net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ταχύτερος στα πρώτα δοκιμαστικά του Losail, ο Marc Marquez.

Δεύτερος χρόνος, ιδιαίτερα κοντά στον ομόσταυλο του μάλιστα, για τον Dani Pedrosa.

Εκπληκτική επίδοση (3ος χρόνος) για τον Aleix Espargaro με τη νέα Suzuki.

Η κλασική αναμνηστική φωτογραφία των πιλότων του MotoGP, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν του 2015.

Τέταρτος ταχύτερος χρόνος για τον Jorge Lorenzo, που αν και δυσαρεστημένος τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τον Rossi που ήταν μόλις 9ος.

Ο πάντα συμπαθής Cal Crutchlow έκλεισε την πρώτη πεντάδα των δοκιμαστικών.

MotoGP Κατάρ: Marquez στα πρώτα δοκιμαστικά

Στα δοκιμαστικά (FP1) της Πέμπτης, για τον επερχόμενο πρώτο αγώνα MotoGP 2015, στο Κατάρ, ο Marc Marquez του HRC ήταν ταχύτερος όλων, με τον Dani Pedrosa 2ο, και τον Aleix Espargaro της Suzuki 3ο!

 
Μπορεί κανείς να μην εξεπλάγη για τον ταχύτερο χρόνο του Marquez, σίγουρα όμως ήταν πολλοί εκείνοι που γούρλωσαν τα μάτια με την εκπληκτική τρίτη θέση του Aleix Espargaro, που καβάλα στη νέα Suzuki άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για το μέλλον. 

Ο χρόνος του Marquez ήταν 1.55.281, με τον Pedrosa 0.076 δευτερόλεπτα πίσω του. Αρκετά πιο πίσω (0.404 δευτερόλεπτα) βρέθηκε ο Aleix Espargaro της Team Suzuki Ecstar, εκτοπίζοντας τον ανταγωνισμό από Yamaha και Ducati. Ο τέταρτος χρόνος πήγε στο Jorge Lorenzo, που δεν ήταν και πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αυτό, ενώ δήλωσε προβληματισμένος με τη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας του, μη μπορώντας να οδηγήσει όπως θα ήθελε. 

Ένας ακόμη αναβάτης που εντυπωσίασε ευχάριστα με το χρόνο του (5ος) ήταν και ο Cal Crutchlow. Ο Βρετανός αναβάτης της CWM LCR Honda ανέφερε προβλήματα με τα φρένα, ενώ δήλωσε πεπεισμένος πως μπορεί να γυρίσει ταχύτερα. Τον Crutchlow εμπόδισε μάλιστα ο Mike Di Meglio, της Avintia Racing Ducati, που βρέθηκε να γυρίζει χαλαρά στην αγωνιστική γραμμή, την ώρα που ο αναβάτης της περιφερειακής ομάδας της Honda προσπαθούσε να επιτύχει χρόνο. Ο Di Meglio δέχθηκε ποινή ενός βαθμού από τους αγωνοδίκες για τη συμπεριφορά του αυτή.

Κι άλλη έκπληξη στην 6η θέση, με τον Danilo Petrucci της Pramac Ducati να είναι ο ταχύτερος αναβάτης με Ducati, εκτοπίζοντας τους εργοστασιακούς Dovizioso και Iannone! Ο Petrucci δήλωσε "λίγο τυχερός" για την 6η θέση του, καβάλα στο GP14.1. Από τη μεριά του ο Dovizioso δήλωσε πως δυσκολεύτηκε να βρει την ίδια ιδανική αίσθηση που είχε κατά το προηγούμενο τεστ στο Κατάρ, τερματίζοντας έτσι 7ος. Πίσω του, στην 8η θέση βρέθηκε ο Yonny Hernandez της Pramac Racing, με τον Valentino Rossi να έπεται, στην πολύ κακή για εκείνον 9η θέση, έχοντας προβλήματα με το κράτημα του πίσω τροχού. Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Andrea Iannone, που έριξε μεγάλο μέρος στις κακές επιδόσεις των Ducati στις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούσαν αυτή τη φορά στην πίστα του Losail.

Οι αναβάτες της ομάδας Monster Tech 3 Yamaha βρέθηκαν στις θέσεις 11 (Pol Espargaro) και 13 (Bradley Smith), κάνοντας σάντουιτς τον Scott Readding στη 12η θέση, ενώ ταχύτερος αναβάτης της OPEN ήταν ο Stefan Bradl στη 14η θέση, 1.296 δευτερόλεπτα πίσω από το χρόνο του Marquez. Ο Maverick Vinales αντιμετώπισε ένα ηλεκτρικό πρόβλημα, κι έτσι έφερε τη Suzuki του μόλις στη 17η θέση. 

Για μία ακόμη φορά απογοήτευση επικράτησε όσον αφορά στους χρόνους της ομάδας της Aprilia, καθώς ο Alvaro Bautista ήταν 22ος, με το Melandri να παίρνει μία ακόμη τελευταία θέση (25ος), με τεράστια διαφορά (+4.298 δευτερόλεπτα) από τον ταχύτερο χρόνο.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ