net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πώς μπορεί να γίνει η μετάβαση από το αυτοκίνητο στη μοτοσυκλέτα;

Μετάβαση από το αυτοκίνητο στη μοτοσυκλέτα

Αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα είναι δύο διαφορετικοί χώροι με κοινό γνώμονα τον οδηγό και σε συνάρτηση με τις ανάγκες που αυτός έχει, μπορεί τελικά να έχουν κοινές συνισταμένες.

 
Είναι πολύ πιθανό οι περισσότεροι που αγοράζουν μοτοσυκλέτα να έχουν στην κατοχή τους ήδη ένα αυτοκίνητο. Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό που θέλει να κάνει αυτή τη μετάβαση και εξαιτίας ορισμένων παραγόντων δεν το τολμά. Αν προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τις αιτίες, ίσως καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τα μειονεκτήματα που συγκεντρώνουν, τους απωθούν. Είναι όμως έτσι και στην πραγματικότητα;

Η ενδεδειγμένη λύση για κάποιον που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία, είναι να καταφύγει στην αγορά ενός παπιού ή ενός scooter μικρού κυβισμού που έχει αυτόματη μετάδοση, ώστε να είναι ευέλικτα και εύκολα διαχειρίσιμα λόγω του μικρού τους βάρους συγκριτικά με μια μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα.

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις την οδήγηση στους 2 τροχούς είναι να οδηγείς τη μοτοσυκλέτα, εννοώντας τα δίτροχα συμπεριλαμβανονμένων  και των scooter και των παπιών, όταν εσύ θες και όχι όταν αναγκάζεσαι. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που χρησιμοποιούν τη μοτοσυκλέτα ως ένα πρακτικό μεταφορικό μέσο, ειδικά σε πόλεις με κυκλοφοριακή συμφόρηση. Είναι επομένως θέμα επιλογής αλλά και ανάγκης.

Πλεονεκτήματα υπάρχουν και από τις 2 πλευρές και το θέμα είναι ο καθένας να ζυγίσει την κατάσταση. Ένα αυτοκίνητο προσφέρει περισσότερη ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης, ειδικά σε ατυχήματα με μικρές ταχύτητες που τις περισσότερες φορές περιλαμβάνουν μόνο υλικές ζημιές. Μπορεί να μεταφέρει ολόκληρη την οικογένεια , καθώς και τις αποσκευές τους. Είναι επίσης λιγότερο ευάλωτο σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, προσφέροντας προστασία στον οδηγό και τους συνεπιβάτες και έχει μεγαλύτερη αυτονομία, αφού διαθέτει μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου και δεν απαιτεί συχνούς ανεφοδιασμούς. Είναι περισσότερο άνετα, ειδικά όταν πρόκειται να καλύψετε αρκετά χιλιόμετρα απόστασης σε κάποιο ταξίδι.  

Στον αντίποδα, το κόστος απόκτησης μιας μοτοσυκλέτας είναι μικρότερο, ενώ και το κόστος συντήρησης είναι σημαντικά μειωμένο. Η οικονομία καυσίμου είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα που θα σας αποζημιώσει, ειδικά αν κάνετε αρκετά χιλιόμετρα τη μέρα μέσα στην πόλη. Θα σας γλιτώσει από το κυκλοφοριακό κομφούζιο και θα μειώσει τους χρόνους για την μετακίνηση στο αστικό πεδίο με την ευελιξία του και τους ελιγμούς ανάμεσα από τα αυτοκίνητα. Το θέμα παρκινγκ που ταλανίζει πολλούς με το αυτοκίνητο, θα πάψει να αποτελεί πρόβλημα. Ακόμα και σε ταξίδι μπορεί να μεταφέρει μερικές αποσκευές, αλλά κάποιος που ταξιδεύει με μοτοσυκλέτα είναι ήδη έτοιμος να ανταλλάξει τις παραχωρήσεις που πιθανόν θα χρειαστεί να κάνει, με την εμπειρία που τελικά αποκομίζει. Ρωτήστε τους φίλους σας που έχουν ταξιδέψει με μοτοσυκλέτα. Σίγουρα θα έχουν κάτι συναρπαστικό να σας πουν. 

Για όποιο λόγο και αν σκέφτεται κάποιος να μεταβεί από το αυτοκίνητο στη μοτοσυκλέτα, είναι σίγουρο ότι η μοτοσυκλέτα αποτελεί ένα διαφορετικό, μαγικό κατά τη γνώμη μας χώρο, που μπορεί από τη μία πλευρά να έχει τους κινδύνους της, αντιτάσσει από την άλλη πλευρά τη διασκέδαση και την ελευθερία να κινείσαι σε 2 τροχούς. 

Εσείς τι πιστεύετε; Πρέπει κάποιος να τολμάει τη μετάβαση από το αυτοκίνητο στη μοτοσυκλέτα; Είναι τελικά τα πλεονεκτήματα της μοτοσυκλέτας αρκετά για προσελκύσουν τους οδηγούς των 4 τροχών;

 
  • Γιαννης

    Γιατι σβησατε τα προηγουμενα σχολια βρε παιδια?

      4
  • Γιώργος

    Η μετάβαση στην μοτοσυκλέτα είναι μία απόφαση η οποία -για τους προφανείς λόγους που αναφέρει και το άρθρο- είναι δύσκολη να παρθεί. Βέβαια όταν αυτό γίνει -όπως έχω διαπιστώσει σε κύκλους μου- δημιουργεί μία σχέση αναπανάλπτη . Η Μοτοσυκλέτα προσφέρει μία μοναδική εμπειρία μετακίνησης την οποία δεν μπορεί να την προσφέρει ένα αυτοκίνητο. Όποιος μάλιστα έχει δοκιμάσει ταξίδι με μοτοσυκλέτα ξέρει, καταλαβαίνει και μπορεί να αξιολογήσει την αξία της

      7
  • ioannis pireas

    Οποιος κανει τη μεταβαση απο το αυτοκινητο στη μοτοσυκλετα δυσκολα ξαναεπιστρεφει στο αυτοκινητο.

      5

NONPAPER - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ