Η χρήση της μοτοσυκλέτας για commuting είναι έξι φορές λιγότερο αγχωτική από αυτήν του αυτοκινήτου

Μοτοσυκλέτα σημαίνει λιγότερο στρες

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Αγγλία, η χρήση μοτοσυκλέτας για τις μετακινήσεις από και προς την εργασία είναι λιγότερο αγχωτική σε σχέση με αυτή του αυτοκινήτου, του λεωφορείου, του τραίνου και του ποδηλάτου.

Η καθημερινή μετακίνηση με μοτοσυκλέτα προς τη δουλειά προκαλεί λιγότερο άγχος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της έρευνας στην οποία συμμετείχαν 2.000 commuters και οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «ποιο μέσο καθημερινής μετακίνησης προκαλεί περισσότερο άγχος λόγω της χρήσης του;».

Το ποσοστό των απαντήσεων για τα αυτοκίνητα είναι 41%, για τα λεωφορεία 37%, για τα τραίνα 35%, για τον υπόγειο σιδηρόδρομο 26%, για το ποδήλατο 8%, ενώ για τις μοτοσυκλέτες μόλις 6%. Αυτό σημαίνει ότι η οδήγηση μοτοσυκλέτας αποτελεί κατά έξι φορές λιγότερο στρεσογόνο παράγοντα σε σχέση με την οδήγηση αυτοκινήτου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία μοτοσυκλετών Lexham και σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο μέσος Βρετανός commuter θα δαπανήσει περισσότερα από 57.000 ευρώ  σε όλη του τη ζωή για να μετακινηθεί για τη δουλειά του.