net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Θριάμβευσε και στο GP της Valencia, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2013&2014 Marc Marquez, ενώ με 13 νίκες σε μία σεζόν σημείωσε νέο ρεκόρ!

Μπορεί ο Valentino Rossi να πήρε την πρώτη του pole position τα τελευταία 4 χρόνια, όμως δεν κατάφερε να αντέξει στην πίεση του Marquez, τερματίζοντας 2ος.

Ο Andrea Iannone ενώ ξεκίνησε φανταστικά, οδηγώντας τον αγώνα, κατέληξε τελικά τελευταίος, μετά από κακή επιλογή στρατηγικής.

Jorge Lorenzo και Andrea Iannone άλλαξαν σε βρόχινα ελαστικά στον 20ο γύρο, αλλά δεν τους βγήκε. Επιπλέον, ο Lorenzo τερμάτισε πίσω από τον Rossi στο πρωτάθλημα.

Μία ακόμη μάχη μεταξύ των ομόσταυλων Andrea Dovizioso και Cal Crutchlow, έληξε ως συνήθως με επικράτηση του Dovizioso.

Οι τρεις Παγκόσμιοι Πρωταθλητές των τριών κατηγοριών του MotoGP. Marc Marquez στο MotoGP, Tito Rabat στο Moto2, και Alex Marquez στο Moto3.

MotoGP Valencia: νέο ρεκόρ Marc Marquez

Μπορεί το πρωτάθλημα να είχε κριθεί στον προηγούμενο αγώνα, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Marc Marquez να κερδίσει και το GP της Valencia, τη 13η νίκη του για το 2014. Ο Rossi πήρε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα.

 
Με τη 13η νίκη του σε μία σεζόν, ο Marc Marquez σημείωσε ρεκόρ στη σύγχρονη εποχή των αγώνων μοτοσικλέτας, αφήνοντας πίσω του τον θρύλο Mick Doohan, με 12 νίκες.

Μπορεί ο Valentino Rossi να είχε πάρει την pole position (την πρώτη του pole εδώ και 4 χρόνια!), με τον Marquez να πέφτει στα δοκιμαστικά, σε ένα από τα σπάνια λάθη του (ξεκίνησε τον αγώνα από την 5η θέση της σχάρας εκκίνησης), παρόλα αυτά όλοι περίμεναν τον Ισπανό πρωταθλητή να πρωταγωνιστήσει στο GP της χώρας του. Κι εκείνος δεν τους απογοήτευσε.

Στην εκκίνηση, εκείνος που έκανε την έκπληξη ήταν ο Andrea Iannone, που κατάφερε να ηγηθεί της κούρσας για 10 γύρους! Πίσω του βρισκόταν ο Rossi, με τον Marquez να έχει περάσει νωρίς στην τρίτη θέση, παραμένοντας όμως σε απόσταση για 8 γύρους. Μετά τον 8ο γύρο ο Marquez βρήκε τον συνηθισμένο άπιαστο ρυθμό του, σημειώνοντας και νέο ρεκόρ γύρου, καθώς πλησίαζε τους 2 προπορευόμενους αναβάτες. Στον 10ο γύρο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2013&2014 έκανε την κίνηση του, και πέρασε τον Rossi, ενώ σειρά είχε ο Iannone. Αμέσως μετά, ο Marquez έχασε τη γραμμή του σε μία στροφή, με τον Iannone να περνάει ξανά πρώτος. Όμως ο Ισπανός ξαναπέρασε τον Ιταλό αναβάτη της Ducati, για να βρεθεί πρώτος και να μείνει εκεί μέχρι την καρό σημαία.

Ο Rossi πέρασε με τη σειρά του τον Iannone, στον 12ο γύρο, και τερμάτισε δεύτερος, κερδίζοντας έτσι τη δεύτερη θέση και στο πρωτάθλημα, παίρνοντας και την άτυπη νίκη μέσα στο pit box της Yamaha, ως ο νούμερο ένα αναβάτης της εταιρείας. 

Ο Lorenzo έκανε μια καταστροφική επιλογή, καθώς στον 20ο γύρο, όταν έπιασε μια ψιχάλα, μπήκε στα pits για να αλλάξει σε βρόχινα ελαστικά. Σε αυτή την επιλογή του, τον ακολούθησε και ο Andrea Iannone. Δυστυχώς για εκείνους, η πίστα παρέμεινε στεγνή, με αποτέλεσμα ο Lorenzo να ξαναμπεί στα pits στον 26ο γύρο, εγκαταλείποντας τον αγώνα, έχοντας διαλύσει τα βρόχινα ελαστικά του, ενώ ο Iannone τερμάτισε τελικά 22ος -τελευταίος.

Τρίτος τερμάτισε ο Dani Pedrosa, που ανέβηκε μεν για 10η φορά φέτος στο βάθρο, έχασε δε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα από τον team-mate του, τη δεύτερη θέση από τον Rossi, και την τρίτη θέση από τον... team-mate του Rossi, καταλήγοντας 4ος στην τελική βαθμολογία.

Τέταρτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Andrea Dovizioso, που κέρδισε μία ακόμη μάχη με τον ομόσταυλο του, Cal Crutchlow, στο νήμα, με ελάχιστη διαφορά μεταξύ των δύο αναβατών. Έκτος ήταν ο Pol Espargaro, με τον team mate του να τον κατηγορεί για μία ιδιαίτερα επιθετική του κίνηση, με έβδομο τον αδελφό του, Aleix. Τη δεκάδα έκλεισαν ο Bradl, ο Pirro και ο Redding. Αν μάλιστα η νίκη πήγαινε στον αναβάτη με το πιο θεαματικό στιλ, τότε ο Redding θα κέρδισε τον αγώνα δίχως αντίπαλο, αφού έξυνε γόνατο, αγκώνα και ώμο, ενώ έκανε και προσπάθεια για να ξύσει και... κράνος (δεν κάνουμε πλάκα)!

Απογοητευτική ήταν η πρώτη επανεμφάνιση της Suzuki στο MotoGP σκηνικό, καθώς ο Randy de Puniet εγκατέλειψε τον αγώνα στο 13ο γύρο, από μηχανικό πρόβλημα. Αντίστοιχα προβλήματα ταλαιπώρησαν τη μοτοσικλέτα και στα δοκιμαστικά, και από ότι φαίνεται η ομάδα έχει αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσει, για να εμφανιστεί ανταγωνιστική.

Τέλος, η τρίτη εγκατάλειψη του αγώνα, μετά τους Lorenzo και de Puniet ήταν εκείνη του Yonny Hernandez -με μηχανικό πρόβλημα.

Με το πέρας του πρωταθλήματος, η Honda αποδείχθηκε θριαμβεύτρια εταιρεία, καθώς πήρε το 2o συνεχόμενο Triple Crown, δηλαδή τους τίτλους Κατασκευαστή, Αναβάτη και Ομάδας. 

Συνέχεια έχει το παραδοσιακό τριήμερο τεστ της Valencia (10-12 Νοεμβρίου), όπου αναβάτες και ομάδες προετοιμάζονται για τη σεζόν του 2015, αξιολογώντας νέα εξαρτήματα, μοτοσικλέτες, και βελτιώσεις.



 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ