net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

210 ίπποι και 175 στεγνά κιλά είναι τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της νέας MV Agusta F4 SBK.

Νέο MV Agusta F4 SBK με 210 ίππους!

Τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα παραγωγής αναμένεται να έχει η περιορισμένης παραγωγής έκδοση του F4 RR με την οποία η ιταλική εταιρία θα συμμετέχει το 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

 
Η νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο της σε παρουσίαση της μοτοσικλέτας σε δημοσιογράφους και η ιταλική ιστοσελίδα motoblog.it επιβεβαίωσε την ύπαρξή της με τη φωτογραφία που βλέπετε στις οθόνες σας.

Για να πετύχει αυτό το εντυπωσιακό νούμερο σε ισχύ, η MV Agusta προχώρησε σε πολλές σημαντικές αλλαγές στο F4 RR (η κορυφαία μέχρι στιγμής έκδοση του ιταλικού superbike) οι οποίες αφορούν στοχεύουν στην αύξηση της ισχύος του 4κύλινδρου κινητήρα αλλά και τη συνολική μείωση του βάρους της μοτοσικλέτας.

Αλλαγές έχουμε στην ανασχεδιασμένη κυλινδροκεφαλή του κινητήρα ο οποίος αποκτά κοκοράκια και βαλβίδες από τιτάνιο και ελαφρύτερα πιστόνια. Από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένες και οι μπιέλες ενώ μεγαλύτερα είναι τα μπεκ ψεκασμού. 

Παράλληλα, ο στρόφαλος παρουσιάζεται ελαφρύτερος, όπως και η εξάτμιση που έχει κατασκευαστεί επίσης από τιτάνιο, όπως και οι περισσότερες βίδες της μοτοσικλέτας! Αλλαγή υλικού έχουμε στα καπάκια του κινητήρα τα οποία είναι από μαγνήσιο. Για μικρότερο βάρος έχει αλλάξει και η μπαταρία η οποία για τη συγκεκριμένη περίσταση είναι ιόντων-λιθίου, ενώ τα πάνελ σε ουρά και φέρινγκ είναι από ανθρακονήματα. 

Τέλος, οι ζάντες είναι σφυρήλατες και οι αναρτήσεις προέρχονται από την κορυφαία σειρά της Ohlins. Με όλες αυτές τις αλλαγές το βάρος έχει κατέβει στα 175 στεγνά κιλά.

Η ιταλική εταιρία θα παράξει μόνο όσες μοτοσικλέτες χρειάζονται ώστε να πάρει έγκριση το μοντέλο της και να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superike του 2015. Αρχικά για να δοθεί η έγκριση ο αριθμός των μοτοσικλετών πρέπει να ανέλθει στις 125 μονάδες, μέχρι το τέλος της χρονιάς στις 250 και το δεύτερο έτος στις 1.000.

Η τιμή της μοτοσικλέτας ανέρχεται στα 40.000 ευρώ όσο ακριβώς είναι και το όριο για να μπορεί να πάρει έγκριση ώστε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ