net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Λέτε ο Κινέζος να το έχει βαφτίσει MP3SX; Ικανούς τους έχουμε.

Κάποιος πάντως εμπιστεύεται να το οδηγήσει.

Από μπροστά διακρίνουμε τα διπλά ψαλίδια, αλλά όχι τη θέση και τον αριθμό του/των αμορτισέρ. Από περιθώρια κλίσης πάντως καλά πάμε.

Μόνο στην Κίνα

Δηλαδή σε ποια άλλη χώρα του κόσμου θα μπορούσε ένας κατασκευαστής να αντιγράψει όχι μια αλλά δύο διαφορετικές ιδέες από δύο διαφορετικά εργοστάσια και να τα παρουσιάσει ως ένα;

 
Το συναντήσαμε να κυκλοφορεί στο αχανές Διαδίκτυο, η προέλευσή του άγνωστη ως προς τον κατασκευαστή, ομοίως και άλλες πληροφορίες σχετικά με το ποιόν του, την τιμή του κ.ο.κ.
Δύο πληροφορίες συνόδευαν τις εικόνες. Αφενός ότι πρόκεται για ένα προϊόν από την Κίνα και, αφετέρου, οι τρεις αριθμοί στη μία εκ των τριών φωτογραφιών: 150 κ.εκ., 122 κιλά, 9 kW (12 ίπποι).

Η κινεζική βιομηχανία μοτοσυκλετών είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως αντιγράφει τα πάντα. Το 2008 έφτασε σε τέτοιο σημείο θράσους που στην EICMA στο Μιλάνο γίναμε αυτόπτες μάρτυρες ενός απίστευτου συμβάντος: στη μια σάλα ήταν οι γνωστοί κατασκευαστές με τα νέα τους μοντέλα και στην ακριβώς διπλανοί δεκάδες Κινέζοι είχαν τα ίδια ακριβώς μοντέλα, στα ίδια ακριβώς χρώματα. Ώσπου αναπόφευκτα η ιταλική αστυνομία έφτασε και άρχισε να τσουβαλιάζει Κινέζους αντιγραφείς μετά από καταγγελίες των υπολοίπων κατασκευαστών.

Φανταστείτε τώρα τι γίνεται τη σήμερον ημέρα στην Κίνα, όπου έχει μεταφερθεί πλέον σχεδόν όλη η πρωτογενής παραγωγή των εξαρτημάτων, όπου ο έλεγχος των ξένων εργοστασίων είναι πρακτικά αδύνατος και η αχανής τοπική αγορά απορροφά σα σφουγγάρι ό,τι μπορεί να αποκτήσει. Αν δεν έχει λεφτά για ένα Panigale, εύκολα θα ψηθεί για ένα πιστό αντίγραφο.

Κατά καιρούς έχουμε συναντήσει κάμποσες κινέζικες αντιγραφές του MSX 125, μάλιστα εκεί το παράγουν και σε 50άρι. Η Skyteam, για παράδειγμα, το ονομάζει Urban και καθόλου δεν το κρύβει - ίσως και να είναι από τους λίγους που έχουν άδεια, ως εταιρεία που δραστηριοποιείται έντονα στην Ευρώπη.
Κάποιος λοιπόν σκέφτηκε πως θα μπορούσε να το συνδυάσει με ένα περίτεχνο μπροστινό σύστημα με διπλά ψαλίδια και την ικανότητα να πλαγιάζει.
Τελικά, πού ξέρεις, μπορεί και να είναι καλό αυτό το αντιγραφο-υβρίδιο. Λες και το καβαλήσουμε ποτέ για να διαπιστώσουμε...

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ