net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Marc Marquez στη πίστα του Austin

Τρισδιάστατη απεικόνιση της πίστας

Moto Gp Austin: Πληροφορίες και στατιστικά

Ο 3ος γύρος του πρωταθλήματος ξεκινά στις 21 Απριλίου. Θα καταφέρει, άραγε, ο Marc Marquez να παραμείνει αήττητος στη συγκεκριμένη πίστα;

 
Αυτή θα είναι η πέμπτη  χρονιά που η πίστα του Austin φιλοξενεί αγώνα Moto Gp. Βρίσκεται κοντά στο Texas σε μια έκταση 1000 στρεμμάτων και έχει χωρητικότητα 120.000 θεατών. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η μεγάλη διαφορά ύψους, που φτάνει τα 41 μέτρα από το χαμηλότερο στο ψηλότερο σημείο.

Έχει συνολικό μήκος 5.513 χλμ και πλάτος 15μέτρα. Αποτελείται από 11 αριστερές και 9 δεξιές στροφές  και η μεγαλύτερη ευθεία της έχει μήκος 1200 μέτρα. Το ρεκόρ τελικής εκεί το κατέχει από πέρυσι ο Andrea Dovizioso με 345.2 χλμ/ώρα.

Το ρεκόρ πίστας 2.03.575 και το ρεκόρ ταχύτερου γύρου σε κατατακτήριες 2.02.135 ανήκουν στον μόνιμο νικητή του Austin, Marc Marquez. Μάλλον του αρέσει πολύ η Αμερική, αφού σε αυτή τη χώρα και στους 8 αγώνες που έχει τρέξει στη μεγάλη κατηγορία, έχει τερματίσει στην πρώτη θέση. Τέσσερις νίκες στο Austin, τρεις στην Indianapolis και μία στη Laguna Seca. Όσον αφορά τις pole position μόνο μια φορά το 2013 στη Laguna Seca έμεινε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Stefan Bradl.

Οι μόνοι αναβάτες εκτός του Marc Marquez που αγωνίζονται φέτος και έχουν πάρει νίκη σε πίστα της Αμερικής στη μεγάλη κατηγορία, είναι οι Valentino Rossi, Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa.

H  πίστα του Austin  φαίνεται ότι ταιριάζει και στη Ducati αφού τα τελευταία 3 χρόνια βρίσκεται ένας οδηγός της στο βάθρο. Ο Andrea Dovizioso το 2014 και 2015 και ο Andrea Iannone το 2016. Για τη Yamaha o καλύτερος τερματισμός στο Austin είναι η δεύτερη θέση που κατέλαβε ο Jorge Lorenzo πέρυσι.

Ο νικητής των δυο προηγούμενων γύρων του 2017 Maverick Vinales, τερμάτισε στην τέταρτη θέση πέρυσι, μπροστά από τον ομόσταυλο  του Aleix Espargaro.  Αυτή ήταν και η πρώτη φορά μετά το 2007 στο San Marino, που οι Suzuki είχε δυο αναβάτες στις πέντε πρώτες θέσεις.

Οι δώδεκα αναβάτες που βρέθηκαν στο βάθρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην πίστα του Austin είναι μόνο Ισπανοί και Ιταλοί.

Οι αναβάτες που φέτος αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία και έχουν πάρει νίκη στη Moto2  είναι οι Alex Rins και Sam Lowes. Επίσης πέρυσι το βάθρο της Moto 2 απαρτίζονταν από τους  Rins, Lowes και Zarco.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ