην παραγωγή το 1999, κυρίως για την αμερικάνικη αγορά. Κατόπιν δούλεψε στη δεύτερη γενιά των CR-V, που βγήκε στην παραγωγή το 2001.

Από τον Απρίλιο του 2004, έως τον Μάρτιο του 2006, ο Hachigo βρέθηκε σε διευθυντική θέση (Senior Vice President) στη Honda R&D Americas, Inc., όπου και αναμίχθηκε ενεργά στην εξέλιξη των αυτοκινήτων Honda και Acura. Συνέχισε να ανεβαίνει στην ιεραρχία, ενώ το 2011 έγινε Γενικός Διευθυντής στο εργοστάσιο της Honda στη Suzuka. Μεταξύ άλλων πέρασε και από τη θέση του Αντιπροέδρου και Διευθυντή της Honda Motor Europe Ltd.

Από την  άλλη, ο απερχόμενος Takanobu Ito ήταν υπεύθυνος για το εξολοκλήρου αλουμινένιο πλαίσιο του sport μοντέλου NSX, που βγήκε στην παραγωγή το 1990. Κάτω από την ηγεσία του Ito, η Honda επέκτεινε την παγκόσμια δομή παραγωγής της σε Μεξικό, Βραζιλία, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, και Κίνα. Στον Ito αποδίδονται και project για fun sport οχήματα, όπως τα S660, Civic Type R και NSX, ενώ η Honda του αποδίδει τα εύσημα και για την επιστροφή της εταιρείας στους αγώνες F1, αλλά και για τις επενδύσεις στην αεροπλοΐα (Hondajet).

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ