net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Moto Pogo υπόσχεται ό,τι και το Segway, αλλά σε μία μόνο ρόδα.

Ηλεκτρική ισορροπία και στη βόλτα.

LED φώτα για ισορροπιστικές βόλτες και τη νύχτα.

Ένδειξη στάθμης μπαταρίας στη βάση του αλουμινένιου λαιμού.

Και δε χρειάζεται και πινακίδα!

Moto Pogo: Ισορροπία σε μια ρόδα

Ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε το Segway στην αγορά των ηλεκτρικών μονόκυκλων, το Moto Gogo το πάει ένα βήμα παραπέρα χρησιμοποιώντας πραγματικά έναν μόνο τροχό.

 
Το Segway έγινε γνωστό παρουσιάζοντας μια προηγμένη τεχνολογία δύο τροχών τοποθετημένων παράλληλα, οι οποίοι ισορροπούσαν με βάση με σειρά εξελιγμένων γυροσκοπίων. Το Moto Pogo έρχεται να επεκτείνει αυτήν την ιδέα, βασισμένο στην ίδια ουσιαστικά τεχνολογία, αλλά μόνο με έναν τροχό!
Το μονόκυκλο αυτό λειτουργεί χρησιμοποιώντας το σώμα. Γέρνεις μπροστά για να πας μπροστά, γέρνεις πίσω για να φρενάρεις ή να κάνεις όπισθεν. Τα γυροσκόπια που έχει ενσωματωμένο το Moto Pogo συνεισφέρουν στη ρύθμιση της ταχύτητας του οχήματος ώστε ο αναβάτης να μένει πάντοτε πάνω από τον τροχό, δηλαδή κρατώντας το κέντρο βάρους του μέσα στην επιφάνεια που προβάλλει το όλο όχημα στο έδαφος.

Κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 500W στο κέντρο του τροχού, τροφοδοτούμενο από μια μπαταρία λιθίου 60V 10A και καταφέρνει τελική ταχύτητα 25 χ.α.ώ.. Χρειάζεται τρεις ως πέντε ώρες για μια φόρτιση που προσφέρει αυτονομία 30 χιλιομέτρων.

Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο και διαθέτει LED φώτα. Ζυγίζει 29 κιλά και μπορεί να σηκώσει μέγιστο φορτίο 150 κιλών.

Το Moto Pogo είναι μια δημιουργία του Καναδού Carl Dagenais και προορίζεται να βγει στην παραγωγή σε μια τιμή γύρω στα 2.000 ευρώ. Προς το παρόν το σχέδιο αυτό βρίσκεται στο Kickstarter, με στόχο να συγκεντρώσει μέσω crowdfunding τα απαραίτητα χρήματα για να εκκινήσει παραγωγή.

Δείτε το σε δράση στο παρακάτω βίντεο:

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ