net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο;

Πολλές φορές καλούμαστε να απαντήσουμε στην ερώτηση για ποιο λόγο χρησιμοποιούμε τη μοτοσυκλέτα ως κύριο όχημα μετακίνησης. Αν και ο κάθε αναβάτης έχει τους δικούς του,  εδώ θα σας παραθέσουμε 6 από αυτούς.

 
Τις  περισσότερες των περιπτώσεων τη συγκεκριμένη  ερώτηση την κάνει κάποιος κάτοχος αυτοκινήτου που δεν έχει οδηγήσει ποτέ του μοτοσυκλέτα. Αυτό γίνεται γιατί δεν έχει νιώσει ποτέ :

1. Την αίσθηση ελευθερίας, που προσφέρει η οδήγηση μοτοσυκλέτας, που δεν έχει καμία σχέση με τα ανοιχτά παράθυρα ενός αυτοκινήτου η ακόμα και με την αναδιπλούμενη οροφή ενός  cabrio.

2. Την ευκολία στην καθημερινότητα, στο parking και τη δυνατότητα να προγραμματίζεις τα ραντεβού σου χωρίς να πρέπει να υπολογίζεις τον παράγοντα της κίνησης στην πόλη.

3. Τις επιδόσεις, που με τις Sport μοτοσυκλέτες μόνο αυτοκίνητα  πολλών χιλιάδων ευρώ ή δύσχρηστα για καθημερινή μετακίνηση μπορούν να συγκριθούν.

4. Την οικονομία. Τα αυτοκίνητα μπορεί να έχουν εξελιχθεί πολύ στον τομέα της κατανάλωσης, αλλά οι μοτοσυκλέτες έχουν ακόμα το πάνω χέρι στο κόστος κτήσης – συντήρησης.

5. Σύσφιξη σχέσεων. Και στο αυτοκίνητο μπορείς να κρατηθείς χέρι χέρι, αλλά εδώ μιλάμε για ολόκληρες  διαδρομές  πολλών χιλιομέτρων αχώριστοι.

6. Διασκέδαση. Εδώ ότι και να πούμε είναι λίγο. Μια μοτοσυκλέτα μπορεί απλά να μετατρέψει την καθημερινή ρουτίνα της μετακίνησης σε διασκέδαση.
 

 
  • Ζήσης

    Απλά είναι η..."άλλη αίσθηση" που δεν θα τη βρείς ποτέ στο αυτοκίνητο!

      3
  • panos

    Το μηχανάκι δεν είναι τίποτα παραπάνω από συνεχείς ψυχολογικές συνεδρίες. Αντί να τα δίνεις στον ψυχαναλητή, τα δίνεις στον αντιπρόσωπο και μετά έχεις μόνιμα κολλημένο το χαμόγελο στα χείλη. Ξεχνάς ό,τι σε προβληματίζει, είναι οι πύλες ενός άλλου κόσμου. (αρκεί να μην είναι Ιταλικό :p )

      12
  • TuttiMulti

    @Γιαννης δεν εχεις εντελως δικιο οσον αφορα τα κοστη διοτι αφηνεις εξω τον παραγοντα 2λιτρο + που εκτοξευει τα εξοδα , ειδικα αν συνυπολογισεις τον φορο πολυτελειας. @mototriti εντελως ακυρα τα 2,3,4,5,6 διοτι ξεχνατε πως ρισκαρουμε τις ζωες μας οσοι ειμαστε μοτοσυκλετιστες και προφανως δεν το κανουμε για να φτασουμε 10 λεπτα νωριτερα στον προορισμο μας η για να καψουμε 2 ευρω λιγοτερα την βδομαδα. Ειναι η ελευθερια και η γαληνη που νιωθουμε πανω στις δυο ροδες, τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.

      4
  • Γιαννης

    Αν εξαιρέσουμε τα παπια και τα μικρά σκούτερ το κόστος συντήρησης των μοτοσυκλετών είναι μεγαλύτερο.αν δε μιλήσουμε και για super sport τότε το κόστος εκτοξεύεται

      19

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ