net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο πρώτος άνθρωπος που θα φτάσει ή θα ξεπεράσει σε μέση ωριαία τα 130 μίλια ανά ώρα στα Supersport στο IOMTT θέλει να είναι ο Michael Dunlop.

Michael Dunlop: Θα γράψει φέτος ιστορία;

Ο μεγάλος αναβάτης από τη Β. Ιρλανδία, Michael Dunlop, θέλει να ξεπεράσει κάθε όριο φέτος στην κατηγορία Supersport του Isle of Man TT και να γίνει ο πρώτος στην ιστορία με μέση ωριαία ταχύτητα 130 μίλια ανά ώρα!

 
Ο Michael Dunlop, ανιψιός του αείμνηστου Joey Dunlop, είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια του θρυλικού σιρκουί. Αν και «μόλις» 25 ετών έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ήδη οχτώ νίκες στο ενεργητικό του. Καλύτερη χρονιά η περσινή όταν ο Dunlop κατάφερε να κερδίσει πέντε νίκες σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες. Δύο από αυτές ήρθαν στην κατηγορία Supersport (δύο αγώνες) κατά τη διάρκεια των οποίων ο Dunlop διέλυσε το ρεκόρ αγώνα αλλά και το ρεκόρ γύρου με μέση ωριαία 128,666 μίλια ανά ώρα, ήτοι 207,067 χλμ./ώρα!

Φέτος ο αναβάτης από τη Β. Ιρλανδία θέλει να πιέσει στο όριο, να κάνει τον τέλειο γύρο και να σπάσει τα χρονόμετρα στα 600άρια πηγαίνοντας για τα μαγικά «130» που αντιστοιχούν σε 209,2148 χλμ./ώρα, κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς στο παρελθόν στο θρυλικό σιρκουί σε αυτή την κατηγορία.

Ο Dunlop θα τρέξει και φέτος στα Supersport με τη δική του ομάδα (MD Racing) με το εγχείρημά του να αποτελεί κάτι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, σύμφωνα με τον ίδιο: «Έχω αποδείξει ότι μπορώ να κερδίσω αγώνες πάνω σε ένα Supersport και έχω επίσης το ρεκόρ γύρου αλλά και το ρεκόρ αγώνα. αλλά αυτό που θέλω πραγματικά είναι να γίνω ο πρώτος άνθρωπος που «γυρνάει» με περισσότερα από 130 μίλια ανά ώρα πάνω σε μια μοτοσικλέτα 600 κ.εκ. και νομίζω ότι μπορώ να το κάνω. Χρειάζεται (βέβαια) να αφαιρέσω περίπου 11 (έντεκα) δευτερόλεπτα από τον καλύτερο γύρο μου και αυτό είναι πολύ. Αλλά η μοτοσικλέτα μου είναι πιο δυνατή φέτος και όταν έκανα το ρεκόρ γύρου (σ.σ. πέρσι) έκανα μερικά λάθη και έχασα αρκετό χρόνο. Για αυτό και ξέρω ότι είναι εφικτό, απλά πρέπει να κάνω τον τέλειο γύρο συγκεντρωτικά για 60,75 χλμ.», δήλωσε ο Dunlop.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα «πράγματα» που «ανησυχούν» τον Dunlop φέτος στα Supersport. Τα άλλα ακούν στα ονόματα των John McGuinness, Bruce Anstey (ο μεγάλος αντίπαλός του πέρσι στα supersport) αλλά και Ian Hutchinson (τέσσερις φορές νικητής στο παρελθόν), Guy Martin και William Dunlop! Όλοι τους έτοιμοι για όλα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε μια συναρπαστική μάχη και φέτος στα Supersport.

 

IOM TT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ