net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ε ναι, πρώτος την πρώτη μέρα στη Sepang, ο Marquez. Ποιος το περίμενε... μάλλον όλοι.

Δυνατός ο γιατρός, βρέθηκε να προηγείται μέχρι τα μισά της μέρας, ενώ στο τέλος τον εκτόπισε στη δεύτερη θέση ο Marquez για πολύ λίγο.

Τρίτος ο Jorge Lorenzo, ελάχιστα πίσω από τον ομόσταυλο του.

Τέταρτος ο Andrea Dovizioso, που δεν έχει ακόμα στα χέρια του το επερχόμενο GP15. Πίσω του εδώ βλέπουμε τον Aleix Espargaro, 14ο σε χρόνο, με τη Suzuki.

Πέμπτος ο Dani Pedrosa, που δεν ξεκίνησε όσο δυνατά ίσως ήθελε, αλλά... early days ακόμα.

Όλα κάτω από τον Alvaro Bautista, που έφερε την Aprilia στη 15η θέση την 1η μέρα του τεστ, 2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Marquez.

MotoGP: Δοκιμές Sepang, 1η μέρα

Τριάντα από τους κορυφαίους αναβάτες του κόσμου ξεκίνησαν το χειμερινό τεστ στη Μαλαισία, στην πίστα της Sepang. Αναμενόμενα τα πρώτα αποτελέσματα, με Marquez, Rossi και Lorenzo στις πρώτες 3 θέσεις.

 
Η πρώτη μέρα του χειμερινού τριήμερου (4-6 Φεβρουαρίου 2015) MotoGP τεστ της Sepang έλαβε τέλος. Μόνος αναβάτης που δεν συμμετείχε, ο Yonny Hernandez, τραυματισμένος από μία προπόνηση, ενώ μέσα στους 30 αναβάτες, είχαμε και 5 εργοστασιακούς δοκιμαστές. Μέχρι τη μέση της μέρας ο Valentino Rossi ήταν εκείνος με τον ταχύτερο χρόνο, όμως στο τέλος της, ο πρωταθλητής 2013-2014 Marc Marquez ήταν εκείνος με το πλατύτερο χαμόγελο -αν και εδώ που τα λέμε, ο Ισπανός έχει μονίμως το πλατύτερο χαμόγελο.

Ο χρόνος του πρώτου Marc Marquez ήταν 2.00.262, με τον Rossi να ακολουθεί κατά πόδας, 0.118 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τον Lorenzo να κλείνει την πρώτη τριάδα, 0.141 δευτερόλεπτα πίσω από τον Marquez, και μόλις 0.023 πίσω από τον γιατρό.

Η Yamaha δοκίμασε εξάτμιση με κοντύτερους σωλήνες, και με μία σχάρα να καλύπτει την εξαγωγή. Το HRC έφτασε στη Sepang με 10 μοτοσικλέτες, ανάμεσα τους μοντέλα του 2014, αλλά και πρωτότυπα του 2015, για σύγκριση και εξέλιξη. Η Ducati συμμετείχε με την GP14.3 (ούτε έκδοση λογισμικού για κομπιούτερ να ήταν), μια εξέλιξη της... GP14.2. Οι Ιταλοί θα παρουσιάσουν τη νέα GP15 στο δεύτερο τεστ της Sepang, αργότερα μέσα στο Φεβρουάριο. Το παρόν στο τεστ δίνουν και οι νέοι παίκτες του MotoGP, τα εργοστάσια των Aprilia και Suzuki. 

Από την μεριά της Aprilia οι Alvaro Bautista και Marco Melandri δοκίμασαν τις νέες μοτοσικλέτες τους -τις οποίες πρωτοδοκίμασαν το Νοέμβριο-, κομπλέ με πνευματικές βαλβίδες στον κινητήρα, ενώ στο τεστ συμμετέχει και ο δοκιμαστής της ομάδας Michael Laverty.

Όσον αφορά στη Suzuki, οι Aleix Espararo και Maverick Vinales δίνουν τον δικό τους αγώνα ενάντια στο χρόνο, ώστε να εξελίξουν επαρκώς το ολοκαίνουργιο GSX-RR, ώστε να γίνει ανταγωνιστικό.

Σε απόλυτους χρόνους, Aprilia και Suzuki είναι ακόμα αρκετά πίσω από τους υπόλοιπους (περίπου 2 δευτερόλεπτα), αλλά αρκετά κοντά μεταξύ τους, με τον Aleix Espargaro -ο ταχύτερος της Suzuki- να τερματίζει 14ος, και ο Alvaro Bautista -ο ταχύτερος της Aprilia- 15ος.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ