net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αγκαλίτσες και φιλάκια on camera, αλλά στον επόμενο αγώνα ο ένας θα σημαδεύει τον άλλο. Μεταξύ τους παίζεται το πρωτάθλημα.

Maverick Vinales, σίγουρη υποψηφιότητα για rookie της χρονιάς.

Να βλέπεις τον αντίπαλό σου εκεί μπροστά για 20 γύρους και να μη μπορείς να πλησιάσεις. Αυτό έπαθε ο Rossi.

Από την εκκίνηση πήρε ρίσκα ο Marquez. Στον τρίτο γύρο το πλήρωσε.

Οι συλληφθέντες από αυτό το όργανο της τάξης έχουν παραδοθεί οικειοθελώς. Όλοι.

Προσοχή: Monster!

Το μανόμετρο που κρατά η συγκεκριμένη δεσποινίς είναι άχρηστο. Απλώς την κοιτάς και η πίεση ανεβαίνει αυτομάτως.

Ξαφνικά η μετοίκηση στη Βαρκελώνη δείχνει ολοένα και καλύτερη ιδέα.

MotoGP Catalunya: Lorenzo 4x4

Ήταν ήδη καυτός, ήρθε και το ρεκόρ. Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Lorenzo παίρνει τέσσερις νίκες στη σειρά και φτάνει τον Rossi στον ένα βαθμό, την ώρα που ο Marquez ζει άλλη μια καταστροφή.

 
Οι προληπτικοί θα είχαν δει το όνειρο από το Σάββατο, όταν τα δύο Suzuki των Aleix Espargaro και Maverick Vinales εξέπληξαν κάνοντας το 1-2 στην πρώτη σειρά εκκίνησης - κάτι που είχε να συμβεί από τη δίχρονη εποχή. Τρίτος ο Jorge Lorenzo που όλες τις μέρες των δοκιμών έδειχνε τα δόντια του στις προσομοιώσεις αγώνα. Ο Valentino Rossi είχε άλλο ένα κακό qualifying περιοριζόμενος στην έβδομη θέση, ενώ ο Marc Marquez θα έκανε το Σάββατο τον τέταρτο ταχύτερο γύρο και λίγο αργότερα θα δήλωνε σε ισπανικό κανάλι πως "προτιμώ να πέσω παρά να χάσω από τον Lorenzo"

Μάλλον πρέπει να είναι προφήτης. Στον αγώνα, ως αναμενόταν, ο Lorenzo έκανε μια κίνηση εξαφάνισης και μόνο ο Marquez τον ακολούθησε. Την ώρα που αμφότερα τα GSX-RR έμεναν πίσω, χάνοντας μέρος από το σημαντικό πλεονέκτημα που είχαν αρχικά, οι δύο Ισπανοί με τις εργοστασιακές Yamaha και Honda προσπαθούσαν να απομακρυνθούν, ενώ ο Rossi έκανε μια πολύ καλύτερη εκκίνηση συγκριτικά με τον προηγούμενο αγώνα και σύντομα βρισκόταν στο κατόπι των πρωτοπόρων.

Όλοι περιμέναμε μια μάχη κορυφής με τους Lorenzo, Marquez και τον Rossi να τους πλησιάζει. Ατυχώς, ο Marquez έκανε πράξη τα λεγόμενά του, παίρνοντας ιδιαίτερα σκληρά ρίσκα για να μπορέσει να περάσει τον πρωτοπόρο. Σε ένα τέτοιο καθυστέρησε τόσο τα φρένα στην είσοδο της στροφής που από τύχη δεν εμβόλισε από πίσω τον Lorenzo, βγήκε εκτός και έπεσε στην αμμοπαγίδα, για να εγκαταλείψει λίγο αργότερα. Ήταν μόλις ο τρίτος γύρος του αγώνα. Όπως ακριβώς είχε προβλέψει για τον εαυτό του. Μετά θα δήλωνε πως "τώρα δεν έχω πια τίποτε να χάσω, δεν πρόκειται να αλλάξω το στυλ οδήγησής μου". Αυτό υπονοεί κάτι σαν ακόμη πιο επιθετική οδήγηση, ακόμη περισσότερα ρίσκα; Θα δείξει.

Στο μεταξύ, ο Rossi είχε καθαρίσει από όλους τους ανταγωνιστές και με 20 γύρους μπροστά του βρισκόταν 1,5 δευτερόλεπτο πίσω από τον Lorenzo. Θα είχαμε μια μάχη στα χέρια μας; Ατυχώς και πάλι όχι. Οι θεοί των MotoGP δε μας έκαναν τη χάρη και για όλους αυτούς τους γύρους χαζεύαμε νυσταλέα τους δύο εργοστασιακούς της Yamaha να γυρνούν στα ίδια ακριβώς γυρολόγια. Μόλις προσπάθησε ο Rossi να βγάλει από το φαρέτρα του το τελευταίο του όπλο, κατεβάζοντας τον γύρο του κατά περίπου 0,4 δευτερόλεπτα 10 γύρους πριν το τέλος, ο Lorenzo απάντησε με ακριβώς τον ίδιο χρόνο και η απόσταση μεταξύ τους παρέμενε εκνευριστικά σταθερή μεταξύ 1,2 και 1,7 δευτερόλεπτου.

Για τον Rossi ο αγώνας μετετράπη σε μια μάχη περιορισμού απωλειών, αφού τουλάχιστον κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση στην κατάταξη, αλλά έχασε ξανά στα ίσια από τον Lorenzo και μετά τον αγώνα ομολογούσε πως"χάσαμε στα δοκιμαστικά, πλήρωσα αυτό το 1,5 δευτερόλεπτο που έχτισε ο Lorenzo μέχρι να περάσω τους μπροστινούς μου στην εκκίνηση". Είχε το γυρολόγιο για να παλέψει για τη νίκη, αλλά δεν ήταν εκεί για να το κάνει.

Πίσω τους παίχτηκε μια σύντομη διένεξη μεταξύ του Dani Pedrosa και του Andrea Iannone, από την οποία ο αναβάτης της Honda βγήκε άνετα κερδισμένος. Μετά την κακή του εκκίνηση ο Pedrosa άργησε να πάρει μπρος, αλλά όταν το έκανε βρήκε πρόσφορο έδαφος για να σκαρφαλώσει ως το βάθρο. Με τον Marquez εκτός μάχης από νωρίς, βοήθησε επίσης η άτυχη στιγμή του Andrea Dovizioso. Ο έτερος αναβάτης της Ducati ήταν τρίτος όταν τον προσπέρασε ο Rossi. Αντιλαμβανόμενος πως δεν μπορούσε να αντιπαρέλθει στον ρυθμό της Yamaha -οι Ducati γενικότερα είχαν θέματα με το μπροστινό τους - προσπάθησε να πιέσει για να μείνει κοντά στη μάχη του βάθρου. Κάπου εκεί έγινε το λάθος, χάνοντας το μπροστινό του. Ο ίδιος δήλωνε μετά πως είχε ευκαιρία να τερματίσει τρίτος, καθώς ο Pedrosa ήταν πολύ πίσω του και δε θα προλάβαινε να τον πιάσει στην τρίτη θέση.

Τέταρτος τερμάτισε ο Iannone, πέμπτος ο Bradley Smith και έκτος ο, πολύ καλός για μια ακόμη φορά, Maverick Vinales που έβγαλε την ψυχή σε όποιον θέλησε να τον προσπεράσει και σίγουρα θα έκανε ιδιαίτερα περήφανη τη Suzuki . Ατυχώς το δεύτερο GSX-RR του Aleix Espargaro δεν τερμάτισε τον αγώνα, συνεπεία πτώσης. Πρώτος τερματίσας της Open κατηγορίας ήταν ο Stefan Bradl στην όγδοη θέση.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ