net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H μοτοσυκλέτα Light Rider της Airbus. Αναμφισβήτητα ενδιαφέρουσα!

Χάσαμε τα λόγια μας κοιτώντας αυτό το ψαλίδι και το πλάισιο!

Μοτοσυκλέτα Airbus!

Ο γίγαντας της αεροπορικής βιομηχανίας Airbus κατασκεύασε μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, εξολοκλήρου φτιαγμένη με την μέθοδο 3D Printing, που ζυγίζει μόλις 35 κιλά και κοστίζει… πολλές χιλιάδες ευρώ!

 

Να και κάτι πραγματικά πρωτότυπο, μου μας κέντρισε την προσοχή. Ο αεροδιαστημικός γίγαντας Airbus, κατασκευαστής των γνωστών αεροσκαφών, προχώρησε στην παρουσίαση μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας με την ονομασία Light Rider, ενός μοντέλου που αναμφίβολα είναι ριζοσπαστικό.

Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό; Ολόκληρη η μοτοσυκλέτα είναι κατασκευασμένη με την μέθοδο του 3D printing, από κονιορτοποιημένο μέταλλο το οποίο διαμορφώθηκε από ακτίνες laser. Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας μαζί με το ψαλίδι ζυγίζουν 6 κιλά (!), ενώ ολόκληρη η μοτοσυκλέτα, μαζί με την μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα της, φτάνουν μόλις στα 35!

Η μοτοσυκλέτα φέρει αναρτήσεις και τροχούς από mountain bikes, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας της μπορεί να την ωθήσει σε ταχύτητες μέχρι 80 χιλιόμετρα την ώρα. Ο μηχανικός Stefanus Stahl, ένας από την ομάδα πίσω από το Light Rider, δήλωσε για αυτό: «Χρησιμοποιήσαμε την τεχνογνωσία μας στην βελτιστοποίηση και την κατασκευή, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα μέσο μεταφοράς που εκφράζει το όραμα μας, για το μέλλον της αστικής μετακίνησης»

Όπως είναι –ίσως- αναμενόμενο, το Light Rider είναι πανάκριβο, αφού κάθε ένα θα κοστίζει 50.000 ευρώ (!), ενώ είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες. Ακόμα πιο ειδικό το κάνει η μειωμένη διαθεσιμότητά του, καθώς μόνο 50 αντίτυπα θα κατασκευαστούν! 

 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ