net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Για την συμβίωσή του με τα ελαστικά της Michelin μίλησε ο Jorge Lorenzo.

Μιλάει για τα ελαστικά

Μετά τον αγώνα της Τσεχίας, ο Ισπανός αναβάτης μίλησε για την πρόοδο που έχει κάνει μαθαίνοντας τα νέα ελαστικά της Michelin και την αίσθηση την οποία του δίνουν.

 
Ο Jorge Lorenzo δεν τα έχει πάει και τόσο καλά, στους 3 βρεγμένους αγώνες της σεζόν. Στο Assen, Sachsenring και Brno, ο Lorenzo έχει τερματίσει στην 10η, 15η και 17η θέση αντίστοιχα. 

Ωστόσο, στο Brno ο Jorge Lorenzo, παρά το κακό του αποτέλεσμα, έδειξε την μεγαλύτερη βελτίωση όσον αφορά την χρήση των βρόχινων ελαστικών της Michelin. Στις δοκιμές μετά τον αγώνα, ο Jorge Lorenzo μίλησε σχετικά με τα ελαστικά. 

"Φαίνεται ότι το εμπρός ελαστικό είναι πολύ μαλακό, παρόλα αυτά δεν υπέστη μεγάλη φθορά. Το Bridgestone ήταν σκληρότερο αλλά το καταναλώναμε πολύ, πολύ γρηγορότερα. Φαίνεται λοιπόν ότι λόγω κατασκευής το ελαστικό της Michelin σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι πάντα στο όριο, και έτσι δεν το πιέζεις πολύ. Άρα πρέπει να το συνηθίσεις αυτό, να πιστέψεις ότι δεν θα πέσεις και να φρενάρεις περισσότερο." 

«Το πρόβλημά μου με το Assen και το Sachsenring  ήταν ότι είχα λάθος ρυθμίσεις, είχα πολύ βάρος μπροστά. Αλλά και πάλι το μπροστινό κούναγε και δεν μπορούσα να πιέσω. Τώρα έχω μάθει να πιέζω περισσότερο, ίσως την επόμενη φορά να κάνω ένα ακόμη βήμα και να δούμε τι θα συμβεί.»  

Για τα θέματα του Jorge με τα ελαστικά μίλησε και ο μάνατζερ της ομάδας του, Wilco Zeelenberg, που εξήγησε τι ακριβώς θέλει ο Lorenzo από τα ελαστικά του: «Είναι ξεκάθαρο ότι του λοιπή πολλή αίσθηση, ειδικά με τα βρόχινα εμπρός της Michelin. Υπήρχε ήδη πρόβλημα στο Assen και υπάρχει και εδώ (στην Τσεχία). Το Bridgestone ελαστικό πάντα είχε περισσότερη φθορά, που του έδινε περισσότερη αίσθηση και μπορούσε να βρει το όριο κάθε φορά. Τώρα, το ελαστικό είναι πολύ μαλακό. Χρησιμοποιήσαμε την extra soft γόμα και ο Jorge δεν την κατέστρεψε. Το ελαστικό κουνάει πολύ αλλά δεν φθείρεται και συνεπώς έχει πρόσφυση με την πίστα. Αυτή είναι η αίσθηση που ο Jorge ψάχνει αλλά η Michelin δεν είναι τόσο καλή σε αυτό» 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ