net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Marquez ισοφάρισε το ρεκόρ του Doohan (1997) με δέκα συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα!

Η Yamaha συμπλήρωσε τα υπολοιπόμενα σκαλιά του βάθρου με τους Lorenzo και Rossi, πιο αισιόδοξους από ποτέ.

MotoGP: Και το σερί συνεχίζεται

10 στα 10 ο Marc Marquez και δεν φαίνεται να αλλάζει το σκηνικό στην βαθμολογία. Με περισσότερη αυτοπεποίθηση, οι αναβάτες της Yamaha, Lorenzo (2ος) και Rossi (3ος), γέμισαν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου.

 
Αν και ξεκίνησε από την δεύτερη σειρά της σχάρας εκκίνησης, ο Valentino Rossi δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον Andrea Dovizioso –κάτοχο της pole position- να μείνει για πολλά δευτερόλεπτά μπροστά. Ο Marquez  προσπαθούσε να ανοίξει τον δρόμο πιέζοντας τον Andrea Iannone για την τρίτη θέση ενώ ο Lorenzo στην έκτη θέση, πίσω από τον Pedrosa, κρατούσε το βλέμμα του στις πρώτες θέσεις. Τέσσερις γύρους αργότερα κατάφερε να προσπεράσει τους Pedrosa και Iannone και κατέληξε να ακολουθεί τον Marquez που ήδη οδηγούσε στην τρίτη θέση.

Οι ατυχίες έκαναν την εμφάνισή τους νωρίς για τους Bautista και Hernandez αφού, μερικά μέτρα μετά την εκκίνηση, οι μοτοσικλέτες τους ήρθαν σε επαφή με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη πτώση και την εγκατάλειψη του αγώνα και για τους δύο αναβάτες...

Ο Dovizioso δεν φάνηκε να ήταν ευχαριστημένος με την δεύτερη θέση και γρήγορα έκανε την απόπειρα να βρεθεί μπροστά από τον Rossi. Μπορεί να το κατάφερε την πρώτη φορά, όμως ο Γιατρός δεν θα το έβαζε κάτω τόσο γρήγορα. Απάντησε επίσης με προσπέραση. Την μονομαχία των Ιταλών σταμάτησε η δεύτερη προσπέραση από τον Dovizioso, αφού οι δύο αναβάτες είχαν μια μικρή επαφή. Ο υπερβάλων ζήλος τους, τους ανάγκασε να ανοιχτούν και έτσι ο Marquez άρπαξε την ευκαιρία –μαζί με τον Lorenzo κολλημένο στην πίσω ρόδα του- να περάσει μπροστά, αφήνοντας τους Rossi και Dovi στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Παρ΄όλο που ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας μπήκε μπροστά, ο αγώνας για τις πρώτες θέσεις δεν σταμάτησε όπως θα περίμενε κανείς. Αντιθέτως, οι δύο Ιταλοί έκαναν αμέσως την αντεπίθεσή τους, με πρώτο τον Rossi να προσπερνά τον ομόσταυλό του για την δεύτερη θέση και τον Dovizioso να πιέζει κάμποσες φορές τον Lorenzo.

Στη συνέχεια, με απόλυτη συγκέντρωση, ο Rossi εκμεταλλεύτηκε ένα μικρό λάθος στη γραμμή του Marquez και αμέσως τον προσπέρασε. Ο Γιατρός κρατούσε την πρώτη θέση με νύχια και με δόντια, νιώθωντας τις ανάσες των Marquez και Lorenzo να ακολουθούν απειλητικά. Ο Dovizioso έριξε λίγο τον ρυθμό του, όμως ξαναμπήκε στο παιχνίδι μόλις οι τρεις αναβάτες μπροστά ξεκίνησαν τις αλληλοπροσπεράσεις.

Με 17 γύρους να απομένουν για τον τερματισμό, ο Marquez βρήκε την ευκαιρία να περάσει και πάλι μπροστά μετά από μια μικρή μάχη με τον Lorenzo. Ο Rossi βλέποντας τους αντιπάλους του να μάχονται, κατάφερε και τρύπωσε μετά από λίγα δευτερόλεπτα στην δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Lorenzo. Ο Ιταλός προσπάθησε να μείνει κοντά στον Marquez όμως ο αναβάτης της Honda αποφάσισε να μην επιτρέψει σε κανέναν να τον απειλήσει πάλι και ξεκίνησε να χτίζει σιγά σιγά διαφορά.

Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα (έπειτα από την ανανέωση του συμβολαίου του με την Yamaha και έχοντας αφήσει πίσω στο παρελθόν τις κακές επιδόσεις των πρώτων φετινών αγώνων) ο Lorenzo δεν δίστασε να ανοίξει το γκάζι και να προσπεράσει τον Rossi μερικούς γύρους αργότερα. Έπειτα από αυτό, Marquez, Lorenzo και Rossi κράτησαν τις ίδιες θέσεις μέχρι την καρό σημαία.

Από την άλλη, ο Pedrosa δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά σε αυτόν τον αγώνα, αφού ο Andrea Iannone τον κρατούσε για τα καλά πίσω του αρκετή ώρα. Όταν ο Ισπανός κατάφερε να ξεκολλήσει, ήταν πολύ αργά για να κυνηγήσει οποιαδήποτε θέση στο βάθρο. Το μόνο που κατάφερε ήταν να προσπεράσει τον Dovizioso και να αρκεστεί στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης.

Για τον Dovizioso όμως, οι περιπέτειες δεν σταμάτησαν εκεί. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων γύρων οι Pol Espargaro και Bradley Smith κατάφερα να προσπεράσουν τον αναβάτη της Ducati, αφήνοντάς τον να τερματίσει τελικά στην έβδομη θέση, μπροστά από τον ομόσταυλό του –για λίγους ακόμα αγώνες- Cal Crutchlow. Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Scott Redding και Hiroshi Aoyama.

Στη λίστα των εγκαταλείψεων προστέθηκαν και τα ονόματα των Stefan Bradl και Aleix Espargaro –μετά από την επαφή και έξοδο των δύο αναβατών- όπως επίσης και οι Andrea Iannone και Leon Camier. Για την ακρίβεια, από τους 23 αναβάτες που στήθηκαν στην σχάρα εκκίνησης, μόνο οι 15 πέρασαν την γραμμή του τερματισμού. Μαζί με αυτούς και ο Colin Edwards που οδήγησε το τελευταίο αμερικάνικο GP της καριέρας του, τερματίζοντας 13ος.

Ο Marc Marquez κατέκτησε την 10η συνεχόμενη φετινή του νίκη και με αυτό το αποτέλεσμα ισοφάρισε τον Mick Doohan που σημείωσε παρόμοιο επίτευγμα το 1997. Ο νεαρός Ισπανός «αράζει» στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας με διαφορά 89 πόντων από τον δεύτερο Dani Pedrosa, με τους Rossi και Lorenzo να ακολουθούν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ