net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πρώτη νίκη φέτος για το Lorenzo, που την πανηγύρισε με το άλμα θριάμβου που έχει κατοχυρώσει.

Μαζί τερμάτισαν οι Aleix Espargaro και Cal Crutchlow, με τον Ισπανό να παίρνει τελικά την 2η θέση, και τον Βρετανό την 3η.

Τις πτώσεις των Iannone και Dovizioso, ακολούθησαν εκείνες των 2 αναβατών της Repsol Honda, που άργησαν να αλλάξουν ελαστικά.

Άσχημη πτώση είχε και ο Rossi, ο οποίος και μεταφέρθηκε στην Clinica Mobile. Ευτυχώς είναι μια χαρά.

Μετά την πτώση του ο Marquez μπήκε στα pits για αλλαγή ελαστικών (εδώ κατά την αλλαγή μοτοσικλέτας), όμως ήταν πια αργά για να πετύχει κάτι καλό.

MotoGP: Χάος στο Aragon

Με τους καλύτερους τους φετινού πρωταθλήματος να τα βρίσκουν σκούρα λόγω των συνεχών αλλαγών στις καιρικές συνθήκες του Aragon, οι Jorge Lorenzo, Αleix Espargaro και Cal Crutchlow γέμισαν τα τρία σκαλιά του ισπανικού βάθρου.

 
Ο Jorge Lorenzo έδωσε στην Yamaha τη νίκη στην Ισπανία (δεύτερη συνεχόμενη για την εταιρεία, αφού στον προηγούμενο αγώνα κέρδισε ο γιατρός), ανεβαίνοντας για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο, ενώ ο Aleix Espargaro απέσπασε την πρώτη του επιτυχία στην μεγάλη κατηγορία τερματίζοντας δεύτερος

Χαρές και πανηγύρια και για τον Cal Crutchlow που έφερε ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα φέτος για τη Ducati ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου! Στην 13η και 14η θέση τερμάτισαν οι Marc Marquez και Dani Pedrosa της Repsol Honda, ενώ ο Valentino Rossi είναι μια χαρά μετά την άσχημη πτώση του (highside), όπως επιβεβαίωσαν και οι γιατροί της διοργάνωσης.

Ας γυρίσουμε όμως το χρόνο πίσω, για να δούμε πως φτάσαμε ως εδώ. 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Andrea Iannone να προπορεύεται στις πρώτες στροφές και τους συνήθεις ύποπτους, Lorenzo, Rossi, Marquez και Pedrosa να ακολουθούν εναλλάσοντας θέσεις. Μέχρι τον δεύτερο γύρο, ο Marquez είχε πλησιάσει τον Iannone πιέζοντας τον σε κάθε στροφή. Στο τέλος του γύρου όμως, ο Iannone έχασε τον έλεγχο του μπροστινού του και αναγκάστηκε να σηκώσει την Ducati του, με προορισμό το γρασίδι όπου και την άφησε να πέσει, τερματίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθειά του στην ισπανική πίστα.

Έπειτα από την πτώση του Ιταλού, οι Marquez, Lorenzo, Pedrosa και Rossi συνέχισαν τη μάχη τους, με τον τελευταίο -έναν γύρο αργότερα- να ακολουθεί τον συμπατριώτη του εκτός πίστας με περισσότερες επιπτώσεις, στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Pedrosa. Ο Γιατρός χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο στην κλινική των εγκαταστάσεων. Αργότερα, ο υπεύθυνος γιατρός ανέφερε πως ο Rossi υπέστη διάσειση και πιθανή απώλεια των αισθήσεών του. Από νευρολογικής πλευράς ανέκαμψε πολύ καλά, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για αξονική τομογραφία. Τα αποτελέσματα απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο εσωτερικής αιμορραγίας και τέθηκε υπό παρακολούθηση για μερικές ώρες, χωρίς κάποια ανησυχητικά σημάδια.

Εν τω μεταξύ, ο Marquez κρατούσε για κάμποσους γύρους το προβάδισμα με τους Lorenzo και Pedrosa να ακολουθούν. Ο Andrea Dovizioso πάλευε με τον Pol Espargaro για την τέταρτη θέση λίγο πιο πίσω, με τη μάχη να βγάζει νικητή τον πρώτο έπειτα από λάθος του Ισπανού.

Δώδεκα μόλις γύροι απέμεναν πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες ψιχάλες, με τους κριτές να έχουν ήδη ξεκινήσει να ανεμίζουν τις άσπρες σημαίες. Όσο όμως οι συνθήκες στην πίστα δεν εμφάνιζαν σημαντική αλλαγή, κανένας αναβάτης δεν αποσύρθηκε για να αλλάξει μοτοσικλέτα. Ο Marquez συνέχισε να ανταλλάζει θέσεις με τον Lorenzo για τους τέσσερις επόμενους γύρους καθώς η βροχή δυνάμωνε και στο παιχνίδι χώθηκε και ο Pedrosa, αφήνοντας το Lorenzo πίσω του με οκτώ γύρους να απομένουν. Στην πίστα παρέμειναν και οι υπόλοιποι αναβάτες, καθυστερώντας  όσο περισσότερο άντεχαν, όμως έξι γύρους πριν το τέλος, ο Aleix Espargaro ήταν ο πρώτος που αποφάσισε να μπει στα pits και να πάρει την δεύτερη Forward Yamaha του.

Τα χνάρια του ακολούθησαν λίγο αργότερα και οι υπόλοιποι πιλότοι, όχι όμως οι Marquez, Pedrosa και Lorenzo. Αυτοί επέμειναν να μουσκεύονται μανιωδώς, γύρο με το γύρο. Παρ΄ όλα αυτά, τέσσερις γύρους πριν την καρό σημαία, ο Lorenzo δεν άντεξε και μπήκε στα pit για την αλλαγή. 

Ο υπερβάλλων ζήλος των αναβατών της Repsol Honda απεδείχθη καταστροφικός, με τον Pedrosa πέφτει, λίγα λεπτά αφότου επέστρεψε στην πίστα ο Lorenzo. Ο Ισπανός είχε χάσει τουλάχιστον δέκα θέσεις μέχρι να καταφέρει να επιστρέψει με βρόχινο set-up. Στη συνέχεια, ο Marquez, προσπάθησε απεγνωσμένα να κρατήσει την μοτοσικλέτα του όρθια «σερφάροντας» πάνω στη βρεγμένη πίστα και μέσα στο επιβραδυντικό χαλίκι, κάνοντας μάταιες προσπάθειες να την ξεκολλήσει. Με την βοήθεια του προσωπικού της πίστας επέστρεψε και μπήκε αργά αργά στα pits για να πάρει γρήγορα την δεύτερη μοτοσικλέτα. Δυστυχώς όμως, δεν υπήρχε περίπτωση να μπορέσει να ανακτήσει όλες αυτές τις θέσεις που έχασε και αρκέστηκε να τερματίσει, δυο γύρους μετά, στην 13η θέση. 

Με τον Lorenzo να πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην πρώτη του φετινή νίκη, οι Espargaro και Crutchlow πάλευαν ακόμα πίσω του για την δεύτερη θέση. Οδηγώντας με τους ίδιους σχεδόν ρυθμούς, πέρασαν μαζί την γραμμή του τερματισμού με τον Espargaro να κρίνεται για κλάσματα δευτερολέπτου γρηγορότερος και να αποσπά την δεύτερη θέση από τον Βρετανό. Την κορυφαία πεντάδα έκλεισαν οι Stefan Bradl και Bradley Smith.

Εδώ και λίγους αγώνες, ο Marquez έχασε την ακρίβεια μετρονόμου που είχε, με το πρωτάθλημα να γίνεται αρκετά πιο ενδιαφέρον. Επίσης σημειώστε, πως στο Moto3, πρώτη πέρασε για πρώτη φορά στη βαθμολογία η Honda, με τον Alex Marquez. Έτσι, για πρώτη φορά 2 αδέλφια προηγούνται την ίδια στιγμή σε 2 διαφορετικές κατηγορίες του MotoGP! Αν είχαν κι ένα τρίτο αδελφάκι να έτρεχε στο Moto2...


 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ