net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Ducati παρουσίασε την πρώτη μοτοσικλέτα παραγωγής που συνεργάζεται ασύρματα με μπουφάν που διαθέτει ενσωματωμένο αερόσακο.

Πρόκειται για το Multistrada D-Air, το οποίο διαθέτει σένσορες που στέλνουν πληροφορίες και ανοίγουν αυτόματα τον αερόσακο του μπουφάν της Dainese.

Σύμφωνα με τη Ducati, το Multistrada D-Air θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον ερχόμενο Μάιο.

Multistrada που ανοίγει αερόσακο

H Ducati, σε συνεργασία με τη Dainese, παρουσίασε την πρώτη μοτοσικλέτα παραγωγής που συνεργάζεται ασύρματα με μπουφάν με αερόσακο και τον ανοίγει αυτόματα σε περίπτωση ατυχήματος!

 

Πρόκειται για τη νέα έκδοση του Multistrada, με το όνομα D-Air. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα πήρε το όνομά της από το ομώνυμο μπουφάν της Dainese, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένο αερόσακο και ουσιαστικά διαφέρει από τις υπόλοιπες εκδόσεις αποκλειστικά στα νέα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτει.

Το Multistrada D-Air, λοιπόν, διαθέτει ένα πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων, το οποίο συνδέεται ασύρματα με το αντίστοιχο που βρίσκεται στο μπουφάν της Dainese. Οι ειδικοί σένσορες βρίσκονται στη μοτοσικλέτα και πληροφορούν το μπουφάν για παραμέτρους όπως η απότομη μείωση ταχύτητας, η κλίση και άλλες. Στην περίπτωση που κρίνουν πως η μοτοσικλέτα (επομένως και ο αναβάτης της) εμπλέκονται σε ατύχημα, στέλνουν το σήμα στο μπουφάν και ο ενσωματωμένος αερόσακος ανοίγει αυτόματα. Σύμφωνα με τη BMW, μάλιστα, η διαδικασία λήψης και επεξεργασίας των δεδομένων, καθώς και το αυτόματο άνοιγμα του αερόσακου ολοκληρώνονται σε 45 millisecond!

Χάρη σε αυτό το σύστημα, λοιπόν, ο αναβάτης και ο συνεπιβάτης του Multistrada D-Air (εφόσον, φυσικά, φορούν το ειδικό μπουφάν της Dainese) προστατεύονται από τον αερόσακο και τα επίπεδα παθητικής ασφάλειας αυξάνονται κατακόρυφα. Φυσικά, το ίδιο περίπου ισχύει για κάθε αναβάτη που διαθέτει κάποιο από τα μπουφάν με αερόσακο που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη έκδοση του Multistrada είναι η πρώτη μοτοσικλέτα παραγωγής που ανοίγει αυτόματα και ασύρματα τον αερόσακο του μπουφάν, χάρη στους αισθητήρες που έχουν συμπεριληφθεί στα ηλεκτρονικά της συστήματα.

Σύμφωνα με τη Ducati, το Multistrada D-Air θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Ευρώπη, τον ερχόμενο Μάιο. Ωστόσο, δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως η τιμή και το αν το μπουφάν θα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό της μοτοσικλέτας, μαζί με τα ηλεκτρονικά συστήματα. Οι υπεύθυνοι, πάντως, υποσχέθηκαν περισσότερες πληροφορίες τον Απρίλιο.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ