net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στη MotoGP ο ταχύτατος Tito για το 2016.

MotoGP: Με τους μεγάλους ο Tito Rabat

Στη μεγάλη κατηγορία μετακομίζει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Moto2, Tito Rabat, ο οποίος θα συνεχίσει να αγωνίζεται και του χρόνου με την Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, πάνω στη Honda RC213V.

 
Ο 26χρονος Ισπανός είναι ένας από τους μόνιμους πρωταγωνιστές της μεσαίας κατηγορίας του Παγκόσμιο Πρωταθλήματος Ταχύτητας, έχοντας στο τσεπάκι του και τον τίτλο του 2014. Φέτος, με την ομάδα της Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχοντας δύο νίκες ενώ έχει ανέβει στο βάθρο άλλες επτά φορές.

Η ομάδα του αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αποφοιτήσει από τη μεσαία κατηγορία προσφέροντας του μια θέση στη μεγάλη κατηγορία. Οι δεσμοί του Rabat με την Estrella Galicia 0,0 Marc VDS είναι πολύ δυνατοί αφού το 2014 ο Ισπανός τους έδωσε το πρώτο τους πρωτάθλημα, τελειώνοντας τη σεζόν με επτά νίκες και ιστορικό ρεκόρ όσον αφορά στη συλλογή βαθμών. Ο Rabat θα αντικαταστήσει τον Scott Redding του χρόνου με την ομάδα να συνεχίζει την προσπάθειά της με μια μοτοσικλέτα. 

Οι δοκιμές με την RC213V θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το τέλος της σεζόν για τον Ισπανό, ο οποίος δήλωσε σχετικά με τη μετακίνησή του στην κατηγορία MotoGP:

«Ο στόχος στη ζωή μου ήταν, πάνω από όλα, να ανέβω στη MotoGP και μετά να φέρω αποτελέσματα σε αυτή την κατηγορία. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για το οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Marc van der Straten και την ομάδα της που μου δείχνουν εμπιστοσύνη και μου δίνουν αυτή την ευκαιρία. Ξέρω ότι η άνοδός μου στη MotoGP με την εργοστασιακή Honda RC213V δεν θα είναι εύκολη, αλλά έχω όλο τον χειμώνα για να προετοιμαστώ και να σιγουρευτώ ότι είμαι δυνατός έτοιμος για τις δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν. Θα πρέπει να μάθω πολλά πράγματα γρήγορα αλλά ο στόχος είναι να βελτιωθώ βήμα βήμα ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα στο Κατάρ. Το τεστ στο Aragon πάνω στην RC213V ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Την πρώτη φορά που οδηγείς αυτή τη μοτοσικλέτα απλά δεν είσαι έτοιμος για αυτήν! Είναι ταχύτατη, η επιτάχυνση είναι βίαιη και οι στροφές έρχονται πολύ γρήγορα! Για να είμαι ειλικρινής είναι η απόλυτη εμπειρία που μπορείς να έχεις πάνω σε μια μοτοσικλέτα. Όταν προσαρμόστηκα στην ταχύτητα και τη δύναμη και στα ανθρακονημάτινα φρένα μπόρεσα να καταλάβω λίγο πώς λειτουργεί η μοτοσικλέτα και να πάω λίγο πιο γρήγορα. Θα ήθελα να την είχα δοκιμάσει για περισσότερο αλλά, δυστυχώς, έπρεπε να κλείσουν την πίστα!»

Marc van der Straten (διευθυντής της ομάδας): «Είμαι χαρούμενος που βλέπω τον Tito να ανεβαίνει στην MotoGP μοτοσικλέτα μας για την επόμενη χρονιά. Η αγωνιστική του προσέγγιση, το επαγγελματικό του ήθος και το πείσμα του είναι ακριβώς τα ίδια συστατικά πάνω στα οποία χτίστηκε η ομάδα μας. Ταιριάζει για εμάς να έχουμε έναν αναβάτη σαν τον Tito στην μεγάλη κατηγορία ως το τέλειο πρώτυπο για τους νεαρούς αναβάτες που συμμετέχουν στο δικό μας πρόγραμμα εξέλιξης. Να αγωνίζεσαι στο υψηλότερο επίπεδο δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά ο Tito έχει δείξει ότι έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα και η αφοσίωσή του είναι πάντα απόλυτη. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κάνει περήφανους την επόμενη σεζόν.» 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ