net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O René van Tuil ποζάρει περήφανος καβάλα στο δημιούργημά του

Αυτό το "Προσοχή Καυτό" το αγκαλιάζεις με χέρια και με πόδια για να οδηγήσεις

Δύο αμορτισέρ με μοχλικό μπροστά, hardtail πίσω

Οι εκτεθειμένες χάλκινες σωληνώσεις υπογραμμίζουν την αγωνιστική εμφάνιση

Στροφαλοθάλαμος;

Η χρησιμότητα του κρίκου δίπλα στο αμορτισέρ θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο διαγωνισμού

Δύο κόρνες, για μέγιστη ασφάλεια

Εργαλειοθήκη;

Το πίσω φως ανάβει με σπίρτο, όπως στο αυθεντικό Black Pearl

Η θέα από το κόκπιτ είναι εντυπωσιακή

Το πόνημα του βιομηχανικού σχεδιαστή Colby Higgins, Train Wreck, απετέλεσε πηγή έμπνευσης

Μαύρο Μαργαριτάρι στον ατμό

Αν ψάχνεις διέξοδο από τα ορυκτά καύσιμα και οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες δε σε ψήνουν, τότε μία είναι η λύση: Ατμός. Ένα καζάνι σε λειτουργία ανάμεσα στα χέρια σου θα σε ψήσει σίγουρα, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

 

Ο κύριος René van Tuil από την Ολλανδία διαθέτει ένα ωραίο εργαστήρι που ονομάζεται Revatu Customs και φυσικά κατασκευάζει custom μοτοσικλέτες. Ανάμεσα στα συνήθη chopper και κάποιες άλλες ιδιαίτερες κατασκευές του ξεχωρίζει το Μαύρο Μαργαριτάρι. Το Black Pearl μπορεί να βαπτίστηκε από τον ομώνυμο διακαή πόθο το καπετάνιου Jack Sparrow στους Πειρατές της Καραϊβικής, αλλά η βασική πηγή έμπνευσης για τον Ολλανδό κατασκευαστή προήλθε από ένα 3D σχέδιο του Colby Higgins από το 2012 με τίτλο Train Wreck. Βλέποντάς το ο van Tuil αποφάσισε πως ήθελε να κατασκευάσει μια τέτοια μοτοσικλέτα και άρχισε να ασχολείται εντατικά με αυτό το σχέδιο.

Εν τέλει το Black Pearl ήταν έτοιμο στα τέλη της περασμένης χρονιάς και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Bigtwin Bike Show στο Rosmalen στον νότο της Ολλανδίας. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της ατμοκίνητης μοτοσυκλέτας είναι φυσικά το ότι είναι λειτουργική, αν και με τελική ταχύτητα 8 χ.α.ώ. δεν πρόκειται να συναρπάσει κανέναν - παρότι αυτή κυριολεκτικά βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Ο γιγάντιος καυστήρας παράγει τον ατμό που ωθεί ένα έμβολο το οποίο, με τη σειρά του, καταλήγει σε ένα έκκεντρο που περιστρέφει τον πίσω τροχό, όπως ακριβώς στις ατμομηχανές των τραίνων.

Πιστή σε κάθε αναπόφευκτο παραλληλισμό με ατμομηχανές τραίνου αυτή η μοτοσικλέτα διαθέτει όλα τα απαραίτητα, ήτοι καμπανάκι και φυσικά μια κόρνα-σφυρίχτρα ατμού. Υποπτευόμαστε μόνο πως θα έχει εντυπωσιακά μικρή αυτονομία, εκτός αν βρεθεί ένας τρόπος να κουβαλάει μαζί μια καλή ποσότητα κάρβουνου για να διατηρεί τον καυστήρα της σε φουλ πίεση.

Απολαύστε τη σε δράση (λέμε τώρα…) στο σχετικό βίντεο.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ