net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μια ακόμη άδικη απόφαση εναντίον δικυκλιστή, στην Ιταλία...

Μια είδηση-πρόκληση!

Μια αδιανόητη είδηση από την Ιταλία, σύμφωνα με την οποία η οικογένεια θύματος τροχαίου ατυχήματος με μοτοσυκλέτα όχι μόνο δεν αποζημιώθηκε, αλλά… κλήθηκε να πληρώσει και τα σπασμένα!

 
Φαίνεται ότι, αν είσαι μοτοσυκλετιστής στην Ιταλία, δεν θα βρεις το δίκιο σου ακόμη και αν… πεθάνεις! Μια τραγική αλλά και αδιανόητη είδηση μας ήρθε από τους Ιταλούς συναδέλφους μας, η οποία αφορά ένα θανατηφόρο ατύχημα και την δικαστική τακτοποίηση αυτού. 

Τι συνέβη; Σε ιταλικό αυτοκινητόδρομο, ένας μοτοσυκλετιστής είχε πτώση, η οποία τον οδήγησε πάνω σε μπαριέρες. Οι εν λόγω μπαριέρες όμως ήταν κατεστραμμένες, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τον αναβάτη θανάσιμα! Η οικογένειά του προέβη σε μηνύσεις, ζητώντας μια μεγάλη αποζημίωση από την αρχή λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου. 

Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αποζημίωσης, επιρρίπτοντας της ευθύνες στον μοτοσυκλετιστή! Η οικογένεια του ισχυρίστηκε ότι ο αναβάτης έχασε τον έλεγχο του οχήματος και βρέθηκε στις μπαριέρες, οι οποίες δεν ήταν κατάλληλες να επιτελέσουν την λειτουργία τους όπως θα έπρεπε, τραυματίζοντας θανάσιμα τον μοτοσυκλετιστή αντί να απορροφήσουν την πρόσκρουση. Καμία όμως ανοχή δεν επέδειξε το δικαστήριο, που όχι μόνο δεν αποζημίωσε την οικογένεια, αλλά…την υποχρέωσε και στην καταβολή των δικαστικών εξόδων ύψους 2.800 ευρώ! 

Τι ισχυρίστηκε η άλλη πλευρά; Σύμφωνα με την αστυνομία, που διεξήγαγε έρευνα, ο αναβάτης είχε το ατύχημα πριν χτυπήσει την μπαριέρα (προφανώς;), αλλά και έτρεχε αρκετά, έτσι ώστε να χάσει μόνος του τον έλεγχο και η πρόσκρουσή του στο μέταλλο να είναι ούτως ή άλλως σφοδρή, ανεξάρτητα με την κατάσταση της τελευταίας…

Μια ακόμα προκλητική και άδικη είδηση από την Ιταλία, όσον αφορά τους δρόμους και τους μοτοσυκλετιστές. Πριν λίγο καιρό, είχαμε μάθει ότι αναβάτες που έχουν ατύχημα λόγω ανωμαλιών του δρόμου, δεν θα αποζημιώνονται, γιατί θα έπρεπε να προσαρμόσουν την οδήγησή τους κατάλληλα στην κατάσταση του δρόμου... Που αλλού θα φτάσει η ιστορία, λοιπόν; 

 
  • παναγιωτης

    Στην Ελλάδα θα ζητάγανε τα λεφτά απο τον πεθαμένο. Γι αυτό οι δικοί μας έχουν προνοήσει κα ιδεν έχουν μόνο σε ακίνδυνα σημεία μπαριερές. Σε κάτι στροφές που απο κάτω έχει γκρεμό έχει και χαλικάκι για να σε βοηθά να φύγεις πιο εύκολα.

      1
  • dionyshs

    Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά. Βεβαίως η παραπάνω θλιβερή είδηση είναι επιεικώς απαράδεκτη καθώς οι μπαριέρες λίγο στραβωμένες να είναι αποτελούν κίνδυνο πόσο μάλιστα να υπάρχουν εξοχές . Μπορεί να κυκλοφορούμε με δική μας ευθύνη αλλά οι υποδομές πρέπει να είναι ιδιαιτερα καλές για να μπορύμε να κινηθούμε

      1

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ