net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η μοτοσυκλέτα-μινιατούρα του Eric Unnervik

Μια αυτόνομη μοτοσυκλέτα

Ένα δίκυκλο το οποίο θα μπορεί να ισορροπεί αλλά και να κινείται χωρίς ανθρώπινες εντολές σχεδιάζει ο Γάλλος Eric Unnervik, ο οποίος έχει δημιουργήσει και το πρώτο του πρωτότυπο.

 
Το μέλλον στην μοτοσυκλέτα αποτελείται από αυτόνομα δίκυκλα; Είναι πολλοί οι επιστήμονες που το πιστεύουν αυτό, ένας από αυτούς και ο Γάλλος Eric Unnervik. O Unnervik είναι σπουδαστής του Πολυτεχνείου της Lausanne και εργάζεται στην ανάπτυξη συστημάτων που θα κάνουν δυνατή την αυτόνομη οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.
Η πρώτη του δημιουργία είναι μια μινιατούρα μοτοσυκλέτας, η οποία μπορεί να κινείται, να ισορροπεί και να κατευθύνεται αυτόνομα, μέσω ενός υπολογιστή ενσωματωμένου σε αυτή, ο οποίος συλλέγει τα απαραίτητα δεδομένα-όπως ταχύτητα κίνησης και γωνία κλίσης.

Η δημιουργία του Unnervik μπορεί μάλιστα να πετύχει την ταχύτητα των…64 χιλιομέτρων την ώρα, ωστόσο ακόμη είναι στα αρχικά της στάδια και ο Unnervik δεν αρνείται ότι κάποιες φορές… χρειάζεται την παρέμβασή του, μέσω ενός τηλεχειριστηρίου, προκειμένου να μην πέσει.Στόχος του Unnervik είναι κάποια στιγμή, «σε έναν πιθανό αγώνα μεταξύ μιας αυτόνομης μοτοσυκλέτας και μίας που θα οδηγείται από αναβάτη, να κερδίσει η αυτόνομη!» Εσείς τι λέτε για αυτό;

Δείτε και ένα βίντεο του Unnervik και της μινιατούρας μοτοσυκλέτας του. 
 

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ