net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Jorge Lorenzo. Ταχύτερος αναβάτης της πρώτης μέρας του τεστ στη Valencia. Στόχος του να εκθρονίσει τον Rossi από τη θέση του νούμερο ένα αναβάτη της Yamaha.

Ο Valentino Rossi σάντουιτς ανάμεσα σε Alex και Marc Marquez. Το HRC έκανε δώρο στον Alex, μια ημέρα δοκιμών του RC213V, για την κατάκτηση του τίτλου Moto3.

Δεύτερος ταχύτερος χρόνος της πρώτης ημέρας; Pol Espargaro, Monster Yamaha Tech3. Tον ακολούθησε ο ομόσταυλος του, Bradley Smith.

Δέκατος τέταρτος ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Aleix Espargaro, για την ομάδα της Suzuki, με χρόνο μόλις 1.340 δευτερόλεπα πιο αργός από τον πρώτο Lorenzo!

Ήρθε, είδε, και νίκησε, την πρώτη μέρα ο Andrea Iannone, που ήταν ταχύτερος από τον Andrea Dovizioso. Εδώ, τον ακούει προσεκτικά ο μεγάλος Gigi dall'Igna.

Έχασε για 2 βαθμούς μόλις το πρωτάθλημα αναβατών στο Moto3 ο Jack Miller, μεταπηδώντας κατευθείαν στο MotoGP, αφήνοντας την ΚΤΜ για τη Honda.

MotoGP Valencia test: 1η μέρα δοκιμών

Μετά το τελευταίο GP του 2014 οι ομάδες του MotoGP, με τις νέες τους συνθέσεις για το 2015, παρέμειναν στην πίστα της Valencia για ένα τριήμερο δοκιμών. Η πρώτη μέρα έληξε με παντοδυναμία Yamaha.

 
Η τράπουλα ανακατεύτηκε για το 2015, με πολλούς αναβάτες να αλλάζουν ομάδες, και αρκετούς ακόμα να εισέρχονται στο MotoGP από διαφορετικά πρωταθλήματα (Moto2, Moto3, WSBK). Παράλληλα, το παρόν έδωσαν και οι νεοεισερχόμενες εργοστασιακές ομάδες Suzuki & Aprilia.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας, οι άνθρωποι της Yamaha ήταν σίγουρα εκείνοι που είχαν τους περισσότερους λόγους για να χαίρονται. Ταχύτερος αναβάτης, ο Jorge Lorenzo της εργοστασιακής Movistar Yamaha, με 3 Yamaha ακόμη να τον ακολουθούν. Δεύτερος ταχύτερος ήταν ο Pol Espargaro της Monster Yamaha Tech3, τρίτος ο ομόσταυλος του στην περιφερειακή ομάδα της Yamaha, Bradley Smith και τέταρτος ο Valentino Rossi.

Κι αν πιστέψατε πως στην πέμπτη θέση θα βλέπατε ένα Honda, θα κάνατε λάθος, καθώς ο πέμπτος ταχύτερος χρόνος ανήκε στον Andrea Iannone, που από την περιφερειακή ομάδα της Ducati εισήλθε στην εργοστασιακή για το 2015. Ο ταχύτατος νεαρός Ιταλός αναμένεται να αποτελέσει μεγάλο πονοκέφαλο για τον ομόσταυλο του, Andrea Dovizioso, που την 1η μέρα του τεστ τερμάτισε 7ος.

Έκτος ήταν ο Dani Pedrosa με τη Repsol Honda, ο πρώτος αναβάτης με μοτοσικλέτα του Big H. O Marc Marquez συμμετείχε μεν στην πρώτη μέρα του τεστ, δίχως όμως να προσπαθεί για χρόνους. Αντίθετα, έκανε παρέα στον αδελφό του, και πρωταθλητή Moto3, Alex Marquez, για "γύρους επίδειξης" μέσα στην πίστα Ricardo Tormo. Βλέπετε, το HRC και ο Shuei Nakamoto, έκαναν "δώρο" ένα test ride του RC213V στον μικρό Marquez, για την κατάκτηση του Moto3. Ο Alex χάρηκε σαν μικρό παιδί τους γύρους με το... τέρας, και δήλωσε "ελαφρώς κουρασμένος" στο τέλος. Μάλιστα, στους γύρους επίδειξης των αδελφών Marquez, συμμετείχε για λίγο και ο Valentino Rossi, που έκανε ένα ακόμη... photobomb, στο φίλο του Marc.

Στην όγδοη θέση, ελάχιστα πίσω από τον πρώην team-mate του, Andrea Dovizioso, βρέθηκε ο Cal Crutchlow στη σέλα της CWM LCR Honda. Καθόλου άσχημη η αρχή για τον Βρετανό, που αποχώρησε με ιδιαίτερα καλές σχέσεις από τη Ducati. Μάλιστα ανέβασε στο twitter φωτογραφία που είναι αγκαλιά με τον Dovi, με τη λεζάντα (σε ελεύθερη μετάφραση): "Ωραια φωτογραφία. Πέρασα καλά ως team mate του Andrea, όχι τόσο καλά όμως όταν μου έριχνε στα αυτιά. Χα." Ένατος ήταν ο Michele Pirro, δοκιμαστής της Ducati, και τη δεκάδα έκλεισε ο Yonny Hernandez της Pramac Racing.

Όσον αφορά στις ομάδες της Suzuki και της Aprilia, η μέρα κύλησε σαφώς καλύτερα για την πρώτη. Δέκατος τέταρτος ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Aleix Espargaro, με χρόνο μόλις 1.340 δευτερόλεπα πιο αργός από τον πρώτο Lorenzo, και 17ος ο Maverick Vinales, 2.293 δευτερόλεπτα πίσω από τον Lorenzo. Αντίθετα οι τρεις αναβάτες της ομάδας της Aprilia (που δεν έχει ξαναδοκιμάσει όμως επίσημα τη μοτοσικλέτα της, αντίθετα με τη Suzuki), βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις (23ος ο Bautista, 24ος ο δοκιμαστής Hofmann, και 25ος ο Melandri). Νωρίς όμως είναι ακόμη, και αναμένεται θεαματική βελτίωση και για τις 2 ομάδες, στη διάρκεια δοκιμών, αλλά και της σεζόν του 2015.

Από τις υπόλοιπες θεαματικές μεταγραφές, σχετικά καλά τα πήγε ο Loris Baz στην 20η θέση, με τον Jack Miller να γράφει τον 22ο χρόνο.  


 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ