net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο θριαμβευτής της Aragon γιορτάζει μια νίκη που μπορεί να σημαίνει πολλά στο πρωτάθλημα.

Πάλεψε σκληρά ο Rossi (46) μα δεν κατάφερε να κάμψει τον Pedrosa (26).

Στον τελευταίο γύρο οι απονενοημένες προσπάθειες του Rossi (46) έδειξαν πόσο απελπισμένα ήθελε τους 4 επιπλέον βαθμούς της δεύτερης θέσης.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων, στόχος επετεύχθη για την Yamaha Movistar.

Ένα ακόμη λάθος του Marquez (93), ένα ακόμη καταδικασμένο GP για τον πρωταθλητή.

Η ικανότητα του Lorenzo να προκρίνεται στην πρώτη γραμμή και να φεύγει πρώτος του δίνει νίκες ακόμη κι εκεί που δεν είναι ικανός να ανοίξει μεγάλες διαφορές.

Παρότι τραυματίας, ο Iannone ήταν ξανά ο ταχύτερος των Ducatisti.

O Dovi κατάφερε να επικρατήσει στο γκρουπ της πέμπτης θέσης, μα είδε πάλι τον ομόσταυλό του μπροστά του.

Άλλο ένα καλό αποτέλεσμα για τον Cal Crutchlow (35), πρώτη φετινή πτώση για τον αναβάτη-έκπληξη των τελευταίων GP, Danilo Petrucci (9).

O Bradley Smith (38) έδειχνε ικανός να επικρατήσει στο γκρουπ της πέμπτης θέσης, όμως ένα λάθος τον έστειλε για λίγο εκτός πίστας κι έτσι τερμάτισε στην ουρά του συγκεκριμένου γκρουπ.

MotoGP Aragon: Παράταση στην αγωνία

Και το πρωτάθλημα ξανάνοιξε. Με τέσσερις αγώνες ως το τέλος και 14 βαθμούς διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν στο τραπέζι καθώς οδηγούμαστε προς ένα επικό φινάλε.

 
Στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της Aragon δύο αναβάτες μόνο κατάφεραν να μπουν στο 1:46, οι κ.κ. Jorge Lorenzo (Yamaha) και Marc Marquez (Honda). Όσο η ισπανική πίστα ήταν στεγνή, οι δύο συμπατριώτες πρωταγωνιστούσαν τα χρονόμετρα με τελικό νικητή τον πρωταθλητή του 2014. Ο Marquez κατάφερε να εκπλήξει ακόμη και τον εαυτό του, διαλύοντας το δικό του ρεκόρ γύρου για να πάρει την pole position, κάτι που όπως είπε "δεν το περίμενα".

Ο Valentino Rossi (Yamaha) κατάφερε να μείνει στη δεύτερη σειρά εκκίνησης, παρότι για λίγο θα μπορούσε να έχει βρεθεί και στην τρίτη. Για μια φορά ακόμη ήταν εμφανές πως δεν είχε την ταχύτητα να παλέψει για την πρωτιά στα χρονόμετρα. Η διάρκεια του αγώνα όμως είναι πάντα ένα άλλο φρούτο.

Με την εκκίνηση, κλασικότατα, οι Marquez και Lorenzo ξεχώρισαν και αυτή τη φορά ο δεύτερος πέρασε στην κεφαλή της κούρσας και άρχισε να καλπάζει. Πίσω του ο Marquez, ενώ ο Rossi βιαζόταν να ξεμπερδέψει από το κουβάρι που ακολουθούσε. Δυσκολότερος αντίπαλός του προσωρινά ήταν ο Andrea Iannone (Ducati), ο οποίος έτρεχε με έναν τραυματισμένο ώμο από προπόνηση προ 10 ημερών, ωστόσο ο εννιάκις πρωταθλητής χρειάστηκε λίγη παραπάνω προσπάθεια για να τον περάσει. Όταν τα κατάφερε ήταν πια τέταρτος, πίσω τον Dani Pedrosa (Honda), ενώ λίγο αργότερα οι δυο τους θα προβιβάζονταν μια θέση χάρη στο τραγικό λάθος του Marquez.

Ο νεαρός Ισπανός πρωταθλητής έχασε για λίγο τα φρένα στη στροφή 11, μπήκε με ανοικτή γραμμή στη 12 και, προσπαθώντας να την ξανακλείσει για να μην χάσει επαφή με τον Lorenzo, παραπίεσε το μπροστινό του ώσπου αυτό τον πρόδωσε. Πέμπτο φετινό GP χωρίς βαθμό για τον Marquez σημαίνει 70 βαθμούς απόσταση από την κορυφή. Μπορεί μαθηματικά να μην έχει χαθεί η ελπίδα, μα ρεαλιστικά ποιος περιμένει Rossi και Lorenzo να μην βαθμολογούνται καθόλου τουλάχιστον στους τρεις από τους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες; Ο Marquez έχει χαιρετήσει κάθε ελπίδα για τίτλο εδώ και καιρό, με τη χτεσινή του πτώση απλώς το επιβεβαίωσε.

Στη μάχη της Aragon λοιπόν, ο Lorenzo προηγείται καθώς οι Pedrosa και Rossi πηγαίνουν ρόδα-ρόδα μεταξύ τους. Ενώ όλοι περιμένουν τον πρωτοπόρο να ανοίξει διαφορά, οι δύο αναβάτες πίσω του αρχίζουν να γυρνούν πιο γρήγορα από αυτόν και τον πλησιάζουν. Κάπου εκεί, στο τελευταίο ένα τρίτο του αγώνα, ο Lorenzo ξαναρίχνει όσο χρειάζεται το γυρολόγιό του και σταθεροποιεί τη διαφορά για να μην υπάρχουν αμφιβολίες. Πλέον η μάχη θα δοθεί για τη δεύτερη θέση.

Οι τελευταίοι τέσσερις γύροι είναι όλα τα λεφτά. Ο Rossi δε δείχνει να τον έχει εύκολα τον Pedrosa, αλλά παρόλα αυτά προσπαθεί με ό,τι έχει και δεν έχει για τους 4 επιπλέον πόντους που δίνει η δεύτερη έναντι της τρίτης θέσης. Για περίπου 4 γύρους οι δυο τους αλλάζουν θέσεις διαρκώς, με τον Pedrosa να έχει πάντα άμεση απάντηση σε ό,τι και να δοκιμάσει ο Rossi. Μετά από ένα πολύ ωραίο θέαμα στους τελευταίους γύρους του GP, εν τέλει ο Ισπανός καταφέρνει να κρατήσει τη θέση του, αφήνοντας τον Ιταλό τρίτο.

Πίσω τους μοναχικός τέταρτος τερμάτισε ο Iannone, ενώ ακολούθησε ένα τρενάκι με τους (κατά σειρά τερματισμού) Andrea Dovizioso (Ducati), Aleix Espargaro (Suzuki), Cal Crutchlow (Honda) και Bradley Smith (Yamaha) σε απόσταση μερικών δεκάτων του δευτερολέπτου. Το γκρουπάκι αυτό χάρισε ωραίο θέαμα κατά διαστήματα καθώς μάχονταν για την τέταρτη θέση, ώσπου ο Iannone τους ξέφυγε και τους άφησε να παλεύουν μεταξύ τους για τις υπόλοιπες θέσεις. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουμε το σπουδαίο αποτέλεσμα που συνιστά η έκτη θέση του Espargaro για τη Suzuki.

Η δεκάδα έκλεισε με τον μοναχικό Pol Espargaro (Yamaha) και τον Yonny Hernandez (Ducati) που πάλεψε για να τερματίσει μπροστά από τον Maverick Vinales (Suzuki).

Με τον θρίαμβο του ο Jorge Lorenzo έκοψε εννιά βαθμούς από τον Valentino Rossi και τώρα οι δυο τους πάνε στις 11 Οκτωβρίου στο Motegi για ένα ακόμη επεισόδιο στην αγχωτική τους μονομαχία. Με τη διαφορά στους 14 βαθμούς και ακόμη 100 διαθέσιμους στους επόμενους τέσσερις αγώνες, ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για ένα τεράστιο φινάλε στη Valencia.

Στο μεταξύ, με το όγδοο διπλό βάθρο για φέτος η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha πανηγύρισε και μαθηματικά τον τίτλο στη κατάταξη των Ομάδων.

Αποτελέσματα Aragon GP

1 Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP
2 Dani PEDROSA Repsol Honda Team +2.683
3 Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP +2.773
4 Andrea IANNONE Ducati Team +7.858
5 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team +24.322
6 Aleix ESPARGARO Team Suzuki ECSTAR +24.829
7 Cal CRUTCHLOW LCR Honda +25.367
8 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 +25.503
9 Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3 +26.452
10 Yonny HERNANDEZ Octo Pramac Racing +43.889

H Bαθμολογία Αναβατών έχει ως εξής: Valentino Rossi 263, Jorge Lorenzo 249, Marc Marquez 184, Andrea Iannone 172, Bradley Smith 143, Andrea Dovizioso 139, Dani Pedrosa 129, Danilo Petrucci 93, Cal Crutchlow 88 και Pol Espargaro 88.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ