net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στα αριστερά ο Jarno Zaffelli, σχεδιαστής του Studio Dromo και υπεύθυνος για την αναβάθμιση στο Misano, και δεξιά ο Πρόεδρος της πίστας, Luca Colaiacovo.

Νέα άσφαλτος, επανασχεδιασμένες κλίσεις στις στροφές, νέα υλικά, βελτιωμένο σύστημα παροχέτευσης νερών, άπλετοι χώροι διαφυγής, και πολλές ακόμα αλλαγές.

Με την ανανέωση του, το Misano ετοιμάζεται να δει νέες επικές μάχες, και να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερους αγώνες που θα αφήσουν ιστορία.

Misano Circuit: Δραστικός εκσυγχρονισμός

Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση της θρυλικής πίστας του Misano, ασφαλτόστρωση που αποτελεί ένα μέρος μόνο από το φρεσκάρισμα και τον εκσυγχρονισμό της πίστας και των εγκαταστάσεων της.

 
Πέρα από το νέο ασφαλτοτάπητα (που τον χρειαζόταν εδώ και καιρό η πίστα του Misano), στις υπόλοιπες αλλαγές περιλαμβάνεται και μια νέα προαιρετική χάραξη 3,2 χιλιομέτρων, παράλληλα με τη γνωστή GP χάραξη μήκους 4,2 χιλιομέτρων.

Οι εργασίες επιβλέπονται από την εταιρεία σχεδιασμού αγωνιστικών πιστών Studio Dromo, ενώ σε αυτές θα χρησιμοποιηθούν ειδικά υλικά, σχεδιασμένα να αντέχουν στα προβλήματα που προκαλεί η γειτνίαση της πίστας με τη θάλασσα (βλ. αλάτι και υγρασία). Ο στόχος είναι διπλός, να αυξηθεί η πρόσφυση και η ασφάλεια που παρέχει η πίστα, αλλά και να μειωθεί η ηχορύπανση, και να γίνει η πίστα πιο φιλική στο περιβάλλον. Σημειώστε πως το Studio Dromo βελτίωσε και την τελευταία στροφή της πίστας, για μεγαλύτερη ασφάλεια στην περίπτωση που κάποιος χάσει τα φρένα, βελτιωμένο είναι το προφίλ και η κλίση όλων των στροφών, ενώ νέο είναι και το σύστημα παροχέτευσης νερού στην πίστα.

Σύμφωνα με το σχεδιαστή Jarno Zaffelli, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας υλικά, προερχόμενα αποκλειστικά από την Ιταλία, ενώ μόλις τελειώσει η ανανέωση, το Misano θα αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες πίστες του κόσμου.

Ο Franco Uncini, υπεύθυνος ασφαλείας των αγώνων GP της FIM δήλωσε: "Η πίστα του Misano δέχθηκε το αίτημα της GIM για βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας. Οι ιδιοκτήτες της πίστας ήταν πάντα θετικοί σε παρόμοια αιτήματα από τις FIM και FIA, γεγονός που δείχνει τη δέσμευση τους όσον αφορά στα υψηλά επίπεδα ασφαλείας της πίστας. Επιπλέον, οι αλλαγές αυτές θα βελτιώσουν την εμπειρία των θεατών, ενώ θα δημιουργήσουν αυξημένο ενδιαφέρον όσον αφορά στην πίστα, και ελπίζουμε σε υψηλές πωλήσεις εισιτηρίων."

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ