net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στη φωτογραφία, από αριστερά, οι Simon Skinner -υπεύθυνος Design, Mick Grant, και Stuart Garner.

O Steve Plater εξελίσσει την SG2. Εδώ σε δοκιμές ευστάθειας, στο αεροδρόμιο του Bruntingthorpe.

Ο θρύλος Norton Commando, ξαναζεί, στη σύγχρονη εκδοχή του. Εδώ στην έκδοση Cafe Racer.

Ο CEO της Norton δηλώνει πως η εταιρεία θέλει νίκες σε αγώνες TT, και θα κάνει τα πάντα για να πετύχει αυτό το στόχο.

Mick Grant και Norton στο Isle of Man TT

Η Norton ανακοίνωσε πως ο θρύλος του Isle of Man TT, Mick Grant θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην αγωνιστική ομάδα της εταιρείας για το ΤΤ του 2014.

 
Ο 70χρονος πλέον Mick Grant έχει 7 νίκες στο Isle of Man TT, ενώ προσχώρησε ξανά στη βρετανική εταιρεία... 40 χρόνια μετά την τελευταία φορά που συμμετείχε στον αγώνα ως αναβάτης, καβάλα σε μια Norton. Ο αναβάτης από το Yorkshire έχει να επιδείξει αγωνιστική καριέρα σχεδόν 20 ετών, ενώ ήταν εκείνος που το 1975 έσπασε το ρεκόρ γύρου που είχε για χρόνια ο Mike Hailwood στο νησί. 

Η αναγεννημένη Norton, με βάση το Donnington, διαθέτει αυτή τη στιγμή προς πώληση τη νέα εκδοχή της κλασικής Commando, σε τρεις εκδόσεις, την SF, την Cafe Racer και την Sport, ενώ θέλει να έχει και αγωνιστική εμπλοκή με το SG2. 

Ας δούμε τι δήλωσε ο Grant, αλλά και ο CEO της Norton, Stuart Garner.

Mick Grant:"Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω με μια μάρκα που διαθέτει τεράστια αγωνιστική κληρονομιά."

Stuart Garner, Norton CEO:"Είναι μεγάλη επιτυχία για τη Norton, η σύναψη συμβολαίου με ένα τόσο έμπειρο, και ταλαντούχο αναβάτη. Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε αγώνες TT στη Norton, και βλέπουμε το ρόλο του Mick ως ένα σημαντικό βήμα ώστε να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις πιο έμπειρες ομάδες. Ειδικά οι τεχνικοί μας θα επωφεληθούν πολύ από τις γνώσεις του Mick. Κατασκευάσαμε μια αγωνιστική μοτοσικλέτα από λευκό χαρτί, και την εξελίσσουμε συνεχώς. Ο Mick θα μας βοηθήσει να εξελίξουμε αυτή τη μοτοσικλέτα, ενώ θα βοηθήσει και τους αναβάτες της ομάδας."

Το 2013, όταν οι Ian Mackman και Dan Hegarty συμμετείχαν με την SG2 στο Isle of Man, η ομάδα είδε τη σημαία του τερματισμού τόσο στον αγώνα Superbike (18oς στους 54 τερματίσαντες, o Mackman), όσο και στο Senior TT (24ος ο Mackman, και 36ος ο Hegarty, στους 50 τερματίσαντες). Η Norton δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τους αναβάτες με τους οποίους θα συμμετέχει στον αγώνα του 2014.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ