net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το νέο Street Air μπουφάν, από την BMW και την Alpinestars.

Το νέο Street Air μπουφάν, από την BMW και την Alpinestars.

Νέο jacket με αερόσακο

Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του μπουφάν Street Air, το οποίο θα φέρει την αγωνιστική τεχνολογία αερόσακου της Alpinestars για την προστασία του αναβάτη.

 
Η χρήση συστημάτων αερόσακων για την προστασία των μοτοσυκλετιστών, σε περίπτωση πτώσης ή ατυχήματος, πλέον δεν είναι και κάτι τόσο παλιό, ως ιδέα. Τώρα η BMW συνεργάστηκε με την Alpinestars και παρουσίασε το μπουφάν Street Air, το οποίο είναι το πρώτο μπουφάν φτιαγμένο από cordura, με ενσωματωμένο αερόσακο.
 
Το μπουφάν, το οποίο φτιάχνεται και αυτό από την Alpinestars, είναι ένα jacket γραμμής ¾ και φέρει τον αερόσακο στο εσωτερικό του. Το σύστημα δεν χρησιμοποιεί κάποιο τρόπο σύνδεσης με την μοτοσυκλέτα αλλά είναι εντελώς αυτόνομο, ενώ το φούσκωμα γίνεται μέσα σε 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου, όταν ανιχνευθεί πτώση ή πρόσκρουση.

Το σύστημα δεν χρειάζεται λοιπόν να συνδεθεί ηλεκτρονικά, με τον εγκέφαλο της μοτοσυκλέτας, γεγονός που κάνει την χρήση του πολύ πιο εύκολη από τον αναβάτη, ο οποίος μπορεί να οδηγεί όποια μοτοσυκλέτα θέλει, χωρίς να ρυθμίζει και να προγραμματίζει το ηλεκτρονικό σύστημα του αερόσακου, κάθε φορά. Μετά το φούσκωμά του, ο αερόσακος είναι σχεδιασμένος να προστατέψει την πλάτη, τα νεφρά, το στήθος και τους ώμους του αναβάτη, τα σημεία που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Το μπουφάν αναμένεται να γίνει διαθέσιμο τον Οκτώβριο, σε διάφορα χρώματα. 
 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ