net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μεταβολές στους κανονισμούς θα ήθελε να δει ο Cal Crutchlow.

«Να αλλάξουν οι κανόνες»

Ο Βρετανός αναβάτης των MotoGP δηλώνει ότι θα ήθελε να δει αλλαγή κανονισμών, όσον αφορά τις δοκιμές και τις κατατακτήριες και εξηγεί αναλυτικά.

 
Ο Βρετανός αναβάτης της LCR Honda και δύο φορές νικητής στη σεζόν του 2016 Cal Crutchlow, προέβη σε δηλώσεις στις οποίες λέει ότι θα ήθελε να δει αλλαγή στους κανονισμούς, όσον αφορά τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές.
 
Το ισχύον πλαίσιο, προβλέπει ότι οι χρόνοι των αναβατών από τις ελεύθερες δοκιμές 1,2 και 3 μετρούν συνδυαστικά και οι 10 γρηγορότεροι αναβάτες προκρίνονται απευθείας στις δεύτερες κατατακτήριες (Q2) για την pole position, ενώ οι υπόλοιποι αναβάτες πρέπει να τρέξουν πρώτα στις πρώτες κατατακτήριες (Q1) και να παλέψουν για δύο θέσεις στις Q2.

Ο Cal δηλώνει ότι θα ήθελε οι αναβάτες των Q2, να καθορίζονται μόνο από τις τρίτες ελεύθερες δοκιμές και όχι από τους χρόνους όλων των δοκιμαστικών συνδυαστικά. Με αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι οι αναβάτες θα έχουν τις δύο πρώτες ελεύθερες για να ρυθμίσουν σωστά την μοτοσυκλέτα τους και μετά να προσπαθήσουν για τον απόλυτο χρόνο στις FP3.

 Ο Βρετανός εξηγεί τις σκέψεις του ως εξής: «Οι περισσότεροι αναβάτες θα ήθελαν η Q2 να καθορίζεται μόνο από τους χρόνους της FP3. Και αυτό διότι ακόμη και οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές στο τέλος είναι σαν κατατακτήριες. Δεν μπορείς να δουλέψεις. Όλοι βάζουν φρέσκα λάστιχα για τους χρόνους»

«Δεν τους ενδιαφέρει αν τελικά θα τους απομείνουν καινούργια λάστιχα για να μπούν στις Q2, τους ενδιαφέρει μόνο να εξασφαλίσουν εκκίνηση από την πρώτη δωδεκάδα. Είναι η ίδια κατάσταση για όλους, οπότε όποιος θέλει να το κάνει, το κάνει. Αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε τις τρίτες ελεύθερες δοκιμές την μόνη στιγμή που μπορεί κανείς να εξασφαλίσει τις Q2. Αυτό όμως δεν θα γίνει λόγω της τηλεόρασης και του show…»

Ο Cal αποκαλύπτει ότι έχει συζητηθεί το ζήτημα, οι αναβάτες που περνούν από την Q1 να δικαιούνται ένα επιπλέον ελαστικό και ότι ίσως έχουμε εξελίξεις: «Το έχουμε συζητήσει ήδη για την επόμενη χρονιά. Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, αλλά όχι όσον αφορά αυτό το σημείο.» 
 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ